Van zaterdag 9 mei 2015 t/m zondag 27 september 2015
  Van 9 mei 2015 t/m 27 sep. 2015
  Anton Pieck Museum, Hattem
Let op: deze tentoonstelling in Anton Pieck Museum is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in Anton Pieck Museum voor actuele tentoonstellingen.

De prachtige verhalen en illustraties van Ingrid en Dieter Schubert zijn al jaren niet meer weg te denken uit kinderkamers over de hele wereld. De prentenboeken bereiken vooral grote oplagen in onder meer Nederland, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië, Amerika, Japan en China. Inmiddels klassiek geworden helden zijn: 'Platvoetje', 'Woeste Willem', 'Beer en Egel'. Het kleine zwarte hondje dat zich in 'De paraplu' stevig vasthoudt aan de rode paraplu, ligt in het echt bij Ingrid en Dieter Schubert onder de keukentafel.

De tentoonstelling toont 42 originele prenten, illustraties en een aantal schetsen uit de kinderboeken Er ligt een krokodil onder mijn bed, Mijn Held, Woeste Willem, Maurits Muis, Piepkleine Muis, Ophelia, Gewoon Gek, De Paraplu, Dat komt er nou van, Van Mug tot Olifant en Olifantensoep. De tentoonstelling wordt verrijkt met diverse workshops en activiteiten voor kinderen en hun familie.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×