Van donderdag 10 september 2015 t/m zondag 15 november 2015
  Van 10 sep. 2015 t/m 15 nov. 2015
  Bonnefantenmuseum, Maastricht
Let op: deze tentoonstelling in Bonnefantenmuseum is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in Bonnefantenmuseum voor actuele tentoonstellingen.

De Britse Stephen Wilks (1964) woont en werkt in Berlijn. 'Bottle River (Vessels)' bestrijkt de gehele tentoonstellingsvloer. In een vloeiende lijn zien we een duizendtal flessen van keramiek. Het beeld roept verschillende associaties op: een rivier, een vloed van mensen, vervuiling van de oceanen en de tegenstelling van de schoonheid van keramiek en de alomtegenwoordigheid van plastic petflessen. Zien we een referentie naar de massacultuur? Of juist de breekbaarheid van een enkel keramiek object? De balans tussen natuur, de mensheid en ons leefmilieu wordt weerspiegeld in deze monumentale installatie van Stephen Wilks. Daarnaast zijn er verwijzingen naar het Qin Shi Huang Terracottaleger als ook naar kunstenaars als Tony Cragg, Richard Long en Henry Moore.

Deze tentoonstelling is een van de gezamenlijke projecten van het Bonnefantenmuseum en buitenplaats Kasteel Wijlre (Bonnefanten Hedge House Foundation).

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×