Basilica of the National Shrine of the Assumption of the Blessed Virgin Mary en de collectie

Basilica of the National Shrine of the Assumption of the Blessed Virgin Mary
Bron

De Basiliek van het Nationaal Heiligdom van de Tenhemelopneming van de Heilige Maagd Maria, ook bekend als de Basiliek van Baltimore, heeft een belangrijke plaats in de Amerikaanse geschiedenis als de eerste kathedraal die werd gebouwd na de aanneming van de Grondwet. Gelegen in Baltimore, Maryland, werd deze kathedraal gebouwd tussen 1806 en 1821 op basis van de ontwerpen van Benjamin Latrobe. Het diende als de bisschoppelijke kerk voor het rooms-katholieke aartsbisdom van Baltimore.

Erkenning van de Basiliek van Baltimore

De Basiliek van Baltimore is erkend om zijn historische en architectonische betekenis. Op 11 november 1971 werd het uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument. Verdere erkenning kwam in 1993 toen de Bisschoppenconferentie van de Verenigde Staten het uitriep tot nationaal heiligdom. Deze benamingen benadrukken het belang van de kathedraal in de religieuze en culturele geschiedenis van de Verenigde Staten.

Architectonisch ontwerp van de Basiliek van Baltimore

Het architectonische ontwerp van de Basiliek van Baltimore is een lust voor het oog. Het is een driebeukige basiliek met transept-achtige zijportalen. De kruising wordt bedekt door een brede, platte koepel die wordt verlicht door indirect daglicht, waardoor het gebouw aspecten van een centraal gebouw krijgt. Dit unieke ontwerp draagt bij aan de grandeur en historische betekenis van de kathedraal.

Lees meer…

Vertaalde tekst
ENThe Baltimore Basilica

Geschiedenis & Antropologie  Geschiedenis & Antropologie

Basilica of the National Shrine of the Assumption of the Blessed Virgin Mary
North Charles Street 408
MD 21201 Baltimore
Maryland

Bezoekersinformatie Basilica of the National Shrine of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag
9:00 – 12:00
Donderdag
9:00 – 12:00
Vrijdag
9:00 – 12:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Toegangsprijzen

0+Gratis

Faciliteiten

We hebben geen informatie over de faciliteiten van Basilica of the National Shrine of the Assumption of the Blessed Virgin Mary.

Locatie & Kaart

North Charles Street 408, Baltimore

Ontdek alle musea in Baltimore

Tentoonstellingen

Er zijn geen tentoonstellingen in Basilica of the National Shrine of the Assumption of the Blessed Virgin Mary gevonden.

Recensies van Basilica of the National Shrine of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

Er is 1 beoordeling van Basilica of the National Shrine of the Assumption of the Blessed Virgin Mary.

  • Geaggregeerde beoordeling

    Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Basilica of the National Shrine of the Assumption of the Blessed Virgin Mary bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Basilica of the National Shrine of the Assumption of the Blessed Virgin Mary te beoordelen.

In de buurt van Baltimore

Ontdek musea in de buurt van Basilica of the National Shrine of the Assumption of the Blessed Virgin Mary in of in de omgeving van Baltimore.

Ontdek alle musea in Baltimore