Van maandag 26 april 2021 t/m zondag 31 oktober 2021
  Van 26 apr. 2021 t/m 31 okt. 2021
  Vrijheidsmuseum, Groesbeek

Een interactieve tentoonstelling over democratie, diversiteit en burgerschap

Het Vrijheidsmuseum laat behalve de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog ook het bredere verhaal zien van de 20e eeuw en de actualiteit. Vrijheid en democratie liggen immers nog dagelijks onder vuur in de wereld. Om die reden is van 26 april t/m 31 oktober 2021 in het museum de educatieve expositie ‘De Democratiefabriek’ te zien. Dit is een interactieve tentoonstelling vol machines, apparaten en gereedschappen, waarin kinderen en jongeren met elkaar of met hun gezin democratie onderzoeken en oefenen.

In ‘De Democratiefabriek’ gebruik je je hoofd, hart en handen. Grote thema’s zoals conflicten, macht, vrijheid, pesten, gelijkheid en democratie komen in de expositie aan bod. Kinderen en jongeren worden uitgedaagd om zelf bij te dragen aan het samenleven in vrede en vrijheid. Gaandeweg ontdekken bezoekers dat de tentoonstelling eigenlijk over henzelf gaat en de idealen en waarden die ze zelf hebben.

‘De Democratiefabriek’ is ontwikkeld door de Stichting Vredeseducatie (www.vredeseducatie.nl). De vernieuwende expositie is t/m 31 oktober 2021 in het Vrijheidsmuseum te bezichtigen.

Voor een bezoek aan het museum, inclusief een bezoek aan de expositie, is reserveren noodzakelijk. Dit kan via tickets.vrijheidsmuseum.nl.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×