Van zaterdag 18 april 2015 t/m zondag 16 augustus 2015
  Van 18 apr. 2015 t/m 16 aug. 2015
  TwentseWelle, Enschede
Let op: deze tentoonstelling in TwentseWelle is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in TwentseWelle voor actuele tentoonstellingen.

Vanaf 10 oktober 2014 kon iedereen op de website van Mix Match Museum zoeken in de collecties van museum TwentseWelle, het Amsterdam Museum, het Groninger Museum, het Kröller-Müller Museum, museum Boerhaave en het Van Abbemuseum. Met maar liefst 300 objecten uit deze zes musea, kon iedereen zijn eigen expositie samenstellen. De enige voorwaarde: er moest een goed verhaal achter de keuze van de objecten zitten. Ook mocht mens zelf het museum bepalen waar de expositie uitgevoerd moest worden.

De conservatoren van de zes musea hebben samen naar de voorstellingen gekeken en de meest inspirerende tentoonstellingsvoorstellingen uitgekozen. Deze zijn nu te zien in de zes musea. Vanaf de Museumweek 2015 zijn in alle zes musea de verschillende Mix Match-exposities te zien. De museumschatten van de musea zijn gemixed en gematched.

Museum TwentseWelle koos voor de Mix Match inzending van Eva Bleeker. In haar selectie zijn objecten te zien uit onder andere Museum Boerhaave, Amsterdam Museum en onze eigen collectie. Naast deze inzending hebben we nog een verzameling van een particulier gemixed met onze eigen collectie. Ingrid Blans, buurtgenoot van museum TwentseWelle, heeft een prachtige verzameling wereldmutsjes. Deze verzameling laat museum TwentseWelle zien met mutsjes uit de eigen collectie.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×