Van zondag 18 oktober 2015 t/m zaterdag 30 april 2016
  Van 18 okt. 2015 t/m 30 apr. 2016
  Openluchtmuseum Het Hoogeland, Warffum
Let op: deze tentoonstelling in Openluchtmuseum Het Hoogeland is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in Openluchtmuseum Het Hoogeland voor actuele tentoonstellingen.

Marten Toonder senior, de vader van de bekende striptekenaar, werd geboren in Warffum. Als onecht kind van de landarbeidster groeide hij op in armoedige omstandigheden, waarbij de zorg voor de kleine Marten werd uitbesteed aan zijn grootmoeder. Lange periodes van zijn jeugd brengt Marten door als jongste knechtje op boerderijen. Heel af en toe kan hij naar school. Op zijn tiende gaat Toonder werken op het eiland Rottumeroog. Voor de eilandvoogd werkt hij vooral als eierzoeker. Na tien jaar op Rottum, zoekt de jongvolwassen Marten zijn heil in de zeevaart. In de koopvaardij klimt Toonder, door inzet en opleiding op tot zeekapitein. In die functie brengt hij de oorlogsjaren in Engeland door.
Over deze ontwikkeling van een bijzondere man brengt het openluchtmuseum een tentoonstelling. Met bijdragen van diverse musea en van de familie Toonder wordt een levendig beeld geschetst van een leven dat verweven is met Noord-Groningen, maar daar ook bovenuit stijgt. Tegelijk met de tentoonstelling verschijnt een boek waarin het levensverhaal van Toonder is opgetekend.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×