De beste musea in Brazilië in november 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Brazilië, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Brazilië, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Brazilië.

Voor sommige musea in Brazilië dien je wellicht een tijdslot te reserveren. Bekijk hier welke plaatsen en tickets je nu al van tevoren kunt boeken. 👉
Reserveer nu

Op zoek naar de beste musea in Brazilië? Dit zijn de beste:

 1. Maria Luisa and Oscar Americano Foundation1

  Maria Luisa and Oscar Americano Foundation

  São Paulo
  De Maria Luisa en Oscar Americano Foundation bevindt zich in de stad São Paulo, specifiek op Morumbi 4077, recht tegenover het Palácio dos Bandeirantes. Deze locatie was ooit de residentie van een echtpaar dat het aan de stad schonk als een plek van vrije tijd en cultuur. Het is nu een belangrijke culturele en recreatieve ruimte in de stad.
 2. Museum of Tomorrow2

  Museum of Tomorrow

  Rio de Janeiro
  Het Museum van Morgen, of Museu do Amanhã in het Portugees, is een neofuturistisch wetenschapsmuseum gelegen in Rio de Janeiro, Brazilië. Het is ontworpen door de gerenommeerde Spaanse architect Santiago Calatrava en bevindt zich naast de zee bij Maua Pier. Deze unieke locatie draagt bij aan de aantrekkingskracht van het museum, waar bezoekers de kans krijgen om de wereld van de wetenschap te verkennen terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht op zee.
 3. Museu de Arte de São Paulo3

  Museu de Arte de São Paulo

  São Paulo
  Het São Paulo Museum of Art, ook bekend als MASP, is een belangrijk cultureel centrum in Brazilië. Het bevindt zich aan de Paulista Avenue, een drukke straat in het hart van São Paulo, en kijkt uit op het prachtige Trianon Park. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken.
 4. Pinacoteca of the State of Sao Paulo4

  Pinacoteca of the State of Sao Paulo

  São Paulo
  Als je een kunstliefhebber bent, moet je een bezoek aan dit interessante museum in een prachtig gebouw in het centrum van de stad overwegen. Hier vind je belangrijke kunstwerken uit Brazilië en de rest van de wereld. Het museum is meer dan honderd jaar oud en je kunt hier een verscheidenheid aan bee
 5. Marine Aquarium of Rio de Janeiro5

  Marine Aquarium of Rio de Janeiro

  Rio de Janeiro
  Het Marine Aquarium van Rio de Janeiro, ook bekend als AquaRio, is een openbaar aquarium gelegen in de wijk Gamboa, in de havenzone van Rio de Janeiro, Brazilië. Het is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke kans om het zeeleven in een gecontroleerde omgeving te verkennen. Het aquarium is de thuisbasis van een breed scala aan zeedieren, waardoor het een fascinerende bestemming is voor zowel volwassenen als kinderen.
 6. Steam World Museum6

  Steam World Museum

  Canela
  Mundo a Vapor is een uniek themapark gelegen in Canela, Rio Grande do Sul, Brazilië. Het park biedt bezoekers de mogelijkheid om replica's van verschillende machines te verkennen die ooit op stoom werden aangedreven. Deze omvatten een papierfabriek, een pottenbakkerij en een smederij, onder andere. Dit biedt een fascinerend inzicht in de industriële geschiedenis en de rol van stoomkracht in het verleden.
 7. Barra Lighthouse7

  Barra Lighthouse

  Salvador
  De Barra Vuurtoren, ook bekend als de Santo Antônio Vuurtoren, is een belangrijk herkenningspunt gelegen in Salvador, Bahia, Brazilië. Het bevindt zich aan de ingang van de Baai van Alle Heiligen, en biedt een strategisch uitzichtpunt over de omgeving. Deze locatie maakt het een populaire plek voor toeristen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de historische en natuurlijke schoonheid van Salvador.
 8. House of the Roses8

  House of the Roses

  São Paulo
  La Casa das Rosas, gelegen op 37 Avenida Paulista in de stad São Paulo, is een belangrijk cultureel herkenningspunt. Het gebouw werd ontworpen door het Ramos de Azevedo studio en voltooid in 1935. Het diende als residentie tot 1986, toen het werd geëxproprieerd door de staatsregering van São Paulo.
 9. Koninklijk Portugees Leeskabinet9

  Koninklijk Portugees Leeskabinet

  Rio de Janeiro
  Het Koninklijk Portugees Leeskabinet, een bibliotheek en lusophone culturele instelling, bevindt zich in de Luís de Camõesstraat, nummer 30, in het hart van Rio de Janeiro, Brazilië. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die het stadscentrum bezoeken.
 10. Palácio de Cristal10

  Palácio de Cristal

  Petrópolis
  Het Crystal Palace, gelegen in de stad Petrópolis in de staat Rio de Janeiro, is een historische locatie die in 1884 werd ingehuldigd. Oorspronkelijk werd het gebouwd om landbouwtentoonstellingen te huisvesten. Tegenwoordig dient het echter als locatie voor diverse tentoonstellingen en evenementen, waardoor het een levendige en interessante plek is voor toeristen om te bezoeken.
 11. Jorge Amado House11

