De beste musea in Washington D.C. in oktober 2023

Dit zijn de top 50 beste musea in Washington D.C., Verenigde Staten, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Washington D.C., tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Washington D.C..

Voor sommige musea in Washington D.C. dien je wellicht een tijdslot te reserveren. Bekijk hier welke plaatsen en tickets je nu al van tevoren kunt boeken. 👉
Reserveer nu

Op zoek naar de beste musea in Washington D.C.? Dit zijn de beste:

 1. National Museum of African American History and Culture1

  National Museum of African American History and Culture

  Washington D.C., DC
  Het National Museum of African American History and Culture (NMAAHC) maakt deel uit van de Smithsonian Institution en is gelegen aan de National Mall in Washington. Het museum werd officieel opgericht in 2003, aanvankelijk bestaand als een online platform. De fysieke bouw van het museum begon in 2012 en het werd officieel geopend voor het publiek op 24 september 2016.
 2. National Museum of American History2

  National Museum of American History

  Washington D.C., DC
  Het National Museum of American History, beheerd door de Smithsonian Institution, bevindt zich in Washington D.C., op de National Mall. Het museum werd oorspronkelijk geopend in 1964 onder de naam Museum of History and Technology, maar nam in 1980 zijn huidige naam aan.
 3. White House3

  White House

  Washington D.C., DC
  Het Witte Huis, gelegen op 1600 Pennsylvania Avenue NW, 20500 Washington D.C., dient als de officiële residentie en werkplek van de huidige president van de Verenigde Staten. Dit iconische gebouw is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis en het politieke landschap van het land, waardoor het een interessant punt is voor toeristen die Washington D.C. bezoeken.
 4. International Spy Museum4

  International Spy Museum

  Washington D.C., DC
  Het International Spy Museum is een unieke instelling die een diepgaande kijk biedt op de wereld van spionage. Als een onafhankelijk non-profit geschiedenismuseum documenteert het de ambacht, geschiedenis en hedendaagse rol van spionage. Bezoekers kunnen de grootste collectie internationale spionage-artefacten die openbaar worden tentoongesteld verkennen, wat een uitgebreid begrip biedt van de verborgen wereld van spionage.
 5. National Air and Space Museum5

  National Air and Space Museum

  Washington D.C., DC
  Het National Air and Space Museum, onderdeel van het Smithsonian Institute, herbergt de grootste collectie vliegtuigen en ruimtevaartuigen ter wereld. Dit maakt het een unieke bestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in luchtvaart en ruimteverkenning. De collectie van het museum omvat zowel originele objecten als reservekopieën, wat een uitgebreid overzicht biedt van de geschiedenis en technologie van de vlucht.
 6. National Museum of Natural History6

  National Museum of Natural History

  Washington D.C., DC
  Het National Museum of Natural History, gelegen in de National Mall, Washington D.C., maakt deel uit van de Smithsonian Institution. Dit museum is een belangrijke bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke historie, met een uitgebreide collectie specimens en culturele objecten.
 7. Ford's Theatre7

  Ford's Theatre

  Washington D.C., DC
  Ford's Theatre staat ook bekend als de plaats van de moord op de Amerikaanse president Abraham Lincoln op 14 april 1865. Deze belangrijke gebeurtenis in de Amerikaanse geschiedenis wordt herdacht in het theater, waardoor het een plaats van groot historisch belang is. Bezoekers kunnen meer leren over deze gebeurtenis en de impact ervan op de natie door middel van verschillende tentoonstellingen en displays.
 8. United States Holocaust Memorial Museum8

  United States Holocaust Memorial Museum

  Washington D.C., DC
  Het United States Holocaust Memorial Museum, gelegen in Washington, D.C., is een nationale instelling die zich toelegt op het documenteren, presenteren en bestuderen van de geschiedenis van de Holocaust. Het dient als een indringende herinnering aan de gruweldaden die in deze periode zijn gepleegd en heeft als doel bezoekers te informeren over de gebeurtenissen en hun impact op de wereld.
 9. National Gallery of Art9

  National Gallery of Art

  Washington D.C., DC
  De National Gallery of Art (NGA) is een prominent kunstmuseum in Washington, D.C. Het bestaat uit twee gebouwen, het Oostgebouw en het Westgebouw. Beide structuren bevinden zich op de National Mall, een belangrijke locatie in de stad. Deze twee gebouwen zijn met elkaar verbonden door een ondergrondse tunnel, wat zorgt voor gemakkelijke toegang tussen de twee.
 10. Smithsonian Institution Building10

