Van zaterdag 17 oktober 2015 t/m zondag 24 januari 2016
  Van 17 okt. 2015 t/m 24 jan. 2016
  Design Museum Den Bosch, 's-Hertogenbosch
Let op: deze tentoonstelling in Design Museum Den Bosch is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in Design Museum Den Bosch voor actuele tentoonstellingen.

De ontwerper Daniel Kruger is een veelzijdig maker van sieraden en keramiek die het experiment niet schuwt. Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch toont een overzicht van werken die Kruger de afgelopen veertig jaar maakte. Hieruit blijkt zijn voortdurende zoektocht naar nieuwe materialen en vormen. Dit is het eerste overzicht in Nederland van deze veelzijdige vormgever met internationale allure.

Het spelen met contrasten is een constante factor in het werk van Kruger. De tegenstellingen tussen organische en geometrische vormen, harde en zachte materialen, orde en chaos vergroten de zintuiglijke impact van zijn sensuele werk. In essentie gaat het bij zijn ontwerpen om de verhouding tussen natuur en cultuur. Daarbij maakt hij geen onderscheid in de materialen die hij gebruikt. Gevonden voorwerpen, leer, textiel of edelstenen, alles wordt bewerkt tot een sieraad. Deze eclectische benadering is ook te zien in de keramiek van Daniel Kruger. Ornamenten en decors buitelen over elkaar heen. Hij lijkt zijn publiek niet enkel te willen plezieren, maar vooral te prikkelen.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×