Van vrijdag 30 januari 2015 t/m zondag 20 september 2015
  Van 30 jan. 2015 t/m 20 sep. 2015
  Bonnefantenmuseum, Maastricht
Let op: deze tentoonstelling in Bonnefantenmuseum is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in Bonnefantenmuseum voor actuele tentoonstellingen.

In deze bijzondere verzameling met bijna veertig hedendaagse kunstwerken is een aantal nieuwe aanwinsten te zien die nog niet eerder werden getoond. Onder deze nieuwe aanwinsten schitteren topstukken als een spectaculair wandtapijt van Grayson Perry, een sculptuur van Michael Dean, een video-installatie van Stansfield/Hooykaas en een schilderij van Bob Eikelboom.

Met de verwerving van het museale wandtapijt The Walthamstow Tapestry (2009) van de Britse kunstenaar Grayson Perry zet het Bonnefantenmuseum een nieuwe stap in een koers, die zich in het nationale museumlandschap onderscheidt door de eigen(wijze) accenten en prioriteiten waar het museum voor kiest. Met het zeven meter lange wandtapijt The Walthamstow Tapestry onderzoekt Grayson Perry de emotionele resonantie van merknamen in ons leven, en in het verlengde daarvan onze quasi-religieuze relatie ten opzicht van consumentisme. We zien de levenswandel van de mens verbeeld, van geboorte tot sterven, maar ook hoe die levenswandel doordesemd is met een eindeloze reeks commerciële merken die de mens onderweg tegenkomt. Van Grayson Perry is tevens de monumentale, vierdelige ets A map of days aangekocht. In 2016 organiseert het Bonnefanten in samenwerking met het ARoS Kunstmuseum in Aarhus (Denemarken) een grote solotentoonstelling van Grayson Perry.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×