Van zaterdag 12 april 2014 t/m zondag 30 augustus 2015
  Van 12 apr. 2014 t/m 30 aug. 2015
  TwentseWelle, Enschede
Let op: deze tentoonstelling in TwentseWelle is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in TwentseWelle voor actuele tentoonstellingen.

Auteur Jaap Scholten (bekend van o.a. De Wet van Spengler en het bekroonde Kameraad Baron) en kunstenaar/fotograaf Rommert Boonstra hebben de krachten gebundeld in de expositie Horizon City. Uitgangspunt zijn verhalen van de twee Twentse fabrikantenfamilies Scholten en Stork. De verhalen staan in het gelijknamige boek en zijn geschreven door Jaap Scholten, wiens voorouders tot beide families behoorden. Rommert Boonstra creëert verrassende scènes aan de hand van het boek met behulp van een schat aan fotomateriaal, collectiestukken en eigen werk.

De expositie is te zien in het nieuwe paviljoen van Museum TwentseWelle, dat is opgedeeld in verschillende thematische vertrekken, die heuse 'wunderkammer' zijn geworden.

In 2013 kwam Jaap Scholten in het bezit van een koffer boordevol unieke notitieboekjes, dagboeken, brieven, glasnegatieven, testamenten en andere familiedocumenten. Ze vertellen en verbeelden het verhaal over de opkomst en de neergang van de Twentse industrie. Scholten is in dit boeiende familieverleden gedoken en heeft op basis van het familiearchief zijn kleurrijke voorouders beschreven in het boek 'Horizon City'. Hij neemt de lezer mee op een reis langs twee eeuwen Twente, Nederland en de wereld. Een van de beschreven personen is oom Chuck, in 1893 geboren als Charles Theodoor Stork. Hij introduceerde de Harley Davidson in Europa, emigreerde naar Amerika, trouwde vijf keer, bezat een vliegtuigwinkel op First Avenue en was beurtelings steenrijk en straatarm. Een ander familielid, tante Anna Scholten, zette een dadaïstisch tijdschrift op en bracht dat op een step rond in Enschede.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×