Van vrijdag 17 april 2015 t/m zondag 16 augustus 2015
  Van 17 apr. 2015 t/m 16 aug. 2015
  TwentseWelle, Enschede
Let op: deze tentoonstelling in TwentseWelle is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in TwentseWelle voor actuele tentoonstellingen.

In de fototentoonstelling 'Vreemd Verweven' van Ruud Spaargaren (fotograaf) en Özkan Gölpinar (curator en lid Raad voor Cultuur) wordt getracht middels een galerij indringende portretfoto’s en tientallen objecten de 1’ste generatie Turkse Nederlanders en hun leefomgeving dicht bij elkaar te brengen. Doelstelling van Spaargaren en Gölpinar is de mens op de voorgrond te brengen. Deze soms onzichtbare generatie een puur gezicht te geven.

De komst van de Turkse migranten heeft onmiskenbaar invloed gehad op de steden in Twente. Spaargaren en Gölpinar willen een beeld schetsten van hoe deze ‘buitenlanders’ in de afgelopen 50 jaren ongemerkt verweven zijn geraakt met Nederland. ‘Vreemd verweven’ is een eerbetoon aan de heldinnen van de eerste generatie die huis en haard verliet om hier te gaan werken en een nieuw en vooral ander leven op te bouwen. De foto’s zijn gemaakt in Enschede op een zorgboerderij en een dagactiviteitencentrum. Met name de vrouwen, die voor fotograaf Spaargaren steeds onzichtbaar waren, wil hij met deze expositie in de schijnwerpers zetten. Hun ogen vertellen u genoeg!

De geportretteerde eerste generatie Turkse migranten zijn met hun eigen verwondering, hersenschimmen en verlangens, op zoek naar een plek in het hier en nu. Wat zijn de lasten en lusten van het leven met je hart in een land en met je lichaam in een ander land? We krijgen met deze expositie een inkijkje in hun levens en leren meer over de verwachtingen en dromen waarmee ze naar Nederland kwamen. Opening met film en discussie door Özkan Gölpinar.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×