Je moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken.

Rijksmuseum Twenthe is een museum voor oude en moderne beeldende en toegepaste kunst. In het museum komen werken van de Middeleeuwen tot het heden in een ongebroken lijn aan bod. De collectie bestaat uit ruim achtduizend objecten. Er zijn ieder jaar zo’n tien exposities met als uitgangspunt de vaste collectie. Achter het museum staat een Twents los hoes uit de 18e eeuw, waar een vaste tentoonstelling over de vuurwerkramp te zien is.

  Deze pagina wordt beheerd door het museum
Rijksmuseum Twenthe
Lasondersingel 129-131
7514 BP Enschede

Museumtype(s)

Kunst & Design

Onderwerpen

Moderne kunst Renaissancekunst & Vroegmoderne kunst Middeleeuwse kunst & Vroegrenaissance kunst

Bezoekersinformatie

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 – 17:00
Woensdag 11:00 – 17:00
Donderdag 11:00 – 17:00
Vrijdag 11:00 – 17:00
Zaterdag 11:00 – 17:00
Zondag 11:00 – 17:00

Opmerkingen

1 januari(Nieuwjaarsdag) Gesloten
25 december(1e Kerstdag) Gesloten

Meer openingstijden

Toegangsprijzen

0 t/m 17 jaar Gratis
18+ € 11,00
CJP-pas € 7,00
Museumkaart Geldig
Rembrandtkaart Geldig
Studenten € 7,00
Groepen vanaf 10 personen € 7,00
Vrienden Rijksmuseum Twenthe Gratis
Leden RMT Businessclub Gratis
Studenten van ArtEZ Enschede/AKI/UT/Saxion Enschede Gratis

Opmerkingen

Voor '18+', 'Studenten', 'CJP', 'Museumkaart' en 'Groepen vanaf 10 personen' geldt vanaf 20 maart 2016 een toeslag van €2,50.

Speciale aanbieding:...

Meer toegangsprijzen

Faciliteiten


  • Koffie

  • Restaurant

  • Museumwinkel

  • Creditcard

  • Parkeerplaats

Locatie

Lasondersingel 129-131, Enschede, Nederland

Tentoonstellingen

Vaste tentoonstellingen

 
Ars Longa, Vita Brevis

Ars Longa, Vita Brevis

Vanaf 17 juni 2018 - Ars Longa, Vita Brevis (‘de kunst is lang, het leven kort’) is de nieuwe collectiepresentatie van Rijksmuseum Twenthe, met als centrale thema 'de menselijke conditie’.

Alle tentoonstellingen

Recensies

Er zijn 3 beoordelingen van Rijksmuseum Twenthe.

zaterdag 29 december 2018 29 dec. 2018

Nog tot 6 januari is hier de expositie Lief en leed te zien over familieportretten uit de 17 en 18de eeuw van Hollandse families. Op zich niet eens zo opmerkelijk, hoewel er enkele staaltjes van Hollandse meesterkunst tussen hangen, maar ieder portret had zijn eigen ontroerende verhaal. Wat blijkt, ook toen werd al gefotoshopped. Want kindersterfte en sterfte van de moeder in het kraambed was hoog. Dus was de behoefte om de herinnering aan de overleden geliefden levend te houden groot. Zo gebeurde het al te vaak dat op de portretten van toen kinderen, echtgenoten, echtgenotes of ouders figureerden die al niet meer in leven waren. Zoals dat portretje van Gerard ter Borch die de ouders en hun 16 jarige zoon portretteert, maar de zoon is dan helaas overleden. De diepbedroefde ouders houden op deze manier de herinnering aan zoonlief levend. Of het portret van de familie van den Kerkckhoven, een kinderrijk gezin, maar van de tien kinderen die op het schilderij staan, is de helft niet meer in leven. Ook leeftijden werden verdoezeld omdat bijvoorbeeld de geportretteerde echtgenoot al niet meer op aarde was en de schilder dus moest teruggrijpen op een ouder portret van jaren geleden. Heel mooi is het bekende portret van het meisje in de blauwe jurk uit het Rijksmuseum Amsterdam dat nu in Twenthe weer met haar ouders is verenigd. Behalve de mooie verhalen laat de tentoonstelling ook de rijkdom van de Hollandse schilderkunst zien en geeft het een fascinerend kijkje in de familiegeschiedenis.

Lees de volledige recensie

  Bezocht op vrijdag 7 december 2018

 Nuttige recensie  0
 
donderdag 2 maart 2017 2 mrt. 2017

Op een regenachtige zondagmiddag heb ik dit museum bezocht. En ik was niet de enige: op de prachtige en voor Nederland unieke expositie met werken uit de renaissance kwamen veel mensen af. Desondanks was het goed toeven in dit museum. De audiotour is een fijne en welkome toevoeging, omdat je zo je ogen op de werken kunt houden in plaats van dat je het grootste deel van je tijd kwijt bent met het lezen van bordjes.

Ook de tentoonstelling met creaties van Sylvia B. was erg bijzonder en is zeker een bezoek waard. Het uitstapje was compleet na in het restaurant een heerlijk Italiaans tomatensoepje te hebben gegeten.

  Bezocht op zondag 26 februari 2017

 Nuttige recensie  0
 

Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je dit museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie. Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×