  Jorge Amado House

  Salvador
  De Jorge Amado House Foundation is een non-profit, niet-gouvernementele organisatie gevestigd in Salvador, Bahia, Brazilië. Het is een culturele instelling die verschillende activiteiten aanbiedt en fungeert als een onderzoekscentrum met documentatie over Jorge Amado, Zélia Gattai en de Bahiaanse literatuur. De missie van de stichting is het behouden, onderzoeken en verspreiden van de bibliografische en artistieke collecties van Jorge Amado, evenals het aanmoedigen en ondersteunen van studies en onderzoek naar het leven van de schrijver en naar de Bahiaanse kunst en literatuur.
 12. Sambódromo da Marquês de Sapucaí12

  Sambódromo da Marquês de Sapucaí

  Rio de Janeiro
  Het Sambodrome Marquês de Sapucaí, ook bekend als Sambódromo da Marquês de Sapucaí of simpelweg 'sambodrome', is een belangrijke locatie in Rio de Janeiro, Brazilië. Deze laan, omringd door tribunes, is de locatie voor de parade van de beste sambascholen tijdens het beroemde carnaval van de stad. Het is een levendige en bruisende plek waar de geest van het carnaval tot leven komt, met sambascholen die hun talent en creativiteit tonen.
 13. Ubatuba Aquarium13

  Ubatuba Aquarium

  Ubatuba
  Het Ubatuba Aquarium herbergt een verscheidenheid aan organismen uit zowel zoet- als zoutwateromgevingen. De focus ligt op de taxonomie van soorten, waardoor bezoekers de kans krijgen om meer te leren over de verschillende soorten zeeleven en hun classificaties. Dit maakt het een educatieve en boeiende ervaring voor alle leeftijden.
 14. Museu Egípcio e Rosacruz14

  Museu Egípcio e Rosacruz

  Curitiba
  Het Museu Egípcio e Rosacruz herbergt een collectie die voornamelijk bestaat uit replica's van Egyptische artefacten uit verschillende perioden. Een van de hoogtepunten van de collectie is de mummie Tothmea, die in 1987 aan het museum werd geschonken. Deze mummie is een van de slechts twee legitieme mummies uit Egypte die zich in Brazilië bevinden.
 15. Ruins Park15

  Ruins Park

  Rio de Janeiro
  Het Gemeentelijk Cultureel Centrum Parque Glória Maria, voorheen bekend als het Gemeentelijk Cultureel Centrum Parque das Ruínas, is een openbaar park en cultureel centrum gelegen in de wijk Santa Teresa in Rio de Janeiro, Brazilië. Deze locatie is doordrenkt van geschiedenis en biedt een unieke mix van culturele en natuurlijke attracties. Het bevindt zich in de ruïnes van een gebouw dat ooit het huis was van Laurinda Santos Lobo, een prominente socialite van het Belle Époque-tijdperk in Rio.
 16. Duque de Caxias Fort16

  Duque de Caxias Fort

  Rio de Janeiro
  Het Forte Duque de Caxias, voorheen bekend als Forte da Vigia, Forte da Espia en Forte do Leme, is een historische locatie in de wijk Leme in de stad Rio de Janeiro, Brazilië. Dit fort heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw en heeft in de loop der jaren verschillende naamswijzigingen ondergaan. Het is gelegen op de top van Morro do Leme, met een panoramisch uitzicht op de omgeving.
 17. School Yard17

  School Yard

  São Paulo
  Pátio do Colégio, een historische jezuïetenkerk en school, heeft een belangrijke plaats in de geschiedenis van São Paulo, Brazilië. Het is de plek waar de stad in 1554 werd gesticht. De kerk en school hebben in de loop der eeuwen verschillende transformaties ondergaan, die de evoluerende geschiedenis en cultuur van de stad weerspiegelen.
 18. Rio Museum of Art18

  Rio Museum of Art

  Rio de Janeiro
  Het Museu de Arte do Rio (MAR), of Rio Museum of Art, is een belangrijke culturele instelling in Rio de Janeiro. Het werd ingehuldigd op 1 maart 2013 en wordt onderhouden door een samenwerking tussen de openbare instanties van de stad en particuliere initiatieven. Deze samenwerking zorgt voor de duurzaamheid van het museum en stelt het in staat om een rijk scala aan kunst- en cultuurervaringen aan te bieden aan zijn bezoekers.
 19. Museum of Football19

  Museum of Football

  São Paulo
  Het Voetbalmuseum, of Museu do Futebol, is een culturele ruimte gewijd aan de sport van voetbal, gelegen in de stad São Paulo, Brazilië. Het bevindt zich in het Pacaembu Stadion, aan de westkant van de stad. Dit museum biedt bezoekers een diepgaande kijk op de geschiedenis, praktijk en curiositeiten van voetbal, niet alleen in Brazilië maar ook wereldwijd.
 20. Museum of the Portuguese Language20

