Van zaterdag 27 juni 2015 t/m zondag 21 februari 2016
  Van 27 jun. 2015 t/m 21 feb. 2016
  Museum De Zwarte Tulp, Lisse
Let op: deze tentoonstelling in Museum De Zwarte Tulp is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in Museum De Zwarte Tulp voor actuele tentoonstellingen.

De Nederlandse schilderkunst staat van oudsher bekend om zijn fraaie bloemstillevens. Abraham Bosschaert (1612-1643), telg uit een bekend geslacht van bloemstillevenschilders, kon dat als geen ander. Schilderijen zoals de zijne vormen vandaag de dag nog steeds een grote inspiratiebron voor hedendaagse kunstenaars als fotograaf Bas Meeuws (1974) en kunstenares Linda Nieuwstad (1974).

Bas Meeuws fotografeert bloemen op verschillende momenten, in wisselende posities. Hij componeert zijn bloemstillevens zoals de oude meesters dat deden. Linda Nieuwstad maakt monumentale bloemstukken, die op verschillende plekken in Nederland zowel binnen als buiten verrijzen.

Met de tentoonstelling Bloemstillevens Anno Nu wil Museum De Zwarte Tulp laten zien hoe hedendaagse kunstenaars een eeuwenoud schildergenre nieuw leven in blazen. Ter vergelijking is een werk van Bosschaert tentoongesteld te midden van het werk van Meeuws en Nieuwstad. In hoeverre weten zij u te verleiden met hun kleur- en vormgebruik uit de natuur?

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×