Van zaterdag 3 november 2018 t/m zondag 3 februari 2019
  Van 3 nov. 2018 t/m 3 feb. 2019
  Frans Hals Museum - Hof, Haarlem
Let op: deze tentoonstelling in Frans Hals Museum - Hof is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in Frans Hals Museum - Hof voor actuele tentoonstellingen.

Het Frans Hals Museum krijgt voor het versterken van zijn collectie al ruim honderd jaar steun van de Vereniging Rembrandt. In 2011 kocht het museum met hulp van de leden van de Vereniging Rembrandt het schilderij De Koningin van Sheba voor de Tempel van Salomo door de Haarlemse kunstenaar Salomon de Bray (1597-1664). Dit schilderij vertelt over de fascinatie van 17e-eeuwse architecten voor een legendarisch Bijbels bouwwerk.

Duizenden museumbezoekers hebben als lid van de Vereniging Rembrandt meebetaald aan de hier uitgelichte aankoop. Net als aan de meer dan tachtig verbluffende museumaankopen van de afgelopen tien jaar die t/m 3 februari 2019 zijn te bewonderen in de tentoonstelling Als kunst je lief is in het Kröller-Müller Museum. Naast die grote tentoonstelling zijn er in verschillende Nederlandse musea kleinere satellietpresentaties, waar dit er één van is.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×