Alle historische musea en attracties om te bezoeken in Washington D.C.

Washington D.C. (Verenigde Staten) is een goede plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in geschiedenis. We zetten hieronder alle 39 historische musea in Washington D.C. op een rij, om je te verliezen in het culturele erfgoed en de lokale geschiedenis van de plaats.

Ben je een echte geschiedenisliefhebber en ben je op zoek naar de beste historische musea om te bezoeken in Washington D.C.? Dit zijn ze:

 1. National Museum of African American History and Culture1

  National Museum of African American History and Culture

  Washington D.C., DC
  Het National Museum of African American History and Culture (NMAAHC) maakt deel uit van de Smithsonian Institution en is gelegen aan de National Mall in Washington. Het museum werd officieel opgericht in 2003, aanvankelijk bestaand als een online platform. De fysieke bouw van het museum begon in 2012 en het werd officieel geopend voor het publiek op 24 september 2016.
 2. National Museum of American History2

  National Museum of American History

  Washington D.C., DC
  Het National Museum of American History, beheerd door de Smithsonian Institution, bevindt zich in Washington D.C., op de National Mall. Het museum werd oorspronkelijk geopend in 1964 onder de naam Museum of History and Technology, maar nam in 1980 zijn huidige naam aan.
 3. Ford's Theatre3

  Ford's Theatre

  Washington D.C., DC
  Ford's Theatre staat ook bekend als de plaats van de moord op de Amerikaanse president Abraham Lincoln op 14 april 1865. Deze belangrijke gebeurtenis in de Amerikaanse geschiedenis wordt herdacht in het theater, waardoor het een plaats van groot historisch belang is. Bezoekers kunnen meer leren over deze gebeurtenis en de impact ervan op de natie door middel van verschillende tentoonstellingen en displays.
 4. United States Holocaust Memorial Museum4

  United States Holocaust Memorial Museum

  Washington D.C., DC
  De permanente tentoonstelling van dit museum laat de bezoekers kennismaken met de geschiedenis van de Holocaust. Het onderwerp wordt op een bedachtzame manier gepresenteerd, maar met veel feitelijke informatie. De tentoonstelling is verdeeld in drie verdiepingen, die elk een ander hoofdstuk uit de g
 5. Smithsonian Institution Building5

  Smithsonian Institution Building

  Washington D.C., DC
  Dit prachtige gebouw werd in 1855 gebouwd en dient als hoofdkwartier voor het Smithsonian Institution. Het heeft zijn bijnaam (Het Kasteel) met recht verdiend; de verbluffende gotische en romaanse architectuur doen werkelijk denken aan historische Europese kastelen en kerken. Tegenwoordig bestaat h
 6. Folger Shakespeare Library & Theatre6

  Folger Shakespeare Library & Theatre

  Washington D.C., DC
  Dit instituut ligt op slechts een korte wandeling van de grootste monumenten van Amerika en is gewijd aan een van de grootste Engelse toneelschrijvers - William Shakespeare. Het herbergt een onderzoeksbibliotheek met een grote collectie van Shakespeare's toneelstukken en een theater waar de meeste s
 7. House of the Temple7

  House of the Temple

  Washington D.C., DC
  Het House of the Temple, gelegen in Washington, D.C., Verenigde Staten, is een vrijmetselaarstempel die dient als het hoofdkwartier van de Schotse Rite van de Vrijmetselarij, Southern Jurisdiction, U.S.A. Deze belangrijke locatie is een belangrijke site voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en praktijken van de Vrijmetselarij, en biedt een uniek inzicht in deze geheime samenleving.
 8. Museum of the Bible8

  Museum of the Bible

  Washington D.C., DC
  Het Museum of the Bible, gelegen in Washington, D.C., is een toegewijde ruimte voor de verkenning en het begrip van de Bijbel. Het museum werd officieel geopend voor het publiek op 17 november 2017. Het biedt bezoekers een unieke kans om zich te verdiepen in de geschiedenis en impact van de Bijbel door middel van de verschillende tentoonstellingen en displays.
 9. President Lincoln's Cottage9

