Van zondag 21 juni 2015 t/m zondag 1 november 2015
  Van 21 jun. 2015 t/m 1 nov. 2015
  Museum Elisabeth Weeshuis, Culemborg
Let op: deze tentoonstelling in Museum Elisabeth Weeshuis is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in Museum Elisabeth Weeshuis voor actuele tentoonstellingen.

Zeventig jaar geleden kwam er een einde aan de Tweede Wereldoorlog. De blijdschap was alom, de opluchting van het Nazi-juk bevrijd te zijn enorm. Een oorlog met vele slachtoffers die we niet mogen vergeten, een bevrijding die we blijvend vieren. Zeker dit jaar, in 2015.

Deze tentoonstelling gaat over de Tweede Wereldoorlog. Een oorlog met vele zwarte kanten. Maar is er ook een lichtpuntje? Kan dat? Kan zo iets vreselijks een positieve kant hebben? Het antwoord op die vraag is ‘ja, dat kan’. De tentoonstelling toont dat aan met een keur aan Gelderse objecten uit de periode ’40-‘45. De voorwerpen vertellen over de veerkracht van mensen. Over hun vindingrijkheid in tijden van verbod en schaarste. Over de creativiteit die fabrieken en burgers aan de dag legden. Voor problemen werden oplossingen gevonden. Van de nood werd een deugd gemaakt.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×