  Smithsonian Institution Building

  Washington D.C., DC
  Dit prachtige gebouw werd in 1855 gebouwd en dient als hoofdkwartier voor het Smithsonian Institution. Het heeft zijn bijnaam (Het Kasteel) met recht verdiend; de verbluffende gotische en romaanse architectuur doen werkelijk denken aan historische Europese kastelen en kerken. Tegenwoordig bestaat h
 11. Folger Shakespeare Library & Theatre11

  Folger Shakespeare Library & Theatre

  Washington D.C., DC
  De Folger Shakespeare Library, genesteld in de wijk Capitol Hill in Washington, is een onafhankelijke bibliotheek die een van de grootste collecties gedrukte werken van William Shakespeare herbergt. Het dient ook als een belangrijk depot voor zeldzame materialen uit de moderne tijd, variërend van 1500 tot 1750. Dit maakt het een belangrijke bestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in literatuur, geschiedenis en de werken van Shakespeare.
 12. House of the Temple12

  House of the Temple

  Washington D.C., DC
  Het House of the Temple, gelegen in Washington, D.C., Verenigde Staten, is een vrijmetselaarstempel die dient als het hoofdkwartier van de Schotse Rite van de Vrijmetselarij, Southern Jurisdiction, U.S.A. Deze belangrijke locatie is een belangrijke site voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en praktijken van de Vrijmetselarij, en biedt een uniek inzicht in deze geheime samenleving.
 13. Museum of the Bible13

  Museum of the Bible

  Washington D.C., DC
  Het Museum of the Bible, gelegen in Washington, D.C., is een toegewijde ruimte voor de verkenning en het begrip van de Bijbel. Het museum werd officieel geopend voor het publiek op 17 november 2017. Het biedt bezoekers een unieke kans om zich te verdiepen in de geschiedenis en impact van de Bijbel door middel van de verschillende tentoonstellingen en displays.
 14. Hirshhorn Museum14

  Hirshhorn Museum

  Washington D.C., DC
  Het Hirshhorn Museum en Sculpture Garden is een museum gelegen in Washington, D.C. en maakt deel uit van de Smithsonian Institution. De collectie van het museum richt zich voornamelijk op hedendaagse en moderne kunst, waardoor het een geweldige bestemming is voor kunstliefhebbers.
 15. Smithsonian American Art Museum15

  Smithsonian American Art Museum

  Washington D.C., DC
  Het Smithsonian American Art Museum, gelegen in Washington D.C., herbergt een uitgebreide collectie Amerikaanse kunst. Deze collectie beslaat alle regio's en artistieke bewegingen in de Verenigde Staten, waardoor het een uitgebreide weergave is van de artistieke geschiedenis van het land.
 16. President Lincoln's Cottage16

  President Lincoln's Cottage

  Washington D.C., DC
  President Lincoln's Cottage, ook bekend als Soldiers’ Home National Monument, is een nationaal monument gelegen nabij Brookland in Washington, D.C. Deze historische locatie stond vroeger bekend als Anderson Cottage. Het diende als seizoenswoning voor president Abraham Lincoln en zijn familie, evenals voor andere presidenten zoals James Buchanan, Rutherford B. Hayes en Chester A. Arthur. Het huisje biedt een unieke blik op het leven en de tijden van deze opmerkelijke figuren.
 17. National Portrait Gallery17

  National Portrait Gallery

  Washington D.C., DC
  De National Portrait Gallery, gelegen in Washington D.C., is een kunstgalerie beheerd door het Smithsonian Institute. Het is een belangrijke culturele instelling die een collectie herbergt die zich richt op afbeeldingen van beroemde Amerikaanse figuren. De galerie biedt bezoekers de kans om de rijke geschiedenis en cultuur van de Verenigde Staten te verkennen door de portretten van haar opmerkelijke persoonlijkheden.
 18. National Museum of the American Indian18

  National Museum of the American Indian

  Washington D.C., DC
  Dit museum, gelegen aan de National Mall, is gewijd aan het verspreiden van kennis over de inheemse bevolking - leer meer over de geschiedenis, cultuur en kunst van de inheemse Amerikanen. Het museum herbergt artefacten van het gehele westelijk halfrond en herbergt ook een ruimte voor hedendaagse in
 19. National Museum of the United States Navy19

  National Museum of the United States Navy

  Washington D.C., DC
  Het Nationaal Museum van de Amerikaanse Marine, in de volksmond bekend als het U.S. Navy Museum, is het belangrijkste museum van de Amerikaanse marine. Het bevindt zich in de Washington Navy Yard in Washington D.C. Het museum biedt een uitgebreid overzicht van de maritieme geschiedenis van de Verenigde Staten, waardoor het een belangrijke bestemming is voor mensen die geïnteresseerd zijn in maritieme en militaire geschiedenis.
 20. DAR Museum20

