Koop je ticket(s) direct online!
 

Guggenheim Museum en de collectie

Guggenheim Museum
Bron

Het Solomon R. Guggenheim Museum, gelegen in New York City, wordt onderhouden door de Solomon R. Guggenheim Foundation. Het museum is vernoemd naar Solomon Robert Guggenheim, de oprichter van de stichting en het museum zelf. Het maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van musea van de Guggenheim Foundation, waaronder het Guggenheim Bilbao, het Guggenheim Hermitage Museum in Las Vegas, het Deutsche Guggenheim in Berlijn en de Peggy Guggenheim Collection in Venetië.

Architectonisch Ontwerp door Frank Lloyd Wright

Het oorspronkelijke architectonische ontwerp van het Guggenheim Museum in New York is het werk van de gerenommeerde Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Het museum staat bekend om zijn gebogen gevel, die de moderne architectuur in zijn meest organische vorm vertegenwoordigt. Het ontwerp werd geïnspireerd door de vorm van de Thatcheria mirabilis-mollusk, of de Nautilus, zoals erkend door de ontwerper zelf. Het gebouw werd in 2008 aangewezen als Nationaal Historisch Monument en werd in juli 2019 opgenomen in de Werelderfgoedlijst onder de titel 'De 20e-eeuwse architectuur van Frank Lloyd Wright'.

Collectie Moderne Kunst

Het Guggenheim Museum herbergt een belangrijke collectie moderne kunst, verzameld door zijn oprichter Solomon Robert Guggenheim en zijn nicht Peggy Guggenheim in het begin van de 20e eeuw. De collectie heeft een onschatbare artistieke en monetaire waarde, met werken van een breed scala aan kunstenaars en periodes. De missie van het museum is het bevorderen van het begrip en de waardering van kunst, voornamelijk van de moderne en hedendaagse periodes, door middel van tentoonstellingen, onderwijsprogramma's, onderzoeksinitiatieven en publicaties.

Lees meer…

Vertaalde tekst

Kunst & Design  Kunst & Design

Guggenheim Museum
5th Avenue 1071
NY 10128 New York
New York

Bezoekersinformatie Guggenheim Museum

Openingstijden

Maandag
11:00 – 18:00
Dinsdag Gesloten
Woensdag
11:00 – 18:00
Donderdag
11:00 – 18:00
Vrijdag
11:00 – 18:00
Zaterdag
11:00 – 20:00
Zondag
11:00 – 18:00

Toegangsprijzen

0 – 11Gratis
65+US$ 18,00
VolwassenenUS$ 25,00
InvalideUS$ 18,00
StudentenUS$ 18,00

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk

Locatie & Kaart

5th Avenue 1071, New York

Ontdek alle musea in New York

Tentoonstellingen

Er zijn geen tentoonstellingen in Guggenheim Museum gevonden.

Recensies van Guggenheim Museum

Er is 1 beoordeling van Guggenheim Museum.

  • Geaggregeerde beoordeling

    Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Guggenheim Museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Guggenheim Museum te beoordelen.