De beste musea in Uruguay in november 2023

Dit zijn de top 50 beste musea in Uruguay, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Uruguay, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Uruguay.

Op zoek naar de beste musea in Uruguay? Dit zijn de beste:

 1. National Museum of Visual Arts1

  National Museum of Visual Arts

  Montevideo
  Het Nationaal Museum voor Beeldende Kunsten in Montevideo, Uruguay, herbergt de grootste openbare collectie schilderijen en beeldhouwwerken van het land. Het heeft ook een aanzienlijke selectie van buitenlandse kunst. Dit maakt het een topbestemming voor kunstliefhebbers en toeristen, met een uitgebreid overzicht van het rijke artistieke erfgoed van Uruguay en een blik op het werk van internationale kunstenaars.
 2. Romantic Museum2

  Romantic Museum

  Montevideo
  Als je de geschiedenis van Uruguay wilt leren kennen, bezoek dan dit museum! Het bestaat uit verschillende huizen verspreid over de stad.
 3. Hill Fort3

  Hill Fort

  Montevideo
  La Fortaleza General Artigas, ook bekend als Fortaleza del Cerro, is een oude militaire vesting gelegen in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay. De vesting is gelegen op een heuvel met uitzicht op de baai van Montevideo, en biedt bezoekers een panoramisch uitzicht op de stad en de omgeving. De vesting is een belangrijke historische site die de militaire geschiedenis van Uruguay weerspiegelt.
 4. Montevideo Cannabis Museum4

  Montevideo Cannabis Museum

  Montevideo
  Het Cannabis Museum van Montevideo, dat zijn deuren opende in december 2016, werd geïnspireerd door de legalisatie van cannabis in Uruguay in 2013. Deze historische gebeurtenis markeerde een belangrijke verschuiving in de benadering van cannabis in het land, waardoor Uruguay het eerste land ter wereld werd dat de plant volledig legaliseerde. Het museum getuigt van deze baanbrekende wetgeving en biedt bezoekers een uniek inzicht in de geschiedenis en cultuur van cannabis in Uruguay.
 5. Maritime Museum of Montevideo5

  Maritime Museum of Montevideo

  Montevideo
  Het Maritiem Museum van Montevideo, ook bekend als het Naval Museum, is een instelling onder de Nationale Marine van de Oosterse Republiek Uruguay. Het bevindt zich in de wijk Pocitos in Montevideo, een levendige omgeving bekend om zijn strand en hoogbouwappartementen. De locatie van het museum maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken.
 6. Torres García Museum6

  Torres García Museum

  Montevideo
  Het Torres García Museum bevindt zich in het hart van Montevideo, Uruguay, specifiek op Peatonal Sarandí 683, Barrio Ciudad Vieja. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en wordt omringd door andere attracties, waardoor het een handige stop is voor toeristen die de stad verkennen.
 7. 7

  Tile Museum

  Colonia del Sacramento
  Een ongebruikelijk museum in een oud huis. Zowel Franse als Spaanse oude tegels zijn hier te zien.
 8. Ralli Museum Punta del Este8

  Ralli Museum Punta del Este

  Punta Del Este
  In de Beverly Hills van Punta del Este ligt een museum met een permanente tentoonstelling van hedendaagse Latijns-Amerikaanse kunst.
 9. Francisco Piria Castle9

  Francisco Piria Castle

  Piriápolis
  Het Francisco Piria Kasteel, gelegen nabij de stad Piriápolis in het departement Maldonado in het zuidoosten van Uruguay, werd oorspronkelijk gebouwd als een privéwoning voor Francisco Piria. Piria was een gerenommeerde Uruguayaanse zakenman, vooral bekend om het creëren van de badplaats Piriápolis. Het kasteel dient nu als museum en wordt het hele jaar door bezocht door een groot aantal toeristen.
 10. Carnival Museum10

