Je moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken.

Museum Voorlinden verbindt mensen, kunst, natuur en architectuur. Museum Voorlinden verzamelt, presenteert, bewaart, beheert, conserveert, restaureert en publiceert moderne en hedendaagse kunst, in en buiten het eigen gebouw

  Deze pagina wordt beheerd door het museum
Museum Voorlinden
Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar

Museumtype(s)

Kunst & Design

Onderwerpen

Moderne kunst Hedendaagse kunst

Bezoekersinformatie

Openingstijden

Maandag 11:00 – 17:00
Dinsdag 11:00 – 17:00
Woensdag 11:00 – 17:00
Donderdag 11:00 – 17:00
Vrijdag 11:00 – 17:00
Zaterdag 11:00 – 17:00
Zondag 11:00 – 17:00

Opmerkingen

11 september geopend.

Meer openingstijden

Toegangsprijzen

0 t/m 12 jaar Gratis
13 t/m 18 jaar € 8,50
19+ € 19,50
Museumkaart Niet geldig

Opmerkingen

De Museumkaart is in Museum Voorlinden niet geldig.

Meer toegangsprijzen

Faciliteiten


  • Koffie

  • Restaurant

  • Museumwinkel

  • Rolstoel­toegankelijk

  • Kindvriendelijk

  • Creditcard

  • Parkeerplaats

Locatie

Buurtweg 90, Wassenaar, Nederland

Tentoonstellingen

Nu te zien

t/m
Robin Rhode
26sep.

Robin Rhode

Voorlinden presenteert de eerste solotentoonstelling van kunstenaar Robin Rhode (Zuid-Afrika, 1976) in Nederland. Met dit overzicht viert Voorlinden zijn artistieke reis van 2000 tot nu toe. Of het nu...
Antony Gormley - GROUND
03okt.

Antony Gormley - GROUND

Voorlinden presenteert in het voorjaar van 2021 een grote overzichtstentoonstelling van Antony Gormley (1950). De Britse kunstenaar wordt wereldwijd geroemd om zijn sculpturen, installaties en publiek...

Vaste tentoonstellingen

 
Highlights

Highlights

Sommige werken zijn permanent te zien in museum Voorlinden. Het zijn stuk voor stuk belevingskunstwerken. Ze laten zich niet beschrijven – je moet ze ondergaan. Swimming Pool Leandro Erlich ontwie...

Alle tentoonstellingen

Recensies

Er zijn 3 beoordelingen van Museum Voorlinden.

zaterdag 7 september 2019 7 sep. 2019

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh houdt zich bezig met de vraag wat thuis en je ergens thuisvoelen nu eigenlijk betekent. Wat maakt je huis tot je thuis? Die zoektocht verbeeldt hij in installaties die bijna replica’s zijn van de huizen waar deze nomade inmiddels allemaal heeft gewoond. Zo probeert hij de herinneringen vast te houden en vorm te geven. Daarbij telt voor hem niet allen het fysieke huis waar Suh gewoond heeft, maar ook mensen maken een huis tot thuis. Dat blijkt wel uit de warme herinneringen die hij heeft aan zijn inmiddels overleden New Yorkse huisbaas. Tot in de kleinste details geeft hij in stof en draad zijn herinneringen vorm en nodigt de toeschouwer daarmee uit om zelf ook na te denken aan wat thuiszijn nu eigenlijk betekent. Een adembenemende expositie in Museum Voorlinden.

 Nuttige recensie  0
 
vrijdag 17 november 2017 17 nov. 2017

Er is al veel positiefs geschreven over dit bijzondere museum met wereldse allure. Ook ik was zeer onder de indruk. Architectuur en perfectie in de afwerking zijn een lust voor het oog en de geest. Zowel de vaste collectie als de tijdelijke tentoonstellingen hebben me geraakt. Ik verheug me al op een nieuw bezoek met beter weer en bloeiende bloemen in de prachtig aangelegde tuin.

Helaas wil ik toch een paar kanttekeningen plaatsen. De suppoosten waren voor mij te nadrukkelijk aanwezig. Het constant net iets te snel op en neer gewandel, de vele geanimeerde gesprekken die ze op allerlei hoeken en plekken met elkaar voerden horen in mijn beleving niet bij een museum van topklasse. Ik werd er door afgeleid en ik had het idee dat het publiek hierdoor ook drukker werd. Er werd gelachen en hard gepraat. De gids die een rondleiding gaf praatte zelf zo hard tegen het groepje van 6 mensen dat je je afvroeg of er iemand slechthorend was in het gezelschap. Het was niet mogelijk de verstilling te vinden die de collectie en bezoeker meer dan verdient. Misschien hoort het bij een hedendaagse aanpak en beleving, ik vond het bijzonder jammer.

Het kopje koffie in het restaurant was heerlijk en ook het eten was prima. Helaas was de bediening klungelig, bestelling werd steeds maar half gebracht en kwam het allemaal nogal ongeorganiseerd over. Gelukkig was iedereen allervriendelijkst en daar maak je dan toch altijd veel goed mee.

Al met al zeker een aanrader, hopelijk zetten ze de puntjes nog op de i.

Lees de volledige recensie

  Bezocht op woensdag 15 november 2017

 Nuttige recensie  3
 
vrijdag 30 december 2016 30 dec. 2016

Onhollands goed! De architectuur van het museum is helaas niet vernieuwend (haast een kopie van foundation Beyler in Riehen bij Basel). Maar de collectie maakt dit meer dan goed.

  Bezocht op donderdag 29 december 2016

 Nuttige recensie  0

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je dit museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie. Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×