  DAR Museum

  Washington D.C., DC
  Het DAR Museum is een kunst- en geschiedenismuseum gelegen in Washington, D.C. Het wordt beheerd door de Daughters of the American Revolution, een lidmaatschapsorganisatie op basis van afstamming voor vrouwen die rechtstreeks afstammen van een persoon die betrokken was bij de inspanningen van de Verenigde Staten voor onafhankelijkheid. Het museum staat bekend om zijn uitgebreide collectie van meer dan 30.000 objecten die in Amerika zijn gemaakt of gebruikt voor de Industriële Revolutie.
 21. Old Stone House21

  Old Stone House

  Washington D.C., DC
  Het Old Stone House is het oudste ongewijzigde gebouw in Washington, D.C. , Verenigde Staten . Het huis is tevens het laatste pre-revolutionaire koloniale gebouw in Washington dat op de oorspronkelijke fundering staat. Het Old Stone House is gebouwd in 1765 en staat op 3051 M Street , Northwest in d
 22. Renwick Gallery22

  Renwick Gallery

  Washington D.C., DC
  De Renwick Gallery, een onderdeel van het American Art Museum, bevindt zich in Washington D.C., Verenigde Staten. De galerie richt zich op Amerikaanse kunst en decoratieve kunsten, van de 19e tot de 21e eeuw. Dit biedt bezoekers een uitgebreid overzicht van de evolutie van de Amerikaanse kunst door de eeuwen heen.
 23. African American Civil War Memorial23

  African American Civil War Memorial

  Washington D.C., DC
  Het African American Civil War Memorial Museum is een belangrijk monument in de U Street wijk van Washington, D.C. Het is gewijd aan het eren van de bijdragen van de 209.145 leden van de United States Colored Troops (USCT) die vochten voor de Unie in de Amerikaanse Burgeroorlog. Het museum biedt een uitgebreid begrip van hun verhalen en offers.
 24. Bureau of Engraving and Printing24

  Bureau of Engraving and Printing

  Washington D.C., DC
  Het Bureau of Engraving and Printing, ook bekend als BEP, is een overheidsinstantie die onder het Amerikaanse ministerie van Financiën valt. Het is verantwoordelijk voor het ontwerpen en produceren van een verscheidenheid aan beveiligingsproducten voor de Amerikaanse overheid. Dit omvat de meest opvallende Amerikaanse bankbiljetten uitgegeven door de Federal Reserve, de centrale bank van de Verenigde Staten.
 25. United States Navy Memorial25

  United States Navy Memorial

  Washington D.C., DC
  Het United States Navy Memorial, gelegen aan de 7th Street tussen Pennsylvania Avenue en Indiana Avenue in Washington, D.C., is een eerbetoon aan degenen die hebben gediend of momenteel dienen in de Navy, Marine Corps, Coast Guard en Merchant Marine. Het monument wordt onderhouden door de United States Navy Memorial Foundation, met steun van de administratieve eenheid National Mall and Memorial Parks van de National Park Service.
 26. National Building Museum26

  National Building Museum

  Washington D.C., DC
  Het National Building Museum, gelegen in Washington, D.C., fungeert als het nationale architectuurmuseum van de Verenigde Staten. Het is een belangrijke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in architectuur en bouwontwerp, en biedt een uniek inzicht in de architectuurgeschiedenis en -ontwikkeling van het land.
 27. Frederick Douglass National Historic Site27

  Frederick Douglass National Historic Site

  Washington D.C., DC
  De Frederick Douglass National Historic Site bevindt zich op 1411 W Street, SE, in de wijk Anacostia, ten oosten van de Anacostia-rivier in Zuidoost-Washington, D.C., Verenigde Staten. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke kans om het leven en de erfenis van een van de meest prominente Afro-Amerikanen van de 19e eeuw, Frederick Douglass, te verkennen.
 28. The National Geographic Museum28

  The National Geographic Museum

  Washington D.C., DC
  Het National Geographic Museum, beheerd door de National Geographic Society, bevindt zich in Washington, D.C. Het museum biedt wisselende foto-exposities die het werk van National Geographic-ontdekkingsreizigers, fotografen en wetenschappers laten zien. Deze tentoonstellingen bieden een uniek inzicht in de wereld van exploratie en ontdekking.
 29. Octagon House29