  Museum of the Portuguese Language

  São Paulo
  Het Museum van de Portugese Taal, gelegen in het historische treinstation Bairro da Luz in São Paulo, biedt een interactieve ervaring gericht op de Portugese taal. Dit museum is een unieke kans voor bezoekers om de oorsprong, geschiedenis en voortdurende evolutie van de Portugese taal te verkennen, die wordt beschouwd als de basis van de Braziliaanse cultuur.
 21. Museu de Arte Moderna do Rio de Janeiro21

  Museu de Arte Moderna do Rio de Janeiro

  Rio de Janeiro
  Het Museum van Moderne Kunst in Rio de Janeiro, ook bekend als MAM, wordt erkend als een van de belangrijkste culturele instellingen in Brazilië. De reputatie komt voort uit de rijke geschiedenis, diverse collectie en de rol in de Braziliaanse kunstscene.
 22. Keizerlijk Paleis van Rio de Janeiro22

  Keizerlijk Paleis van Rio de Janeiro

  Rio de Janeiro
  Het Keizerlijk Paleis, ook bekend als Paço Imperial, is een belangrijke historische locatie in het hart van Rio de Janeiro, Brazilië. Dit barokke koloniale gebouw staat als een getuigenis van de rijke geschiedenis en architecturale vaardigheid van de stad. Het werd gebouwd in de 18e eeuw en heeft gediend als de residentie voor gouverneurs, onderkoningen, koning Juan VI en keizers. Vandaag de dag is het een cultureel centrum, dat bezoekers van over de hele wereld aantrekt met zijn esthetische aantrekkingskracht en historische betekenis.
 23. Museu de Arte Moderna de São Paulo23

  Museu de Arte Moderna de São Paulo

  São Paulo
  Het São Paulo Museum of Modern Art, ook bekend als Museu de Arte Moderna de São Paulo of MAM, is gelegen in het Ibirapuera Park in São Paulo. Het wordt erkend als een van de meest belangrijke moderne kunstmusea in Brazilië, met een rijke collectie van moderne en hedendaagse kunst.
 24. Fiscal Island24

  Fiscal Island

  Rio de Janeiro
  Ilha Fiscal, ook bekend als Fiscal Island, is een belangrijk herkenningspunt gelegen in de Guanabara Bay. Het bevindt zich in de buurt van het historische stadscentrum van Rio de Janeiro, in het zuidoosten van Brazilië. Dit eiland biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid en historische betekenis, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen.
 25. Instituto Ricardo Brennand25

  Instituto Ricardo Brennand

  Recife
  Het Instituto Ricardo Brennand (IRB), ook bekend als Kasteel Brennand, is een cultureel instituut gelegen in Recife, Brazilië. Het werd opgericht in 2002 door de kunstverzamelaar Ricardo Brennand. Dit instituut is een belangrijk cultureel centrum in de regio en biedt een unieke mix van geschiedenis, kunst en architectuur.
 26. Museo del Expedicionario26

  Museo del Expedicionario

  Curitiba
  Het Museu do Expedicionário, gelegen in Curitiba, Brazilië, is gewijd aan het tonen van de geschiedenis van de betrokkenheid van Brazilië bij de Tweede Wereldoorlog. Dit museum biedt een uitgebreid inzicht in de rol die Brazilië speelde tijdens dit wereldwijde conflict, waardoor het een belangrijke bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en oorlogsvoering.
 27. Dragon of the Sea Cultural Centre27

  Dragon of the Sea Cultural Centre

  Fortaleza
  Het Centro Dragão do Mar de Arte e Cultura (CDMAC) is een cultureel centrum gelegen in Fortaleza, Ceará. Het staat bekend als een van de grootste culturele centra in Brazilië, met een breed scala aan artistieke en culturele ervaringen.
 28. São Paulo Zoo28

  São Paulo Zoo

  São Paulo
  De São Paulo Zoo, gelegen ten zuiden van de stad São Paulo, is de grootste dierentuin van Brazilië. Het beslaat een indrukwekkende 82,45 hectare, een ruimte die oorspronkelijk deel uitmaakte van het Atlantische Woud. Deze enorme oppervlakte stelt de dierentuin in staat om een diverse reeks dieren te huisvesten in verblijven die hun natuurlijke habitats nabootsen, waardoor bezoekers een meeslepende en educatieve ervaring krijgen.
 29. Beeldenpark van het Centro de Arte Contemporânea Inhotim29

  Beeldenpark van het Centro de Arte Contemporânea Inhotim

  Brumadinho
 30. Museu de Arte Contemporânea30

  Museu de Arte Contemporânea

  Niterói
  Het Niterói Contemporary Art Museum, ook bekend als Museu de Arte Contemporânea de Niterói of MAC, is een belangrijk herkenningspunt in de stad Niterói, Rio de Janeiro, Brazilië. Het museum, dat in 1996 werd voltooid, is een opmerkelijke attractie voor toeristen die de stad bezoeken.
 31. Tomie Ohtake Cultural Institute31