  President Lincoln's Cottage

  Washington D.C., DC
  President Lincoln's Cottage, ook bekend als Soldiers’ Home National Monument, is een nationaal monument gelegen nabij Brookland in Washington, D.C. Deze historische locatie stond vroeger bekend als Anderson Cottage. Het diende als seizoenswoning voor president Abraham Lincoln en zijn familie, evenals voor andere presidenten zoals James Buchanan, Rutherford B. Hayes en Chester A. Arthur. Het huisje biedt een unieke blik op het leven en de tijden van deze opmerkelijke figuren.
 10. National Museum of the American Indian10

  National Museum of the American Indian

  Washington D.C., DC
  Dit museum, gelegen aan de National Mall, is gewijd aan het verspreiden van kennis over de inheemse bevolking - leer meer over de geschiedenis, cultuur en kunst van de inheemse Amerikanen. Het museum herbergt artefacten van het gehele westelijk halfrond en herbergt ook een ruimte voor hedendaagse in
 11. National Museum of the United States Navy11

  National Museum of the United States Navy

  Washington D.C., DC
  Het Nationaal Museum van de Amerikaanse Marine, in de volksmond bekend als het U.S. Navy Museum, is het belangrijkste museum van de Amerikaanse marine. Het bevindt zich in de Washington Navy Yard in Washington D.C. Het museum biedt een uitgebreid overzicht van de maritieme geschiedenis van de Verenigde Staten, waardoor het een belangrijke bestemming is voor mensen die geïnteresseerd zijn in maritieme en militaire geschiedenis.
 12. DAR Museum12

  DAR Museum

  Washington D.C., DC
  Het DAR Museum is een kunst- en geschiedenismuseum gelegen in Washington, D.C. Het wordt beheerd door de Daughters of the American Revolution, een lidmaatschapsorganisatie op basis van afstamming voor vrouwen die rechtstreeks afstammen van een persoon die betrokken was bij de inspanningen van de Verenigde Staten voor onafhankelijkheid. Het museum staat bekend om zijn uitgebreide collectie van meer dan 30.000 objecten die in Amerika zijn gemaakt of gebruikt voor de Industriële Revolutie.
 13. Old Stone House13

  Old Stone House

  Washington D.C., DC
  Het Old Stone House is het oudste ongewijzigde gebouw in Washington, D.C. , Verenigde Staten . Het huis is tevens het laatste pre-revolutionaire koloniale gebouw in Washington dat op de oorspronkelijke fundering staat. Het Old Stone House is gebouwd in 1765 en staat op 3051 M Street , Northwest in d
 14. African American Civil War Memorial14

  African American Civil War Memorial

  Washington D.C., DC
  Het African American Civil War Memorial Museum , in het U Street district van Washington, D.C. , erkent de bijdragen van de 209.145 leden van de United States Colored Troops (USCT). Het gelijknamige monument, dat in juli 1998 werd ingewijd door de African American Civil War Memorial Freedom Foundati
 15. United States Navy Memorial15

  United States Navy Memorial

  Washington D.C., DC
  Dit monument werd in 1987 gebouwd en is opgedragen aan allen die bij de Amerikaanse marine hebben gediend. Het plein is versierd met een "Granieten Zee" (een kaart van de wereld) en met een standbeeld van Lone Sailor. De buitenmuur van het gedenkteken is versierd met verschillende beroemde citaten u
 16. Frederick Douglass National Historic Site16

  Frederick Douglass National Historic Site

  Washington D.C., DC
  De Frederick Douglass National Historic Site bevindt zich op 1411 W Street, SE, in de wijk Anacostia, ten oosten van de Anacostia-rivier in Zuidoost-Washington, D.C., Verenigde Staten. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke kans om het leven en de erfenis van een van de meest prominente Afro-Amerikanen van de 19e eeuw, Frederick Douglass, te verkennen.
 17. Octagon House17

  Octagon House

  Washington D.C., DC
  Het oudste architectuurmuseum van Amerika is gehuisvest in dit prachtige historische gebouw dat op zichzelf al een bezienswaardigheid is. In tegenstelling tot de gebruikelijke musea nodigt dit museum u uit om elk voorwerp dat u tegenkomt aan te raken en te proberen. De missie van het museum is te la
 18. Freer Gallery of Art18