  Carnival Museum

  Montevideo
  El Museo del Carnaval, een Uruguayaans museum, bevindt zich op Rambla 25 de agosto de 1825 Nº 218, hoek Maciel. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een uniek inzicht in het rijke culturele erfgoed van de carnavalstradities van Uruguay.
 11. Museo Zoológico Dámaso Antonio Larrañaga11

  Museo Zoológico Dámaso Antonio Larrañaga

  Montevideo
  Het Museo Zoológico Dámaso Antonio Larrañaga, ook bekend als het Oceanografisch Museum, is een zoölogisch museum in Montevideo. Het museum is vernoemd naar Dámaso Antonio Larrañaga, een gerenommeerde Uruguayaanse natuuronderzoeker. Dit museum is een belangrijke plek voor mensen die geïnteresseerd zijn in zoölogie en de natuurlijke geschiedenis van Uruguay.
 12. Museum of Decorative Arts12

  Museum of Decorative Arts

  Montevideo
 13. Andes Museum 197213

  Andes Museum 1972

  Montevideo
  Het Andes Museum 1972 bevindt zich in de Oude Stad van Montevideo, de hoofdstad van Uruguay. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt toeristen de mogelijkheid om de rijke geschiedenis en cultuur van de stad te verkennen tijdens een bezoek aan het museum.
 14. Montevideo Cabildo14

  Montevideo Cabildo

  Montevideo
  Tijdens de koloniale periode fungeerde het gebouw als het Cabildo van Montevideo en de Koninklijke Gevangenissen. Een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Uruguay vond plaats binnen zijn muren toen de eerste Grondwet van de Republiek werd beëdigd in een van zijn kamers op 18 juli 1830. Deze gebeurtenis markeerde een cruciaal moment in de reis van het land naar onafhankelijkheid en democratie.
 15. Government House Museum15

  Government House Museum

  Montevideo
  Het Government House Museum in Montevideo is een unieke instelling gewijd aan de geschiedenis van de staatshoofden van Uruguay en hun respectievelijke regeringen. Het is een bewaarplaats van de democratische geschiedenis van het land, waar bezoekers de kans krijgen om zich te verdiepen in het politieke verleden van Uruguay. Het museum herbergt een verscheidenheid aan collecties die hulde brengen aan de democratie van het land door het leven en werk van zijn presidenten.
 16. Parque Lecocq16

  Parque Lecocq

  Montevideo
  El Parque Lecocq is een dierentuin en conservatiecentrum gelegen op 19,5 kilometer van het centrum van Montevideo, Uruguay. Het beslaat een oppervlakte van 120 hectare en grenst aan het beschermde gebied van de Santa Lucía Wetlands. Het park herbergt een verscheidenheid aan dier- en plantensoorten, waardoor bezoekers de kans krijgen om de diverse fauna en flora te verkennen en te leren kennen.
 17. Museum of Juan Zorrilla of San Martin17

  Museum of Juan Zorrilla of San Martin

  Montevideo
  Het Zorrilla Museum is gevestigd in het voormalige zomerhuis van de beroemde dichter Juan Zorrilla de San Martín. Dit historische gebouw is genesteld in de wijk Punta Carretas in Montevideo en biedt bezoekers een kijkje in het leven en de tijden van de dichter.
 18. Museum of History of Art18

  Museum of History of Art

  Montevideo
  Het Museum van Kunstgeschiedenis is een didactisch museum dat zich bevindt in de westelijke vleugel van het Gemeentepaleis, midden in het hart van Montevideo. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die het stadscentrum verkennen.
 19. Pre-Columbian and Indigenous Art Museum19

  Pre-Columbian and Indigenous Art Museum

  Montevideo
  Het museum in een mooi gebouw presenteert kunstwerken van precolumbiaanse en inheemse volkeren. Er zijn ook tijdelijke tentoonstellingen.
 20. Museo del Gaucho - BROU20