  Tomie Ohtake Cultural Institute

  São Paulo
  Het Tomie Ohtake Instituut, ingehuldigd in november 2001, is een belangrijk cultureel herkenningspunt in São Paulo. Het gebouw, ontworpen door Ruy Ohtake, is een getuigenis van moderne architectuur en wordt voorgezeten door zijn broer, Ricardo Ohtake. Bezoekers kunnen het unieke ontwerp van het gebouw waarderen terwijl ze de verschillende tentoonstellingen en programma's verkennen die het instituut aanbiedt.
 32. Afro Brasil Museum32

  Afro Brasil Museum

  São Paulo
  Het Museu Afro Brasil is een historisch, artistiek en etnografisch museum dat gewijd is aan het onderzoek, de conservering en de tentoonstelling van objecten en werken die gerelateerd zijn aan de culturele sfeer van zwarte mensen in Brazilië. Het is een openbare instelling die wordt gehouden door de Secretaris voor Cultuur van de staat São Paulo en wordt beheerd door de Museu Afro Brasil Association. Het museum is gelegen in het Ibirapuera Park, een groot stedelijk park in São Paulo.
 33. Boa Vista Palace33

  Boa Vista Palace

  Campos do Jordão
  Het Boa Vista Paleis, gelegen in Campos do Jordão, dient als de officiële winterresidentie van de gouverneur van de staat São Paulo. Deze grandioze structuur, waarvan de bouw in 1938 begon en in 1964 werd voltooid, biedt een uniek inzicht in de geschiedenis en cultuur van de regio. Bezoekers kunnen het paleis en de gronden verkennen, genieten van de prachtige architectuur en het panoramische uitzicht op de belangrijkste wijken van de stad.
 34. Latin America Memorial34

  Latin America Memorial

  São Paulo
  Het Latin America Memorial, gelegen in São Paulo, Brazilië, is een cultureel, politiek en recreatiecomplex dat werd ingehuldigd in 1989. Dit complex dient als een monument voor de culturele, politieke, sociale en economische integratie van Latijns-Amerika. Het is een plek waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in de rijke geschiedenis en diverse cultuur van Latijns-Amerika.
 35. Sao Paulo Aquarium35

  Sao Paulo Aquarium

  São Paulo
  Als je je dag wilt besteden aan iets extra spannends, overweeg dan een bezoek aan dit grote aquarium (in feite het grootste van Latijns-Amerika) met meer dan 300 soorten zeeleven en reptielen. Neem je kinderen mee, dit is een populaire plek voor gezinnen met kinderen en de tentoonstellingen zijn erg
 36. JK Memorial36

  JK Memorial

  Brasilia
  Het JK Memorial in Brasília is een mausoleum en museum gewijd aan Juscelino Kubitschek, de 21ste president van Brazilië en de oprichter van Brasília, dat sinds 1960 de hoofdstad van Brazilië is. Dit gedenkteken biedt een diepgaand inzicht in het leven en werk van Kubitschek, waardoor het een belangrijke plaats is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de Braziliaanse geschiedenis en cultuur.
 37. Casa do Rio Vermelho37

  Casa do Rio Vermelho

  Salvador
  Casa do Rio Vermelho, ook bekend als Casa de Jorge Amado, is een belangrijke culturele site in Salvador, Bahia. Dit was de residentie van het beroemde schrijversechtpaar Jorge Amado en Zélia Gattai. Het huis is gelegen in de levendige wijk Rio Vermelho, aan de Alagoinhasstraat.
 38. Sao Paulo Cultural Centre38

  Sao Paulo Cultural Centre

  São Paulo
  Het São Paulo Cultural Centre, in de volksmond bekend als Centro Cultural Vergueiro, is een openbare instelling die onder de jurisdictie valt van het Municipal Culture Secretariat van de stad São Paulo. Dit betekent dat het een door de overheid gerunde instelling is, wat de toewijding aan de bevordering en het behoud van cultuur in de stad garandeert.
 39. Fort De Bruyn39

  Fort De Bruyn

  Recife
  Forte do Brum, ook bekend als Fort De Bruyn, is een historische locatie in Recife, Brazilië. Dit fort uit de 17e eeuw heeft een belangrijke plaats in de geschiedenis van de regio. Oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen, werd het later overgenomen door de Nederlanders tijdens de invasie van Pernambuco in 1630. De strategische locatie en robuuste ontwerp van het fort speelden een cruciale rol in de verdediging van het gebied.
 40. Solar da Marquesa de Santos40

  Solar da Marquesa de Santos

  São Paulo
  Het Solar da Marquesa de Santos is een historisch herenhuis gelegen in het hart van São Paulo, Brazilië. Het dient momenteel als het hoofdkwartier voor het Cidade de São Paulo museum en organiseert een verscheidenheid aan culturele tentoonstellingen. Deze locatie biedt bezoekers een unieke kans om de rijke geschiedenis van São Paulo te verkennen terwijl ze genieten van een divers aanbod aan culturele displays.
 41. Museu Casa dos Contos41

