Je moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken.

Museum Voorlinden is een museum voor moderne en hedendaagse kunst gisitueerd op het Landgoed Voorlinden in Wassenaar. De kunstverzameling staat bekend onder de naam de Caldic Collectie. Deze collectie bestaat uit schilderijen, beelden, collages en fotografie, voornamelijk uit de 20e eeuw.

  Deze pagina wordt beheerd door het museum
Museum Voorlinden
Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar

Museumtype(s)

Kunst & Design

Onderwerpen

Moderne kunst Hedendaagse kunst

Bezoekersinformatie

Openingstijden

Maandag 11:00 – 17:00
Dinsdag 11:00 – 17:00
Woensdag 11:00 – 17:00
Donderdag 11:00 – 17:00
Vrijdag 11:00 – 17:00
Zaterdag 11:00 – 17:00
Zondag 11:00 – 17:00

Opmerkingen

11 september geopend.

Meer openingstijden

Toegangsprijzen

0 t/m 12 jaar Gratis
13 t/m 18 jaar € 8,50
19+ € 17,50
Museumkaart Niet geldig

Opmerkingen

De Museumkaart is in Museum Voorlinden niet geldig.

Meer toegangsprijzen

Faciliteiten


  • Koffie

  • Restaurant

  • Rolstoel­toegankelijk

Locatie

Buurtweg 90, Wassenaar, Nederland

Tentoonstellingen

Nu te zien

t/m
Less is More
24nov.

Less is More

Hoe kan het dat wij in het Westen – in een tijd waarin wij de beste levensstandaard ooit beleven – alsmaar naar meer verlangen? De wereld komt 24 uur per dag via onze smartphone binnen. Een overvloed...
Louise Bourgeois – To Unravel a Torment
17mei

Louise Bourgeois – To Unravel a Torment

Voorlinden presenteert Louise Bourgeois: To Unravel a Torment, een zes decennia overspannende overzichtstentoonstelling met veertig sleutelwerken uit de Glenstone collectie, The Easton Foundation en m...

Vaste tentoonstellingen

 
Anselm Kiefer

Anselm Kiefer

Voorlinden presenteert Anselm Kiefer (1945), één van de belangrijkste kunstenaars van onze tijd. Zijn monumentale werken zijn te zien in de tuinzaal van het museum. Met zijn eigenzinnige beeldtaal en...

Verwacht

vanaf
Alex Katz
24apr.

Alex Katz

Voorlinden presenteert in 2021 de eerste Nederlandse soloshow van de legendarische Amerikaanse schilder Alex Katz (1927). Opgekomen in de jaren vijftig en zestig – in de hoogtijdagen van abstract expr...

Alle tentoonstellingen

Recensies

Er zijn 3 beoordelingen van Museum Voorlinden.

zaterdag 7 september 2019 7 sep. 2019

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh houdt zich bezig met de vraag wat thuis en je ergens thuisvoelen nu eigenlijk betekent. Wat maakt je huis tot je thuis? Die zoektocht verbeeldt hij in installaties die bijna replica’s zijn van de huizen waar deze nomade inmiddels allemaal heeft gewoond. Zo probeert hij de herinneringen vast te houden en vorm te geven. Daarbij telt voor hem niet allen het fysieke huis waar Suh gewoond heeft, maar ook mensen maken een huis tot thuis. Dat blijkt wel uit de warme herinneringen die hij heeft aan zijn inmiddels overleden New Yorkse huisbaas. Tot in de kleinste details geeft hij in stof en draad zijn herinneringen vorm en nodigt de toeschouwer daarmee uit om zelf ook na te denken aan wat thuiszijn nu eigenlijk betekent. Een adembenemende expositie in Museum Voorlinden.

 Nuttige recensie  0
 
vrijdag 17 november 2017 17 nov. 2017

Er is al veel positiefs geschreven over dit bijzondere museum met wereldse allure. Ook ik was zeer onder de indruk. Architectuur en perfectie in de afwerking zijn een lust voor het oog en de geest. Zowel de vaste collectie als de tijdelijke tentoonstellingen hebben me geraakt. Ik verheug me al op een nieuw bezoek met beter weer en bloeiende bloemen in de prachtig aangelegde tuin.

Helaas wil ik toch een paar kanttekeningen plaatsen. De suppoosten waren voor mij te nadrukkelijk aanwezig. Het constant net iets te snel op en neer gewandel, de vele geanimeerde gesprekken die ze op allerlei hoeken en plekken met elkaar voerden horen in mijn beleving niet bij een museum van topklasse. Ik werd er door afgeleid en ik had het idee dat het publiek hierdoor ook drukker werd. Er werd gelachen en hard gepraat. De gids die een rondleiding gaf praatte zelf zo hard tegen het groepje van 6 mensen dat je je afvroeg of er iemand slechthorend was in het gezelschap. Het was niet mogelijk de verstilling te vinden die de collectie en bezoeker meer dan verdient. Misschien hoort het bij een hedendaagse aanpak en beleving, ik vond het bijzonder jammer.

Het kopje koffie in het restaurant was heerlijk en ook het eten was prima. Helaas was de bediening klungelig, bestelling werd steeds maar half gebracht en kwam het allemaal nogal ongeorganiseerd over. Gelukkig was iedereen allervriendelijkst en daar maak je dan toch altijd veel goed mee.

Al met al zeker een aanrader, hopelijk zetten ze de puntjes nog op de i.

Lees de volledige recensie

  Bezocht op woensdag 15 november 2017

 Nuttige recensie  3
 
vrijdag 30 december 2016 30 dec. 2016

Onhollands goed! De architectuur van het museum is helaas niet vernieuwend (haast een kopie van foundation Beyler in Riehen bij Basel). Maar de collectie maakt dit meer dan goed.

  Bezocht op donderdag 29 december 2016

 Nuttige recensie  0

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je dit museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie. Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×