El Pinar Zoo en de collectie

El Pinar Zoo
Bron

El Parque Zoológico El Pinar heeft de onderscheiding van de eerste dierentuin in Caracas. Het werd ingehuldigd op 13 augustus 1945, onder het presidentschap van Isaías Medina Angarita. Deze historische betekenis draagt bij aan de charme van de dierentuin, waardoor het een opmerkelijke bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en de dierenwereld van de stad.

"Milieu Brigade" Programma bij El Parque Zoológico El Pinar

El Parque Zoológico El Pinar voert een programma uit dat de "Milieu Brigade" wordt genoemd. Dit programma bestaat uit jonge mensen die gepassioneerd zijn over dierenverzorging en hun habitats. Ze fungeren als parkgidsen, helpen bezoekers en zorgen ervoor dat iedereen zich aan de regels van het park houdt. Dit initiatief bevordert niet alleen het milieubewustzijn, maar verbetert ook de bezoekerservaring.

Diversiteit aan dieren in El Parque Zoológico El Pinar

El Parque Zoológico El Pinar is de thuisbasis van een diverse reeks dieren. Bezoekers kunnen jaguars, poema's, pauwen, eenden, kapucijnapen, geiten en zelfs een ezel zien, die deel uitmaakt van een bedreigde diersoort. De inzet van de dierentuin voor behoud en dierenverzorging is duidelijk in zijn diverse dierenpopulatie.

Recyclingcentrum in El Parque Zoológico El Pinar

El Parque Zoológico El Pinar is toegewijd aan milieuduurzaamheid, zoals blijkt uit zijn recyclingcentrum. Het centrum heeft vijf punten binnen de faciliteiten van het park voor het plaatsen van aluminium en plastic voorwerpen. De producten die uit dit recyclingproces worden verkregen, worden opnieuw geïnvesteerd in het park voor verbeteringen. Dit initiatief onderstreept de inzet van het park voor milieubehoud.

Lees meer…

Natuur & Natuurlijke historie  Natuur & Natuurlijke historie

El Pinar Zoo
Av. Guzmán Blanco

Bezoekersinformatie El Pinar Zoo

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag
8:00 – 17:00
Woensdag
8:00 – 17:00
Donderdag
8:00 – 17:00
Vrijdag
8:00 – 17:00
Zaterdag
8:00 – 17:00
Zondag
8:00 – 17:00

Toegangsprijzen

0+Gratis

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk

Locatie & Kaart

Av. Guzmán Blanco, Caracas

Ontdek alle musea in Caracas

Tentoonstellingen

Er zijn geen tentoonstellingen in El Pinar Zoo gevonden.

Recensies van El Pinar Zoo

Er is 1 beoordeling van El Pinar Zoo.

  • Geaggregeerde beoordeling

    Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je El Pinar Zoo bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om El Pinar Zoo te beoordelen.