  Museu Casa dos Contos

  Ouro Preto
  Casa dos Contos is een museum gelegen in Ouro Preto, Minas Gerais, Brazilië. Het is een monument gebouwd in de barokstijl, wat de rijke architecturale erfenis van de regio weerspiegelt. Het primaire doel van dit museum is om de geschiedenis van de Goudcyclus - een belangrijke periode in de economische geschiedenis van Brazilië - te bewaren. Daarnaast dient het ook om de nationale cultuur te promoten, en biedt het bezoekers een blik op het verleden van het land.
 42. SESC Pompéia42

  SESC Pompéia

  São Paulo
  SESC Pompéia is een cultureel en sportcentrum gelegen in São Paulo, de grootste stad van Brazilië. Het biedt een unieke mix van culturele en sportieve activiteiten, waardoor het een levendige hub is voor zowel locals als toeristen. Het centrum is gemakkelijk bereikbaar en ligt in de buurt van het meervoudige station Palmeiras-Barra Funda. Er wordt ook een nieuw metrostation gebouwd, Sesc Pompeia, dat naar verwachting in 2025 zal openen, waardoor de bereikbaarheid van het centrum verder wordt verbeterd.
 43. National History Museum43

  National History Museum

  Rio de Janeiro
  Het Nationaal Historisch Museum van Brazilië, opgericht in 1922, herbergt meer dan 287.000 items. Dit omvat de grootste numismatische collectie in Latijns-Amerika, waardoor het een belangrijke bestemming is voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en numismatiek. De uitgebreide collectie van het museum biedt een uitgebreid inzicht in de rijke geschiedenis en culturele erfgoed van Brazilië.
 44. Museum of Modern Art44

  Museum of Modern Art

  Salvador
  Het Museum van Moderne Kunst van Bahia (MAM-BA) is een belangrijke culturele instelling gelegen in Salvador, Bahia, Brazilië. Het is een centrum voor moderne kunst en biedt een uniek inzicht in het artistieke landschap van de regio.
 45. Pinacoteca do Estado de São Paulo45

  Pinacoteca do Estado de São Paulo

  São Paulo
 46. Museu da Casa Brasileira46

  Museu da Casa Brasileira

  São Paulo
  Het Museu da Casa Brasileira (MCB) in São Paulo is een museum dat zich richt op aspecten van het Braziliaanse leven door de lens van architectuur en design. Al meer dan vijf decennia heeft het zich gevestigd als een nationale en internationale referentie in deze velden. Het museum promoot programma's zoals de MCB Design Award, een wedstrijd die in 1986 is opgericht om de Braziliaanse productie in het segment te stimuleren, en het project 'Huizen van Brazilië', gericht op het behoud van de herinnering aan de diversiteit van het Braziliaanse leven.
 47. Museu Paranaense47

  Museu Paranaense

  Curitiba
  Het Museu Paranaense is gevestigd in het São Francisco Palace, een uitgestrekte ruimte die een oppervlakte van 4.700 m² beslaat. Het museum toont niet alleen zijn historische collectie in speciale tentoonstellingsruimtes, maar organiseert ook tijdelijke tentoonstellingen die ingaan op verschillende historische en sociale contexten. Daarnaast is het museum uitgerust met een bibliotheek, een auditorium, een laboratorium en ruimtes voor cursussen. Het organiseert regelmatig cursussen, lezingen, workshops en artistieke presentaties, en biedt zo een uitgebreide culturele ervaring voor bezoekers.
 48. Museu de Arte Contemporânea da Universidade de São Paulo48

  Museu de Arte Contemporânea da Universidade de São Paulo

  São Paulo
 49. Paço do Frevo49

  Paço do Frevo

  Recife
  Paço do Frevo is een culturele hub gelegen in Recife, de hoofdstad van Pernambuco in Brazilië. Het is gewijd aan de promotie, onderzoek, vrije tijd en opleiding op het gebied van dans en muziek van frevo, een traditioneel Braziliaans dans- en muziekgenre. Deze ruimte biedt een meeslepende ervaring in de levendige cultuur van frevo, en biedt bezoekers de kans om te leren, te genieten en zelfs deel te nemen aan deze unieke kunstvorm.
 50. Museum of St. Anne50

  Museum of St. Anne

  Tiradentes
  Het Museum van Sant'Ana, gelegen in de Braziliaanse stad Tiradentes in de staat Minas Gerais, is een kunstmuseum dat in 2014 werd opgericht. Het werd opgericht onder de auspiciën van het Flávio Gutierrez Cultureel Instituut, een gerenommeerde instelling op het gebied van kunst en cultuur.
 51. Catavento Museum51

  Catavento Museum

  São Paulo
  Het Catavento Museum, geopend in 2009, is een interactief wetenschapsmuseum gevestigd in het Palácio das Indústrias in São Paulo, Brazilië. Het museum is gewijd aan de verspreiding van wetenschappelijke kennis en biedt een verscheidenheid aan interactieve tentoonstellingen die bezoekers betrekken en opvoeden.
 52. Rodin Bahia Arts Palace52