  Museo del Gaucho - BROU

  Montevideo
  Het Museo del Gaucho y la Moneda is een museum in Uruguay dat zich toelegt op het behoud en de tentoonstelling van het culturele en historische erfgoed van het land. Het werd opgericht door de Directorio del Banco de la República Oriental del Uruguay en is gevestigd in het Palacio Jackson, een drie verdiepingen tellend herenhuis dat de Banco República verwierf van de Peirano-opvolging.
 21. Casa de Fructuoso Rivera (Museo Histórico Nacional)21

  Casa de Fructuoso Rivera (Museo Histórico Nacional)

  Montevideo
  Oorspronkelijk was het Casa de Rivera ontworpen als de residentie van de stadsraadslid Cristóbal Salvañach. Het werd later bewoond door generaal Rivera van 1834 tot 1849. Vandaag de dag huisvest dit historische gebouw het Museo Histórico Nacional. Het museum biedt een kijkje in de rijke geschiedenis van Uruguay, waardoor het een bezoek waard is voor diegenen die meer willen leren over het verleden van het land.
 22. Reserva de Flora y Fauna Dr. Rodolfo Tálice22

  Reserva de Flora y Fauna Dr. Rodolfo Tálice

  Trinidad
 23. 23

  Acuario Colonia

  Colonia del Sacramento
 24. Lussich Arboretum24

  Lussich Arboretum

  Los Corchos
  Het Lussich Arboretum is een uitgestrekt arboretum van 192 hectare gelegen in het departement Maldonado van Uruguay. Deze enorme groene ruimte herbergt een diverse reeks plantensoorten, waardoor het een unieke bestemming is voor natuurliefhebbers en botanische enthousiastelingen.
 25. Museo de la Memoria (Uruguay)25

  Museo de la Memoria (Uruguay)

  Montevideo
 26. National Museum of Anthropology26

  National Museum of Anthropology

  Montevideo
  Dit museum verzamelt artefacten uit verschillende vakgebieden - natuurwetenschappen, antropologie, etnografie en archeologie.
 27. 27

  Museo del Humor Interactivo

  Colonia del Sacramento
 28. Reserva de Fauna y Parque Cerro Pan de Azúcar28

  Reserva de Fauna y Parque Cerro Pan de Azúcar

  Piriápolis
  La Estación de cría y fauna autóctona Cerro Pan de Azúcar is een natuurpark en dierentuin gelegen nabij de kuststad Piriápolis in het departement Maldonado, in het zuidoosten van Uruguay. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de kuststad bezoeken en biedt een unieke kans om de lokale fauna in een natuurlijke omgeving te verkennen.
 29. Gurvich Museum29

  Gurvich Museum

  Montevideo
  Dit museum is opgericht door een stichting zonder winstoogmerk en verzamelt en exposeert werken van de beroemde Uruguayaanse kunstenaar.
 30. Football Museum30

  Football Museum

  Montevideo
  Het Uruguayaanse Voetbalmuseum bevindt zich in het Parque Batlle-gebied in Montevideo, onder de Olympische tribune van het Centenario-stadion. Dit stadion heeft historische betekenis omdat het de locatie was voor het eerste Wereldkampioenschap in 1930. Deze locatie draagt bij aan de rijke geschiedenis en culturele betekenis van het museum, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in voetbalgeschiedenis.
 31. Spanish Museum31

  Spanish Museum

  Colonia del Sacramento
  Gewijd aan de Spaanse erfenis van de stad. Je kunt hier replica's van kleding, aardewerk, kaarten en andere memorabilia bekijken.
 32. Museum of Sea32

  Museum of Sea

  El Tesoro
  El Museo del Mar, gelegen in El Tesoro, Maldonado, Uruguay, is een natuurhistorisch museum dat een uniek inzicht biedt in het zeeleven. Het is een plek waar bezoekers de rijke biodiversiteit van de oceaan kunnen verkennen, meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van de zeevaart en de schoonheid van zeedieren kunnen waarderen.
 33. Figari Museum33

