Van zaterdag 26 september 2015 t/m zondag 1 november 2015
  Van 26 sep. 2015 t/m 1 nov. 2015
  Nederlands Fotomuseum, Rotterdam
Let op: deze tentoonstelling in Nederlands Fotomuseum is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in Nederlands Fotomuseum voor actuele tentoonstellingen.

Het Nederlands Fotomuseum presenteert jaarlijks het werk van de vijf genomineerden van het Steenbergen Stipendium, de toonaangevende prijs voor jong fotografietalent in Nederland. De jury bezoekt de eindexamenpresentaties van verschillende kunstacademies in Nederland en nomineert vijf studenten op basis van hun eindexamenwerk. Eerdere onderscheidingen van het Steenbergen Stipendium zijn ontvangen door Olya Oleinic (2014), Ola Lanko (2012), Willem Popelier (2008) en Petra Stavast (2002). Eind juli worden de genomineerden van 2015 bekend gemaakt.

De jury van het Steenbergen Stipendium bezocht afgelopen zomer de eindexamenexposities van verschillende kunstacademies in Nederland om vijf (foto)projecten te selecteren. Deze projecten zijn van 6 september tot en met 2 november te zien in een groepstentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum.Op 15 oktober wordt door de jury de winnaar bekend gemaakt. De winnaar ontvangt van Stichting Steenbergen een stimuleringsprijs van 5.000 euro. Eveneens wordt dan het juryrapport gepubliceerd met daarin een kritische beschouwing op het niveau van de afstudeerexpositie per bezochte kunstacademie. Deze editie bestaat de jury uit Sterre Sprengers (voorzitter Steenbergen Stipendium, beeldredacteur De Correspondent), Jaap Scheeren (fotograaf en eervolle vermelding Steenbergen Stipendium 2003) en Caroline von Courten (promovendus in fototheorie, Universiteit Leiden).

Net als bij de vorige edities, zal er ook dit jaar een publieksprijs zijn. Van 6 september tot en met 12 oktober kan het publiek op zaal en via de Facebookpagina het museum stemmen op zijn of haar favoriete werk. De winnaar van de publieksprijs wordt tijdens de uitreiking op 15 oktober bekend gemaakt.

De jury van het Steenbergen Stipendium bezoekt ook deze zomer de eindexamenexposities van verschillende kunstacademies in Nederland om vijf (foto)projecten te selecteren. Deze projecten zijn van 26 september tot en met 1 november te zien in een groepstentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum. In oktober wordt door de jury de winnaar bekend gemaakt. De winnaar ontvangt van Stichting Steenbergen een stimuleringsprijs van 5.000 euro. Eveneens wordt dan het juryrapport gepubliceerd met daarin een kritische beschouwing op het niveau van de afstudeerexpositie per bezochte kunstacademie.

Deze editie bestaat de jury uit Sterre Sprengers (voorzitter Steenbergen Stipendium, beeldredacteur De Correspondent), Jaap Scheeren (fotograaf en eervolle vermelding Steenbergen Stipendium 2003) en Caroline von Courten (promovendus in fototheorie, Universiteit Leiden). Eind juli worden de genomineerden van 2015 bekend gemaakt.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×