  Rodin Bahia Arts Palace

  Salvador
  Het Rodin Bahia Museum bevindt zich in de wijk Graça in Salvador, in het Palacete do Comendador Bernardo Martins Catharino. Deze locatie is niet alleen een museum, maar ook een historische site, waar bezoekers de rijke geschiedenis van Salvador kunnen verkennen terwijl ze de werken van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin bewonderen.
 53. Paulista Museum53

  Paulista Museum

  São Paulo
  Het Museu Paulista, ook bekend als Museu do Ipiranga, is een belangrijke historische locatie in Brazilië. Het bevindt zich in de buurt van de plek waar keizer Pedro I de onafhankelijkheid van Brazilië uitriep. Dit museum maakt deel uit van de Universiteit van São Paulo en is een belangrijke locatie voor het begrijpen van de geschiedenis van het land.
 54. Afro-Brasileira Museum54

  Afro-Brasileira Museum

  Salvador
  Het Afro-Braziliaanse Museum, ook bekend als Mafro, is een etnografisch museum gelegen in de Faculteit der Geneeskunde van de Federale Universiteit van Bahia in Salvador de Bahia, Brazilië. Deze locatie biedt een unieke mix van culturele en academische betekenis, waardoor het een fascinerende bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in het rijke Afro-Braziliaanse erfgoed.
 55. BioPark of Rio55

  BioPark of Rio

  Rio de Janeiro
  In 2019 onderging het park een aanzienlijke transformatie. Het werd gesloten voor het publiek om uitgebreide renovaties mogelijk te maken en een nieuw project, het BioParque do Rio, te inaugureren. Deze renovatie was bedoeld om de bezoekerservaring te verbeteren en een meer meeslepende en educatieve omgeving te bieden voor het begrijpen en waarderen van dieren in het wild.
 56. Fort of the Three Wise Men56

  Fort of the Three Wise Men

  Natal
  Het Forte dos Reis Magos, ook bekend als de Fortaleza dos Reis Magos, is een historisch fort gelegen in de stad Natal, in de Braziliaanse staat Rio Grande do Norte. Dit fort is een belangrijk herkenningspunt in de regio en biedt bezoekers een kijkje in het verleden.
 57. Forte de Santa Maria57

  Forte de Santa Maria

  Salvador
  Het Forte de Santa Maria is een historische locatie vlakbij het strand van Porto da Barra, in de wijk Barra. Deze locatie was de oorspronkelijke haven van de stad Salvador, gelegen aan de kust van de staat Bahia, in Brazilië. Het fort biedt een blik op het verleden van het land en is een belangrijk herkenningspunt in de regio.
 58. Casa Número Uno58

  Casa Número Uno

  São Paulo
  Casa Número Uno maakt deel uit van het Museum van de Stad São Paulo, dat bestaat uit dertien historische gebouwen. Het herbergt de administratieve kern van deze instelling, samen met de Solar da Marquesa de Santos, Beco do Pinto en het Museu Padre Anchieta. Vandaag de dag herbergt de residentie de iconografische collectie van de stad, Casa da Imagem, gewijd aan het fotografische geheugen van de hoofdstad.
 59. Casa de Chica da Silva59

  Casa de Chica da Silva

  Diamantina
 60. Museu Cais do Sertão60

  Museu Cais do Sertão

  Recife
  Het Museu Cais do Sertão is een interactief museum gewijd aan de cultuur van Sertão en het werk van Luiz Gonzaga. Het bevindt zich in de stad Recife, de hoofdstad van Pernambuco in Brazilië. Het museum biedt een unieke mix van traditionele en innovatieve tentoonstellingen, waardoor bezoekers een meeslepende ervaring krijgen in de rijke en diverse cultuur van Sertão.
 61. 61

  Super Carros Gramado

  Gramado
 62. Moreira Salles Institute62

  Moreira Salles Institute

  Rio de Janeiro
 63. "Honestino Guimarães" National Museum63

  "Honestino Guimarães" National Museum

  Brasilia
  Het Honestino Guimarães Nationaal Museum bevindt zich in de Explanada de los Ministerios, in Brasília, de hoofdstad van Brazilië. Deze locatie is centraal en gemakkelijk bereikbaar, waardoor het een handige bestemming is voor toeristen die de stad bezoeken.
 64. Kubitschek Residence Museum64

  Kubitschek Residence Museum

  Belo Horizonte
  Het Kubitschek Residence Museum is een uniek museumhuis gelegen aan de pittoreske oever van het Pampulha-meer in Belo Horizonte, Minas Gerais, Brazilië. Deze locatie biedt bezoekers de kans om het museum te verkennen terwijl ze ook genieten van de prachtige omgeving aan het meer.
 65. Museu Felícia Leirner65

