Van zaterdag 15 november 2014 t/m donderdag 31 december 2015
  Van 15 nov. 2014 t/m 31 dec. 2015
  Escher in Het Paleis, Den Haag
Let op: deze tentoonstelling in Escher in Het Paleis is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in Escher in Het Paleis voor actuele tentoonstellingen.

De werken van Maurits C. Escher zijn wereldberoemd, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat er toch nog nieuws valt te ontdekken. Conservator Micky Piller zag bij haar bezoek aan de Eschers oude H.B.S. in Arnhem opvallende overeenkomsten met zijn latere prenten. Voor het eerst wordt in de tentoonstelling VERWONDERING, of hoe verveling een optische illusie wordt een verband getoond tussen de realiteit van het schoolgebouw en prenten die Escher dertig jaar later maakte. Over het algemeen wordt aangenomen dat Escher na zijn vertrek uit Italië in 1935, de realiteit inruilde voor optische illusies met onmogelijke constructies. Hierdoor werd zijn werk wereld beroemd. Men spreekt over ‘landscapes’ in verband met het oudere werk versus ‘mindscapes’ van de prenten na 1945.

Nu blijkt dat “de hel van Arnhem”, zoals Escher zijn schooltijd noemde, van groot belang is geweest voor belangrijke werken zoals Andere Wereld en Relativiteit, maar ook voor een aantal andere prenten die hiermee in verbinding worden gebracht. De resultaten van het onderzoek legden de basis voor deze nieuwe tentoonstelling ‘VERWONDERING, of hoe verveling een optische illusie wordt’ .

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×