  Octagon House

  Washington D.C., DC
  Het Octagon House, een belangrijk architectonisch monument in Washington D.C., werd gebouwd tussen de jaren 1789 en 1800. Het ontwerp van dit unieke gebouw was het werk van Dr. William Thornton, die ook bekend staat om zijn ontwerp van het Capitool van de Verenigde Staten. Deze connectie met een gerenommeerde architect en een prominent nationaal monument draagt bij aan de historische betekenis van het Octagon House.
 30. Freer Gallery of Art30

  Freer Gallery of Art

  Washington D.C., DC
  De Freer Gallery of Art, een onderdeel van de Smithsonian Institution, is een belangrijk kunstmuseum dat een diverse collectie kunst herbergt. De collectie strekt zich uit over verschillende regio's, waaronder Oost-Azië (China, Korea, Japan), Zuid-Azië, India, Zuidoost-Azië, Egypte, Griekenland en het oude Nabije Oosten. Het omvat ook Amerikaanse werken, waardoor bezoekers een breed scala aan kunst kunnen verkennen.
 31. National Gallery of Art - East Building31

  National Gallery of Art - East Building

  Washington D.C., DC
 32. National Museum of African Art32

  National Museum of African Art

  Washington D.C., DC
  Het National Museum of African Art, een onderdeel van de Smithsonian Institution, is gelegen aan de National Mall in Washington, D.C. Deze locatie is een centrum van culturele en historische betekenis, waardoor het een ideale plek is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in Afrikaanse kunst en cultuur.
 33. Woodrow Wilson House33

  Woodrow Wilson House

  Washington D.C., DC
  Het Woodrow Wilson House, gelegen op 2340 S Street NW net buiten de Embassy Row van Washington, D.C., diende als de residentie van de 28ste president van de Verenigde Staten, Woodrow Wilson, na zijn ambtstermijn. Dit historische huis biedt een kijkje in het leven van de voormalige president na zijn ambtsperiode.
 34. Dumbarton Oaks34

  Dumbarton Oaks

  Washington D.C., DC
  Dumbarton Oaks is een historisch herenhuis gelegen in de wijk Georgetown in Washington D.C. Dit 19e-eeuwse herenhuis in federale stijl is een belangrijk monument in de stad en biedt bezoekers een blik op het verleden. De architectuur van het herenhuis en de ligging in de historische wijk Georgetown maken het een fascinerende bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.
 35. Mary Mcleod Bethune Council House35

  Mary Mcleod Bethune Council House

  Washington D.C., DC
  Het Mary McLeod Bethune Council House National Historic Site bevindt zich in het noordwesten van Washington, D.C., specifiek op 1318 Vermont Avenue NW. Deze historische site maakt deel uit van het Logan Circle Historic District, een bekend gebied in de stad. De locatie is gemakkelijk bereikbaar en wordt omringd door andere opmerkelijke sites, waardoor het een handige stop is voor toeristen die het district verkennen.
 36. Kreeger Museum36

  Kreeger Museum

  Washington D.C., DC
  Het Kreeger Museum, gelegen in Washington D.C., is een non-profit instelling gewijd aan de tentoonstelling van moderne en hedendaagse kunst. Dit museum biedt een unieke ervaring voor kunstliefhebbers, met een diverse collectie kunstwerken uit verschillende periodes en stijlen.
 37. The Phillips Collection37

  The Phillips Collection

  Washington D.C., DC
  De Phillips Collection, gelegen in Washington D.C., is een kunstmuseum dat in 1921 werd opgericht door Duncan Phillips. Dit museum is ontstaan uit de privécollectie van Phillips en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke culturele instelling in de stad.
 38. Petersen House38

  Petersen House

  Washington D.C., DC
  Het Petersen House, een 19e-eeuws rijtjeshuis in federale stijl, bevindt zich op 516 10th Street NW in Washington, D.C. Deze historische locatie ligt enkele blokken ten oosten van het Witte Huis, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen die de hoofdstad bezoeken.
 39. National Museum of Women In the Arts39

  National Museum of Women In the Arts

  Washington D.C., DC
  Het National Museum of Women in the Arts, gelegen in Washington, wordt erkend als een van de grotere kunstmusea in de Verenigde Staten. Het heeft de unieke onderscheiding van het grootste museum ter wereld dat uitsluitend is gewijd aan het verzamelen en tentoonstellen van kunstwerken gemaakt door vrouwen.
 40. Art Museum of the Americas40

  Art Museum of the Americas

  Washington D.C., DC
  Het Art Museum of the Americas (AMA), gelegen in Washington, D.C., heeft de eer het eerste kunstmuseum in de Verenigde Staten te zijn dat zich voornamelijk richt op het tentoonstellen van moderne en hedendaagse kunst uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Deze unieke focus maakt het een belangrijke culturele bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in deze specifieke kunstgenres en regio's.
 41. Hillwood Estate, Museum & Gardens41

