Van zaterdag 31 oktober 2015 t/m zondag 17 januari 2016
  Van 31 okt. 2015 t/m 17 jan. 2016
  GEM, Den Haag
Let op: deze tentoonstelling in GEM is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in GEM voor actuele tentoonstellingen.

Het cv van de jonge kunstenaar Jason Akira Somma (1980) bevat indrukwekkende namen als Lyon Opera Ballet, Walt Disney?s Imagineers, Park Avenue Armory en het Guggenheim Museum. Deze interdisciplinaire visuele kunstenaar uit New York staat erom bekend in zijn werk buiten de vaste kaders te treden en hij legt daarbij verbindingen tussen technologie, wetenschap, dans, performance en kinesthesie. Het is nu voor het eerst dat hij zijn werk in een grote museale solo presenteert.
In GEM toont Somma bovendien verschillende installaties waarbij de bezoeker de gelegenheid krijgt te doen waar hij zelf om bekend staat: ingrijpen in een visuele presentatie via fysieke manipulatie van technologie.

Somma begon zijn carrière als beeldend kunstenaar bewust met een dans- en choreografie opleiding. ?Als ons lichaam onze omgeving, de informatie en de manier waarop we de wereld zien in zich opneemt en ik weet niets van mijn lichaam, hoe kan ik mezelf dan een kunstenaar noemen?? Hij richtte zich bij zijn studie op psychologie en kinesthesie. Sindsdien werkt hij op een persoonlijk snijvlak tussen de disciplines performance, beeldende kunst en technologie. In 2008 werd Somma geselecteerd voor het prestigieuze Rolex Arts Initiative. De beroemde choreograaf Ji?í Kylián nam het mentorschap op zich en tot op heden werken ze nog steeds regelmatig samen.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×