Je moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken.

Museum Kranenburgh is gevestigd in het Huis Kranenburgh uit 1882. Het is een museum voor beeldende kunst. De collectie bestaat uit schilderijen en grafische kunst van kunstenaars uit de zogeheten Bergense School. Er wordt onder andere werk getoond van Else Berg, Henri Le Fauconnier, Dirk Filarski, Leo Gestel, Mommie Schwarz en Charley Toorop. De collectie grafiek bevat onder andere werk van Bernard Essers en Lucebert. Om het museum heen ligt een beeldentuin, met werk van onder meer Jan Toorop.

Alternatieve namen:

nl KRANENBURGH, culturele buitenplaats Bergen   nl Kranenburgh

Museum Kranenburgh
Hoflaan 26
1861 CR Bergen (NH)

Museumtype(s)

Kunst & Design

Onderwerpen

Moderne kunst

Bezoekersinformatie

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:30 – 17:00
Woensdag 10:30 – 17:00
Donderdag 10:30 – 17:00
Vrijdag 10:30 – 17:00
Zaterdag 10:30 – 17:00
Zondag 10:30 – 17:00

Opmerkingen

Gesloten: 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag, Koningsdag

Meer openingstijden

Toegangsprijzen

0 t/m 16 jaar Gratis
17+ € 12,50
CJP-pas € 2,50
Museumkaart Geldig
Rembrandtkaart Geldig
ICOM Gratis
Studenten € 2,50

Meer toegangsprijzen

Faciliteiten


  • Koffie

  • Museumwinkel

  • Parkeerplaats

Locatie

Hoflaan 26, Bergen (NH), Nederland

Tentoonstellingen

Nu te zien

t/m
Tuin der Zinnen
31okt.

Tuin der Zinnen

Museum Kranenburgh nodigt deze zomer iedereen uit om naar buiten te gaan, de beeldentuin in en hier alle zintuigen op ‘aan’ te zetten. De route door de Tuin der Zinnen voert je langs vertrouwde en spa...
Tuin der Zinnen
31okt.

Tuin der Zinnen

Museum Kranenburgh nodigt deze zomer iedereen uit om naar buiten te gaan, de beeldentuin in en hier alle zintuigen op ‘aan’ te zetten. De route door de Tuin der Zinnen voert je langs vertrouwde en spa...

Alle tentoonstellingen

Recensies

Er zijn 7 beoordelingen van Museum Kranenburgh.

zondag 30 augustus 2020 30 aug. 2020

Museum Kranenburgh herbergt een collectie van kunstenaars van de Bergense school. Helaas zagen we daar maar een snippertje van, namelijk een selectie met lucht en wolkenpartijen van schilders als Leo Gestel en Edgar Fernhout. Daarmee sloot deze selectie aan bij de wisselexpositie Lucht. Moderne kunstenaars geven in deze expositie hun kijk op lucht weer. Lucht, zo vanzelfsprekend maar steeds kostbaarder, immers niet overal is lucht meer zo zuiver als aan onze kust bijvoorbeeld. Yoko Ono’s Air Dispenser refereert daaraan. Voor 50 cent kun je uit zo’n ouderwetse snoepautomaat een bolletje schone lucht trekken. Ook te zien is de beroemde foto Cloud van Elspeth Diederix, een wolk van plastic supermarkt zakjes die niet recyclebaar zijn en ons milieu dus zeer aantasten. Hoogtepunt van deze verder nou niet echt bijzondere expositie is het Kleurenspectrum van licht van Jan Andriesse. Andriesse weet licht te schilderen, en licht is immers elektromagnetische straling die zich door de lucht verplaatst.

Lees de volledige recensie

  Bezocht op vrijdag 28 augustus 2020

 Nuttige recensie  0
 
dinsdag 31 januari 2017 31 jan. 2017

Op zondag 29 januari voor het eerst sinds de nieuwbouw Kranenburgh bezocht. Al een keer eerder geprobeerd, maar het parkeren in Bergen is een enorm probleem. Weer weggereden. Nu lukte het zowaar. Op het kleine parkeerterreintje zowaar.

Bij het lopen naar de entree viel me de typografie op. Wie heeft die in 's hemelsnaam goedgekeurd? Als de ontwerper kraanvogelpoten voor ogen heeft gehad is hem/haar de functie van een museum volkomen ontgaan. De gene die het goedkeurde natuurlijk eveneens. Er is blijkbaar alleen naar de naam gekeken en die leverde een fixatie op. Een museum straalt rust uit. Zeker in het naar-buiten treden. De typografie van de naam maakt herrie. Heel veel herrie.

Ook heel veel herrie veroorzaakte binnen een vrouwengroep die een rondleiding kreeg. Bijzonder irritante aanwezigheid van de uitlegster. Vóór de nieuwbouw kwam ik er zeker zes keer per jaar. Dat ga ik ná dit bezoek zeker niet halen!

Daar waar mogelijk de groep ontweken en genoten van de tentoonstelling van Houtskool tot Hi-Res en de andere kunstwerken.

Aanbeveling. Heroverweeg de typografie en laat de rondleidingen plaatsvinden op zondagochtend tussen 9.00 en 10.00 uur. Het gebouw heeft dan een uur de tijd om weer tot rust te komen voordat de bezoekers binnenlopen.

Lees de volledige recensie

  Bezocht op zondag 29 januari 2017

 Nuttige recensie  1
 
donderdag 8 december 2016 8 dec. 2016

Bij deze beoordeling is geen recensie geschreven.

 
woensdag 2 maart 2016 2 mrt. 2016

Museum is best mooi maar wat een verschrikkelijke mensen werken daar.
Arrogantie van het personeel viert daar hoogtij werkelijk geen aanrader.
De directeur is ook al opgestapt tijd dat de raad van bestuur de rest van het arrogante personeel vooral achter de kassa ook de laan uit stuurt.
bah wat een tegenvaller!

  Bezocht op woensdag 2 maart 2016

 Nuttige recensie  0
 
vrijdag 26 februari 2016 26 feb. 2016

Museum Kranenburgh is een prachtig museum, zowel het gebouw zelf als de tentoonstellingen. De tentoonstelling die Joost Zwagerman samengesteld heeft (Silence out loud) is erg interessant. De verschillende thema's (met als hoofdthema 'stilte') zijn erg goed gekozen, net als de werken binnen deze thema's. De tentoonstelling zet je echt aan het denken, knap gedaan.

  Bezocht op zaterdag 20 februari 2016

 Nuttige recensie  0
 
maandag 22 februari 2016 22 feb. 2016

Op een regenachtige winderige dag vanuit Callantsoog het museum bezocht. De keuze van Joost Zwagerman is geweldig om de stilte te mogen beleven. Een echte aanrader. Ook de werken van Charley Toorop zijn zeer de moeite waard. Door het weer heb ik de beeldentuin niet kunnen bekijken. Dit ga ik echter zodra de mogelijkheid zich voordoet alsnog doen. Een fantastisch museum!

  Bezocht op zaterdag 20 februari 2016

 Nuttige recensie  1
 

Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je dit museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie. Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×