  Freer Gallery of Art

  Washington D.C., DC
  De Freer Gallery of Art, een onderdeel van de Smithsonian Institution, is een belangrijk kunstmuseum dat een diverse collectie kunst herbergt. De collectie strekt zich uit over verschillende regio's, waaronder Oost-Azië (China, Korea, Japan), Zuid-Azië, India, Zuidoost-Azië, Egypte, Griekenland en het oude Nabije Oosten. Het omvat ook Amerikaanse werken, waardoor bezoekers een breed scala aan kunst kunnen verkennen.
 19. Woodrow Wilson House19

  Woodrow Wilson House

  Washington D.C., DC
  Het Woodrow Wilson House, gelegen op 2340 S Street NW net buiten de Embassy Row van Washington, D.C., diende als de residentie van de 28ste president van de Verenigde Staten, Woodrow Wilson, na zijn ambtstermijn. Dit historische huis biedt een kijkje in het leven van de voormalige president na zijn ambtsperiode.
 20. Dumbarton Oaks20

  Dumbarton Oaks

  Washington D.C., DC
  Dumbarton Oaks is een historisch herenhuis gelegen in de wijk Georgetown in Washington D.C. Dit 19e-eeuwse herenhuis in federale stijl is een belangrijk monument in de stad en biedt bezoekers een blik op het verleden. De architectuur van het herenhuis en de ligging in de historische wijk Georgetown maken het een fascinerende bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.
 21. Mary Mcleod Bethune Council House21

  Mary Mcleod Bethune Council House

  Washington D.C., DC
  Het Mary McLeod Bethune Council House National Historic Site bevindt zich in het noordwesten van Washington, D.C., specifiek op 1318 Vermont Avenue NW. Deze historische site maakt deel uit van het Logan Circle Historic District, een bekend gebied in de stad. De locatie is gemakkelijk bereikbaar en wordt omringd door andere opmerkelijke sites, waardoor het een handige stop is voor toeristen die het district verkennen.
 22. Petersen House22

  Petersen House

  Washington D.C., DC
  Het Petersen House, een 19e-eeuws rijtjeshuis in federale stijl, bevindt zich op 516 10th Street NW in Washington, D.C. Deze historische locatie ligt enkele blokken ten oosten van het Witte Huis, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen die de hoofdstad bezoeken.
 23. Sewall-belmont House and Museum23

  Sewall-belmont House and Museum

  Washington D.C., DC
  Het Belmont-Paul Women’s Equality National Monument is een belangrijk monument in de Verenigde Staten, gelegen in de wijk Capitol Hill in Washington, D.C. Dit monument werd officieel aangewezen door president Barack Obama via een presidentiële proclamatie op 12 april 2016. Het dient als een herinnering aan de strijd voor vrouwenkiesrecht en gelijkheid.
 24. Tudor Place24

  Tudor Place

  Washington D.C., DC
  Tudor Place, een herenhuis in federale stijl in Washington, D.C., heeft historische betekenis omdat het oorspronkelijk het huis was van Thomas Peter en zijn vrouw, Martha Parke Custis Peter, die een kleindochter was van Martha Washington. Deze connectie met de eerste presidentiële familie van de Verenigde Staten voegt een laag van historische diepte toe aan het pand, waardoor het een interessante bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de Amerikaanse geschiedenis.
 25. Pope John Paul Ii National Shrine25

  Pope John Paul Ii National Shrine

  Washington D.C., DC
  Het Sint-Johannes Paulus II Nationaal Heiligdom herbergt een permanente tentoonstelling getiteld 'Een Geschenk van Liefde: het Leven van Sint-Johannes Paulus II'. Deze tentoonstelling biedt een diepgaande blik op het leven en de nalatenschap van Sint-Johannes Paulus II. Het heiligdom is ook de thuisbasis van de Redemptor Hominis Kerk en de Luminous Mysteries Kapel. Beide ruimtes zijn versierd met prachtige mozaïekkunst ontworpen door Rev. Marko Rupnik, S.J.
 26. 26

  National Law Enforcement Museum

  Washington D.C., DC
  Het National Law Enforcement Museum bevindt zich in het hart van Washington, D.C., in Judiciary Square. Het is gunstig gelegen naast het National Law Enforcement Officers Memorial, waardoor het een ideale bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en rol van wetshandhaving in de Verenigde Staten.
 27. Anderson House - Society of the Cincinatti27