  Museu Felícia Leirner

  Campos do Jordão
 66. Fortress of Our Lady of the Assumption66

  Fortress of Our Lady of the Assumption

  Fortaleza
  De Fortaleza de Nossa Senhora da Assunção is een belangrijke historische locatie gelegen aan de linkeroever van de monding van de Pajeú-beek, op de Marajaitiba-heuvel, in de stad Fortaleza, aan de kust van de Braziliaanse staat Ceará. De strategische locatie biedt bezoekers een uniek perspectief op de stad en de omliggende landschappen.
 67. 67

  Hollywood Dream Cars - Automobile Museum

  Gramado
 68. Colonial Family Museum68

  Colonial Family Museum

  Blumenau
  Het Koloniale Familie Museum in Blumenau is een unieke ruimte die kunst, geschiedenis en gedenkelementen combineert. Het is opgericht met behulp van objecten die zijn gedoneerd door Edith Gaertner, een voormalige actrice en de erfgename van Hermann Bruno Otto Blumenau, een Duitse apotheker. Deze verbinding met een prominente lokale figuur voegt een persoonlijk tintje toe aan de collectie van het museum en biedt een dieper inzicht in de geschiedenis van de stad.
 69. Museu de Ecologia Fritz Müller69

  Museu de Ecologia Fritz Müller

  Blumenau
  Het Museu de Ecologia Fritz Müller bevindt zich in de wijk Vorstadt in de stad Blumenau. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis en ecologische diversiteit van de regio te verkennen.
 70. Rio Branco Palace70

  Rio Branco Palace

  Salvador
  Het Palácio Rio Branco, een van de oudste paleizen in Brazilië, is gelegen in Salvador, op het Tomé de Sousa plein. Deze historische locatie was ooit de zetel van de regering van de staat Bahia. De centrale ligging in Salvador maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen, en de rijke geschiedenis draagt bij aan de culturele betekenis van de stad.
 71. Bank of Brasil Cultural Center71

  Bank of Brasil Cultural Center

  Rio de Janeiro
 72. Casa da Cultura (Recife)72

  Casa da Cultura (Recife)

  Recife
  De Casa da Cultura is een centrum voor de verkoop van handwerk in Recife, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Pernambuco. Dit maakt het een geweldige plek voor toeristen om lokale ambachten te verkennen en unieke souvenirs te kopen.
 73. Bahia Naútico Museum73

  Bahia Naútico Museum

  Salvador
  Een majestueus fort met een vuurtoren en een verbazingwekkend goed beheerd scheepvaartmuseum. Deze plek is een must voor iedereen die Salvador bezoekt.
 74. Beer Museum Blumenau74

  Beer Museum Blumenau

  Blumenau
  Het Biermuseum in Blumenau, geopend op 24 september 1996, biedt een uitgebreid overzicht van de evolutie van de bierscene in Santa Catarina. Het geeft inzicht in hoe het bierbereidingsproces in de loop der jaren is veranderd. Het museum beschikt over stukken uit de jaren 1890, 1892 en 1920, die deel uitmaken van de collecties van grote brouwerijen zoals Feldmann, een van de eerste in de regio, en Brahma.
 75. Museu Histórico da Imigração Japonesa no Brasil75

  Museu Histórico da Imigração Japonesa no Brasil

  São Paulo
  Het Historisch Museum van Japanse Immigratie in Brazilië, gelegen in de wijk Liberdade in het stadscentrum van São Paulo, werd ingehuldigd op 18 juni 1978. Het museum werd opgericht door de Braziliaanse Vereniging voor Japanse Cultuur ter herdenking van de 70ste verjaardag van de Japanse immigratie naar Brazilië. Het beschikt over een collectie van meer dan 97.000 historische items, waaronder foto's, films en video's.
 76. Palace of Arts76

  Palace of Arts

  Belo Horizonte
  Het Paleis van de Kunsten, gelegen in Belo Horizonte, is een belangrijk cultureel centrum in Minas Gerais en een van de grootste in Latijns-Amerika. Het is verbonden met de Clóvis Salgado Foundation en biedt een breed scala aan culturele activiteiten, waardoor het een levendig centrum is voor culturele productie, training en verspreiding.
 77. São José da Ponta Grossa Fortress77

  São José da Ponta Grossa Fortress

  Florianópolis
  Het Fort van São José da Ponta Grossa is een historische locatie op het eiland Santa Catarina, in de gemeente Florianópolis, in de staat Santa Catarina, Brazilië. Deze locatie biedt bezoekers de kans om een belangrijk deel van de koloniale geschiedenis van Brazilië te verkennen terwijl ze genieten van het prachtige kustlandschap.
 78. Rio Grande do Sul Museum of Art78

  Rio Grande do Sul Museum of Art

  Porto Alegre
  Het Rio Grande do Sul Museum of Art, ook bekend als Museu de Arte do Rio Grande do Sul Ado Malagoli - MARGS, is een kunstmuseum gelegen in het hart van Porto Alegre. Dit museum is een belangrijk cultureel monument in de staat Rio Grande do Sul en biedt bezoekers de kans om een diverse collectie van beeldende kunst te verkennen.
 79. Acuario municipal de Santos79

