Van zondag 28 juni 2015 t/m zondag 1 november 2015
  Van 28 jun. 2015 t/m 1 nov. 2015
  Bonnefantenmuseum, Maastricht
Let op: deze tentoonstelling in Bonnefantenmuseum is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in Bonnefantenmuseum voor actuele tentoonstellingen.

Ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van Aldo Rossi's "Museo di Maastricht", presenteert het Bonnefantenmuseum zijn collectie van 100 prenten van de Italiaanse architect en kunstenaar, aangevuld met tekeningen en schilderijen uit particuliere collecties.

Tussen 1973 en 1997 creëerde Rossi een grafisch oeuvre waardoor het genre, de architectuurprent, een nieuw leven kreeg. De tekeningen en prenten combineren poëtische en professionele aspecten tot visuele associaties en geven een persoonlijke blik op de wereld van de architect.
De tentoonstelling en het boek Aldo Rossi. Opera Grafica. Incisioni, litografie, serigrafie / Etchings, lithographs, silkscreens prints zijn het resultaat van een wijdvertakt internationaal onderzoek uitgevoerd door het Bonnefantenmuseum in nauwe samenspraak met de Fondazione Aldo Rossi. Diverse instellingen zoals Istituto Centrale per la Grafica in Rome en Van Eyck in Maastricht verleenden wetenschappelijke medewerking. Dit samenwerkingsproject wordt gesteund door het Mondriaan Fonds en Istituto Italiano di Cultura in Amsterdam. De tentoonstelling zal na Maastricht te zien zijn in Archizoom van de Ecole polytechnique fédérale de Lausanne en in GAMeC – Galleria d'Arte Moderna e Contemporanea di Bergamo.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×