Je moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken.

Het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem vormen vanaf 30 maart 2018 samen het vernieuwde Frans Hals Museum: één museum op twee locaties. Hier ontmoeten oud en nieuw elkaar. Historische werken hangen naast eigentijdse installaties en de Gouden Eeuw komt samen met het heden. De ontmoeting tussen oude meesters en eigentijdse kunst laat je anders kijken en meer zien.

  Deze pagina wordt beheerd door het museum
Frans Hals Museum - Hof
Groot Heiligland 62
2011 ES Haarlem

Museumtype(s)

Kunst & Design

Onderwerpen

Moderne kunst Hedendaagse kunst Renaissancekunst & Vroegmoderne kunst Persoon & Kunstenaar Toegepaste kunst Fotografie Film Oude kunst

Bezoekersinformatie

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 – 17:00
Woensdag 11:00 – 17:00
Donderdag 11:00 – 17:00
Vrijdag 11:00 – 17:00
Zaterdag 11:00 – 17:00
Zondag 11:00 – 17:00

Opmerkingen

Het Museumcafé opent om 10 uur

Eerste en Tweede Paasdag, Koningsdag (27 april), Hemelvaart, Eerste en Tweede Pinksterdag open van 12 – 17 uur
Bevrijdingsdag (5 mei) open van 11 – 17 uur
25 decemb...

Meer openingstijden

Toegangsprijzen

0 t/m 18 jaar Gratis
19 t/m 24 jaar € 8,00
25+ € 16,00
Rembrandtkaart Geldig
Holland Pass Gratis
Museumkaart Geldig
BankGiro Loterij VIP-KAART Gratis
Combiticket met het Teylers Museum € 21,00
Holland Pass Gratis
Vrienden Gratis
ICOM Gratis
i amsterdam City Pass Gratis
Groepen vanaf 15 personen € 13,00

Opmerkingen

De tickets gelden voor beide locaties: Hof & Hal.

Meer toegangsprijzen

Faciliteiten


  • Koffie

  • Restaurant

  • Museumwinkel

  • Rolstoel­toegankelijk

  • Kindvriendelijk

  • Audiotour

  • Creditcard

Locatie

Groot Heiligland 62, Haarlem, Nederland

Tentoonstellingen

Nu te zien

t/m
Who is she?
02jan.

Who is she?

In de tentoonstelling Who is she? Portretten vertellen vormt het monumentale werk ‘Guess Who’s Coming to Dinner Too?’ van kunstenaar en cultureel activist Patricia Kaersenhout het middelpunt.
Haarlemse Helden. Andere Meesters
01jul.

Haarlemse Helden. Andere Meesters

Het Frans Hals Museum is vernoemd naar grootmeester Frans Hals, Haarlemse held uit de 17e eeuw. De rijke collectie kent nog veel meer ‘andere meesters’ uit verschillende tijden, die om uiteenlopende r...

Vaste tentoonstellingen

 

Alle tentoonstellingen

Recensies

Er zijn 5 beoordelingen van Frans Hals Museum - Hof.

zaterdag 4 juli 2020 4 jul. 2020

Coronatijd, tickets geboekt 12 uur, we kwamen aan om 11.52, museum was uitgestorven....We mochten er echter niet in werd ons op uiterst onplezierige wijze kenbaar gemaakt.... We zijn weer vertrokken. Een email aan de Directie is een week later nog steeds niet beantwoord. Geen enkele noodzaak om de Coronamaatregelen zo star te hanteren en al helemaal niet op zo'n onplezierige wijze......

  Bezocht op dinsdag 30 juni 2020

 Nuttige recensie  0
 
zaterdag 29 december 2018 29 dec. 2018

Het was zeer lang geleden dat ik in het Frans Halsmuseum was en ik was gewoon vergeten hoe mooi dit museum is om zijn ambiance en niet in de laatste plaats om zijn collectie van de virtuoos Frans Hals. Nu loopt er de expositie Frans Hals en de modernen. Frans Hals was namelijk een impressionist avant la lettre en een groot aantal schilders herkenden zijn talent en aanbaden hem zelfs. Max Liebermann, Eduard Manet, Whistler, Lovis Corinth, Vincent van Gogh om maar eens een paar te noemen. In deze expositie is het werk van Hals gecombineerd met zijn bewonderaars die hem –soms nauwgezet, soms heel vrij- kopieerden en op zoek waren naar die schijnbaar snelle toets die Hals hanteerde.
En virtuoos is het. Wat Bach is voor de muziek is Rembrandt voor de schilderkunst, maar Frans Hals volgt op korte afstand. Wat kon die man schilderen en wat kon hij goed emoties weergeven. Zou hij ook naar Leonardo gekeken hebben? Zij Malle Babbe is ontroerend en bijzonder, want Malle babbe was een verstandelijk gehandicapte vrouw en dat zo’n vrouw geportretteerd werd was zeker in de gouden eeuw revolutionair. Hals trok zich er niets van aan, Malle babbe raakte hem. Niet zo vreemd eigenlijk als je bedenkt dat zijn zoontje Pieter ook zwakzinnig was. Hals kende het rauwe leven, hoewel hij net zo goed chique regenten portretteerde met het zelfde gemak. Hals was en is een fenomenale schilder!
Van Gogh portretteert een prostituee (foto 6) met net zo'n snelle toets als Frans Hals. Manet (8 en 9 doet hetzelfde. Ontroerend is het lachende jongetje dat Robert Martin in 1910 schilderde (laatste foto) en past wonderwel naast de kinderen die Hals enkele eeuwen daarvoor al portretteerde.

Lees de volledige recensie

  Bezocht op vrijdag 16 november 2018

 Nuttige recensie  1
 
maandag 10 oktober 2016 10 okt. 2016
(Recensie in het Engels)

Frans Hals is an excpetional artist! He belongs to the Famous 17/18th century group of Dutch painters. We learned a lot about this artist and his work. The museum displays a nice variation of his art. Look for the combined ticket with the Teylers Museum!

 Nuttige recensie  1
 
maandag 2 november 2015 2 nov. 2015

Het Frans Halsmuseum heeft wel de naam, maar eigenlijk niet de werken. Mocht je de portretten van Frans Hals willen zien, dan kun je toch echt beter een bezoek aan het Rijksmuseum brengen. Hier zijn vooral de schuttersstukken te zien en werken van andere schilders, tijdsgenoten van Frans Hals. Voor wat het is, is het echter een prima museum.

 Nuttige recensie  0
 

Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je dit museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie. Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×