Van zaterdag 19 september 2015 t/m zondag 10 januari 2016
  Van 19 sep. 2015 t/m 10 jan. 2016
  Nederlands Fotomuseum, Rotterdam
Let op: deze tentoonstelling in Nederlands Fotomuseum is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in Nederlands Fotomuseum voor actuele tentoonstellingen.

Het Nederlands Fotomuseum presenteert voor de eerste keer in Nederland een grote retrospectieve tentoonstelling van het werk van Horst P. Horst (1906-1999), één van de belangrijkste modefotografen van de twintigste eeuw. Horst P. Horst werkte tijdens zijn glansrijke carrière voornamelijk in Parijs, Londen en New York. Als vaste fotograaf van Vogue fotografeerde hij werk van vooraanstaande couturiers als Coco Chanel, portretteerde hij Hollywoodsterren als Marlène Dietrich en werkte hij samen met kunstenaars als Salvador Dalí. Zo bracht hij zestig jaar lang de wereld van mode, kunst, design en theater in beeld.

Horst P. Horst presenteert iconische modefoto’s - waaronder nooit eerder of zeldzaam getoonde vintage afdrukken-, haute couture, vintage modetijdschriften, schetsen en persoonlijke notities. Uit de selectie spreekt zijn talent voor fotografie, zijn vakmanschap en zijn uitzonderlijke gevoel voor stijl. De tentoonstelling plaatst het werk van Horst P. Horst in een brede culturele en historische context en is daarom interessant voor een breed publiek dat niet alleen in fotografie, maar ook in kunst, mode, design en geschiedenis is geïnteresseerd.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×