  Figari Museum

  Montevideo
  Het doel van dit museum is het verzamelen en bewaren van de kunstwerken van Pedro Figari, die politicus, journalist, schilder en dichter was.
 34. 34

  La Azotea de Haedo

  Punta Del Este
 35. Reserva de Fauna Carmelo35

  Reserva de Fauna Carmelo

  Carmelo
 36. 36

  Museo de Colonia

  Colonia del Sacramento
 37. Museo Casa Villamajó37

  Museo Casa Villamajó

  Montevideo
  Het Vilamajó Huis Museum is een unieke attractie in Montevideo, Uruguay. Het is gevestigd in het huis dat de architect Julio Vilamajó in 1930 voor zijn familie bouwde. Dit huis heeft de onderscheiding het eerste moderne woonhuis in Uruguay te zijn dat is omgebouwd tot een museum. Dit museum biedt een uniek inzicht in het leven en werk van Vilamajó, evenals de architecturale en design trends van zijn tijd.
 38. Cultural Centre and Memorial Museum38

  Cultural Centre and Memorial Museum

  Montevideo
  Dit museum dient ook als informatiecentrum. Het vertelt de geschiedenis van de dictatuur en het leger in Uruguay en bekommert zich om de mensenrechten.
 39. 39

  Museo Naval

  Colonia del Sacramento
 40. Museo - Taller de Casapueblo40

  Museo - Taller de Casapueblo

  Punta Ballena
 41. 41

  Historical Regional Archive

  Colonia del Sacramento
 42. Museum of Man and Technology42

  Museum of Man and Technology

  Salto
  Het Museum van de Mens en Technologie, vernoemd naar Architect Néstor J. Minutti, is gelegen aan de Brasil Street en Zorrilla de San Martín, in het departement Salto, Uruguay. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een handig startpunt voor het verkennen van de tentoonstellingen van het museum.
 43. Casa de Juan Antonio Lavalleja43

  Casa de Juan Antonio Lavalleja

  Montevideo
  De Casa del General Juan Antonio Lavalleja, gelegen aan de Zabalastraat 1469, tussen 25 de Mayo en Cerrito, in de oude stad van Montevideo, is een van de vestigingen van het Nationaal Historisch Museum. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en bevindt zich in een historisch deel van de stad, waardoor het een handige en interessante bestemming is voor toeristen.
 44. Museo Figari44

  Museo Figari

  Montevideo
  Het Museo Figari bevindt zich op Juan Carlos Gómez 1427, in de Barrio Ciudad Vieja in Montevideo, Uruguay. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en wordt omringd door andere culturele en historische locaties, waardoor het een handige stop is voor toeristen die de stad verkennen.
 45. Numismatic Museum45

  Numismatic Museum

  Montevideo
  De Centrale Bank van Uruguay heeft de exclusieve verantwoordelijkheid voor het uitgeven van bankbiljetten, het slaan van munten en het intrekken van de circulatie van bankbiljetten en munten in het hele grondgebied van de Republiek. Dit is in overeenstemming met de bepalingen van nummer 10 van artikel 85 van de grondwet van de Republiek.
 46. Contemporary Art Space46

  Contemporary Art Space

  Montevideo
 47. Tile Museum47

  Tile Museum

  Montevideo
  Dit is een bijzonder museum met een collectie keramische tegels met verschillende patronen. Er zijn meer dan 3000 verschillende stukken.
 48. Zoological Museum48

  Zoological Museum

  Montevideo
  Het doel van het museum is het verzamelen van diersoorten, vooral bedreigde diersoorten. Het doet ook onderzoek naar hen.
 49. Municipal Museum49

  Municipal Museum

  Colonia del Sacramento
  Het koloniale gebouw herbergt een verzameling voorwerpen die vooral te maken hebben met het sociale leven in de afgelopen eeuwen.
 50. Ateneo de Montevideo50

  Ateneo de Montevideo

  Montevideo

Alle musea in Uruguay