Van zondag 2 februari 2020 t/m zondag 7 juni 2020
  Van 2 feb. 2020 t/m 7 jun. 2020
  Beeldengalerij Het Depot / Villa Hinkeloord, Wageningen
Let op: deze tentoonstelling in Beeldengalerij Het Depot / Villa Hinkeloord is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in Beeldengalerij Het Depot / Villa Hinkeloord voor actuele tentoonstellingen.

Op zondag 2 februari 2020 wordt in Villa Hinkeloord aan de Generaal Foulkesweg in Wageningen om 14.30 uur de solotentoonstelling van beeldhouwer Antoinette van Brussel geopend door Johan Luijmes, artistiek leider van Het Depot. Tijdens de expositie is werk van Antoinette van Brussel te koop, evenals haar boek Sado-San – in de val bij de meester.

De werken in klei van Antoinette van Brussel gaan over de rol van het vrouw- en man zijn, waarbij zij in haar vormen tot een bijna sacrale essentie van dat mens-zijn komt. Haar inspiratiebron is de mens, zijn erotiek en de wijze waarop hij met de wereld verbonden is. Haar vormen groeien tussen realisme en een steeds verdergaande abstractie.

Zelf zegt zij over haar werk: “Het materiaal klei leidt vanzelf van de decadentie van het moment en van het zichtbaar gebeuren terug naar vanzelfsprekende universele vormen waarin mensen over de hele wereld uitdrukking hebben gegeven aan de mysteries van vruchtbaarheid, leven, geboorte en dood.”
Antoinette van Brussel volgde de Akademie voor Beeldende Vorming in Amersfoort van 1966 tot 1970 en koos voor de richting keramiek.

Met de expositie in Hinkeloord en de verkoop van haar beelden beschouwt zij haar werk als beeldhouwer als beëindigd. Enkele werken zijn aangekocht door Het Depot.

De tentoonstelling van Antoinette van Brussel is te zien tot en met zondag 7 juni 2020.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×