  Anderson House - Society of the Cincinatti

  Washington D.C., DC
  Het Anderson House, ook bekend als Larz Anderson House, is een historisch herenhuis uit de Gilded Age. Het bevindt zich op 2118 Massachusetts Avenue, NW, aan de Embassy Row in de wijk Dupont Circle in Washington, D.C. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en wordt omringd door andere bezienswaardigheden, waardoor het een handige stop is voor toeristen die de stad verkennen.
 28. Mexican Cultural Institute28

  Mexican Cultural Institute

  Washington D.C., DC
  Geweldige instelling die de Spaanssprekende buurt domineert is echt een lokaal cultureel centrum. Tentoonstellingen of voorstellingen - elke dag iets.
 29. Decatur House29

  Decatur House

  Washington D.C., DC
  Decatur House, gelegen op 748 Jackson Place in Washington, D.C., is een historisch huis museum. Het is vernoemd naar de eerste eigenaar en bewoner, marineofficier Stephen Decatur. Deze locatie biedt een unieke blik op de geschiedenis van de Verenigde Staten, met name de vroege 19e eeuw.
 30. National Museum of American Jewish Military History30

  National Museum of American Jewish Military History

  Washington D.C., DC
  Het National Museum of American Jewish Military History (NMAJMH) werd opgericht op 2 september 1958, in Washington, D.C. De primaire missie van het museum is om de bijdragen van Joodse Amerikanen aan de vrede en vrijheid van de Verenigde Staten te documenteren en te bewaren. Het dient als een getuigenis van de moed, heldendom en opofferingen gemaakt door Joodse Amerikanen die in de strijdkrachten hebben gediend.
 31. Dacor Bacon House Museum31

  Dacor Bacon House Museum

  Washington D.C., DC
  Het Ringgold-Carroll House (ook bekend als het DACOR Bacon House en het John Marshall House) is een historisch huis, gelegen aan 1801 F St Northwest, Washington, D.C. Het werd gebouwd in 1825 en is opgenomen in het National Register of Historic Places . Het is aangepast als kantoorruimte door de Dip
 32. Anacostia Community Museum32

  Anacostia Community Museum

  Washington D.C., DC
  Het Anacostia Community Museum, een onderdeel van de Smithsonian Institution, bevindt zich in de wijk Anacostia in Washington, D.C., Verenigde Staten. Het museum werd in 1967 ingehuldigd en is sindsdien een belangrijk cultureel en historisch centrum.
 33. Heurich House Museum33

  Heurich House Museum

  Washington D.C., DC
 34. White House Visitor Center34

  White House Visitor Center

  Washington D.C., DC
 35. Diplomatic Reception Rooms Museum35

  Diplomatic Reception Rooms Museum

  Washington D.C., DC
 36. DC History Center36

  DC History Center

  Washington D.C., DC
  De Historische Vereniging van Washington D.C., voorheen bekend als de Columbia Historische Vereniging tot 1988, is een educatieve stichting en museum dat zich inzet voor het behoud en de presentatie van de geschiedenis van Washington D.C. De vereniging biedt een verscheidenheid aan programma's, waaronder lezingen, tentoonstellingen, lessen, gemeenschapsevenementen en andere educatieve programma's als onderdeel van haar missie. De vereniging is gevestigd in het hart van Mount Vernon Square in Washington en het bevindt zich in een Beaux Arts-stijl gebouw dat in 1902 is gebouwd door Andrew Carnegie.
 37. Laogai Museum37

  Laogai Museum

  Washington D.C., DC
  Het Laogai Museum bevindt zich in de wijk Dupont Circle in Washington, D.C., Verenigde Staten. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en wordt omringd door andere attracties, waardoor het een handige stop is voor toeristen die de stad verkennen.
 38. Charles Sumner School38

  Charles Sumner School

  Washington D.C., DC
  Vandaag de dag is de Charles Sumner School de thuisbasis van een klein museum, een onderzoeksruimte, kunsttentoonstellingen en de archieven van de openbare scholen van het District of Columbia. Deze faciliteiten bieden een blik op de geschiedenis van het onderwijs in de stad en de rol van de school in het vormgeven ervan.
 39. 39

  The Clara Barton Missing Soldiers Office Museum

  Washington D.C., DC

Alle musea in Washington D.C.