Van zondag 20 september 2015 t/m zondag 3 januari 2016
  Van 20 sep. 2015 t/m 3 jan. 2016
  TwentseWelle, Enschede
Let op: deze tentoonstelling in TwentseWelle is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in TwentseWelle voor actuele tentoonstellingen.

Vechtende elanden, jagende zeearenden, een ijsbeer met jongen in de sneeuw… het zijn fascinerende taferelen, vastgelegd door ’s werelds beste natuurschilders van de vorige eeuw. Een grote verzameling van deze schilderijen heeft museum TwentseWelle tijdelijk in bruikleen van Rijksmuseum Twenthe, waar ze tot halverwege de jaren ’80 onderdeel uitmaakten van de vaste expositie en onlangs weer voor het eerst te zien waren.

In de tentoonstelling Dierenparade in museum TwentseWelle zijn bij de schilderijen boeiende verhalen te beluisteren over hoe deze schilders leefden en de manier waarop de schilderijen tot stand kwamen. Zo werd vaak gebruik gemaakt van opgezette dieren, die ook nog eens regelmatig uit dierentuinen afkomstig waren. Voor de kenner en natuurschilder Robin D’Arcy Shillcock is dit te zien en hij deelt in deze expositie zijn kennis met de bezoeker. Die kijkt daardoor met andere ogen naar de schilderijen: niet alleen zijn het prachtige, vaak zeer grote werken met fantastisch gebruik van compositie en kleur, ook blijken er allerlei verborgen aanwijzingen in te zitten over de totstandkoming ervan. Niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen wordt dit verhaal verteld en zij worden op deze manier meegenomen in het magische maar ook harde leven van natuurschilders.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×