  Hillwood Estate, Museum & Gardens

  Washington D.C., DC
  Hillwood Estate, Museum & Gardens, gelegen in Washington, DC, USA, is een museum voor decoratieve kunsten dat ooit de residentie was van Marjorie Merriweather Post, een gerenommeerde zakenvrouw, socialite, filantroop en verzamelaar. Het landgoed biedt een unieke blik op het leven en de interesses van de voormalige eigenaar, met een showcase van haar passie voor decoratieve kunsten en haar uitstekende smaak.
 42. Sewall-belmont House and Museum42

  Sewall-belmont House and Museum

  Washington D.C., DC
  Het Belmont-Paul Women’s Equality National Monument is een belangrijk monument in de Verenigde Staten, gelegen in de wijk Capitol Hill in Washington, D.C. Dit monument werd officieel aangewezen door president Barack Obama via een presidentiële proclamatie op 12 april 2016. Het dient als een herinnering aan de strijd voor vrouwenkiesrecht en gelijkheid.
 43. Tudor Place43

  Tudor Place

  Washington D.C., DC
  Tudor Place, een herenhuis in federale stijl in Washington, D.C., heeft historische betekenis omdat het oorspronkelijk het huis was van Thomas Peter en zijn vrouw, Martha Parke Custis Peter, die een kleindochter was van Martha Washington. Deze connectie met de eerste presidentiële familie van de Verenigde Staten voegt een laag van historische diepte toe aan het pand, waardoor het een interessante bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de Amerikaanse geschiedenis.
 44. 44

  Artechouse DC

  Washington D.C., DC
 45. Pope John Paul Ii National Shrine45

  Pope John Paul Ii National Shrine

  Washington D.C., DC
  Het Sint-Johannes Paulus II Nationaal Heiligdom herbergt een permanente tentoonstelling getiteld 'Een Geschenk van Liefde: het Leven van Sint-Johannes Paulus II'. Deze tentoonstelling biedt een diepgaande blik op het leven en de nalatenschap van Sint-Johannes Paulus II. Het heiligdom is ook de thuisbasis van de Redemptor Hominis Kerk en de Luminous Mysteries Kapel. Beide ruimtes zijn versierd met prachtige mozaïekkunst ontworpen door Rev. Marko Rupnik, S.J.
 46. Arthur M. Sackler Gallery46

  Arthur M. Sackler Gallery

  Washington D.C., DC
  De Arthur M. Sackler Gallery, samen met de Freer Gallery of Art, vormen de nationale musea van Aziatische kunst van de Smithsonian Institution. Deze galerijen maken deel uit van de Smithsonian Institution, een groep musea en onderzoekscentra beheerd door de Amerikaanse overheid. De Sackler Gallery, opgericht in 1987, is vernoemd naar Arthur M. Sackler die ongeveer 1.000 objecten en $4 miljoen doneerde voor de bouw van het museum.
 47. 47

  National Law Enforcement Museum

  Washington D.C., DC
  Het National Law Enforcement Museum bevindt zich in het hart van Washington, D.C., in Judiciary Square. Het is gunstig gelegen naast het National Law Enforcement Officers Memorial, waardoor het een ideale bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en rol van wetshandhaving in de Verenigde Staten.
 48. Arts and Industries Building48

  Arts and Industries Building

  Washington D.C., DC
  Het Arts and Industries Building, gelegen aan de National Mall in Washington, D.C., heeft de eer het op één na oudste museum van het Smithsonian te zijn. Oorspronkelijk bekend als het National Museum, werd het gebouwd met het doel het Smithsonian de eerste gelegenheid te geven om zijn groeiende collecties aan het publiek te tonen.
 49. Anderson House - Society of the Cincinatti49

  Anderson House - Society of the Cincinatti

  Washington D.C., DC
  Het Anderson House, ook bekend als Larz Anderson House, is een historisch herenhuis uit de Gilded Age. Het bevindt zich op 2118 Massachusetts Avenue, NW, aan de Embassy Row in de wijk Dupont Circle in Washington, D.C. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en wordt omringd door andere bezienswaardigheden, waardoor het een handige stop is voor toeristen die de stad verkennen.
 50. Mexican Cultural Institute50

  Mexican Cultural Institute

  Washington D.C., DC
  Geweldige instelling die de Spaanssprekende buurt domineert is echt een lokaal cultureel centrum. Tentoonstellingen of voorstellingen - elke dag iets.

Alle musea in Washington D.C.