Van zaterdag 16 mei 2015 t/m zondag 16 augustus 2015
  Van 16 mei 2015 t/m 16 aug. 2015
  Museum Krona, Uden
Let op: deze tentoonstelling in Museum Krona is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in Museum Krona voor actuele tentoonstellingen.

Een tentoonstelling over twee bijzondere fotoseries. De foto’s laten het unieke leven binnen twee kloosterordes zien. Guus Bekooy fotografeerde het leven van de zusters Clarissen in Megen en Tamara Reijers legde het dagelijks leven van de Diaconessen uit Amerongen vast. Het MRK toont een uitgebreid overzicht van beide series.

Begin jaren zestig fotografeerde Guus Bekooy het leven van de zusters Clarissen te Megen. Het was een voor die tijd uniek project. De buitenwereld werd een blik gegund op het verborgen leven achter de muren van een tot dan toe gesloten klooster. Vrouwen in Habijt, zoals de serie werd genoemd, werd een onverhoopt succes.

Wat begon als een eindexamenproject trok de aandacht tot ver over de grenzen. ‘De boontjesdoppende zusters’ werd zelfs opgenomen in het prestigieuze Photography Yearbook 1963. Fotografen lieten zich door Vrouwen in Habijt inspireren. Ook nu nog geeft de serie een markant tijdsbeeld van de ‘sixties’, het decennium waarin de wereld en de kerk in sneltreinvaart zouden veranderen.

Tamara Reijers legde de afgelopen jaren het dagelijks leven van de Diaconessen uit Amerongen vast. Dit heeft geresulteerd in een bijzonder document over het leven en werk van de laatste zeven Diaconessen in Nederland.

De expositie toont een uitgebreide selectie uit de unieke fotoseries en sluit aan bij een reeks van artikelen die de regionale kranten deze maanden wijden aan vrouwelijke religieuzen, die tot voor kort onze samenleving mede vormgaven maar momenteel snel uit ons landschap verdwijnen.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×