  Acuario municipal de Santos

  Santos
  Het Santos Municipal Aquarium bevindt zich in de wijk Ponta da Praia in Santos, een stad in de staat São Paulo, Brazilië. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke kans om het zeeleven van de regio te verkennen.
 80. Tancredo Neves Pantheon of the Fatherland and Freedom80

  Tancredo Neves Pantheon of the Fatherland and Freedom

  Brasilia
  Het Tancredo Neves Pantheon van het Vaderland en de Vrijheid is een belangrijk monument gelegen in Brasília, de hoofdstad van Brazilië. Het is een cenotaaf, een monument opgericht ter ere van mensen wiens resten elders zijn, gewijd aan nationale helden. Het Pantheon werd bedacht na de dood van Tancredo Neves, de eerste gekozen burgerpresident na twintig jaar militaire heerschappij.
 81. Abolition Museum81

  Abolition Museum

  Recife
  Het Afschaffingsmuseum, gelegen in Recife, de hoofdstad van Pernambuco, Brazilië, is een unieke instelling die zich richt op een belangrijk deel van de geschiedenis van het land. Het is een van de weinige musea in Brazilië die een diepgaande verkenning biedt van de afschaffing van de slavernij, waardoor het een unieke bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van deze cruciale periode in de Braziliaanse geschiedenis.
 82. Vale Museum82

  Vale Museum

  Vila Velha
  Het Vale Museum bevindt zich in de stad Vila Velha, Espírito Santo. Het is gevestigd in het historische Pedro Nolasco Station van de Vitória - Minas spoorweg. Deze locatie voegt een unieke historische charme toe aan het museum, waardoor het een fascinerende bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en architectuur.
 83. Oficina Cerâmica Francisco Brennand83

  Oficina Cerâmica Francisco Brennand

  Recife
  De Oficina Cerâmica Francisco Brennand is een kunstmuseum gelegen in Recife, de hoofdstad van Pernambuco in Brazilië. Dit museum is opgericht door de gerenommeerde Pernambucan kunstenaar, Francisco Brennand, wiens naam het draagt. Het is een belangrijk cultureel monument in de regio, dat bezoekers een uniek inzicht biedt in het werk en leven van Francisco Brennand.
 84. Bolsa Oficial de Café84

  Bolsa Oficial de Café

  Santos
  De Bolsa de Café, of het Palácio da Bolsa Oficial de Café, is een voormalig koffiehandelscentrum dat is omgevormd tot een museum. Het bevindt zich in het historische centrum van Santos, in de staat São Paulo, Brazilië. Deze locatie biedt toeristen een unieke kans om de rijke geschiedenis van de koffiehandel in Brazilië te verkennen, binnen een gebouw dat een belangrijk onderdeel van deze geschiedenis is geweest.
 85. Museu Brasileiro da Escultura85

  Museu Brasileiro da Escultura

  São Paulo
  Het Museu Brasileiro da Escultura, ook bekend als MuBE, is een museum gewijd aan moderne en hedendaagse beeldhouwkunst. Het is gelegen aan de Avenida Europa in de wijk Jardim Europa in São Paulo, Brazilië. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke culturele ervaring voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in de kunst van beeldhouwen.
 86. Museo Padre Anchieta86

  Museo Padre Anchieta

  São Paulo
  Het Museo Padre Anchieta bevindt zich op het plein Pátio do Colégio, in het hart van São Paulo, Brazilië. Deze locatie is niet alleen centraal, maar ook historisch significant, omdat het door de jezuïeten Manuel da Nóbrega en José de Anchieta werd gekozen voor de stichting van de stad in 1554.
 87. Museum of Sacred Arts87

  Museum of Sacred Arts

  Salvador
  Het hedendaagse museum ter bescherming van de christelijke heilige kunsten, oorspronkelijk een karmelietenklooster, behoort tot de meest geprezen in zijn soort.
 88. Fort of Santa Catarina88

  Fort of Santa Catarina

  Cabedelo
 89. Immigration Museum of the State of São Paulo89

  Immigration Museum of the State of São Paulo

  São Paulo
  Het Immigratiemuseum van de staat São Paulo bevindt zich in de wijk Mooca, een levendig gebied in het oostelijke deel van São Paulo, Brazilië. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke culturele ervaring, als onderdeel van de rijke geschiedenis en het erfgoed van de stad.
 90. Rio Negro Palace90

  Rio Negro Palace

  Manaus
  Het Palácio Rio Negro, gelegen in Manaus, Brazilië, heeft een rijke geschiedenis omdat het ooit diende als zetel van de regering en de residentie was van de gouverneur van de staat Amazonas. Deze historische betekenis draagt bij aan de aantrekkingskracht van het paleis, waardoor het een punt van interesse is voor toeristen die graag meer willen leren over de politieke geschiedenis van de regio.
 91. Pabellón Lucas Nogueira Garcez91

  Pabellón Lucas Nogueira Garcez

  São Paulo
  Het Lucas Nogueira Garcez Paviljoen, ook bekend als Oca, is een tentoonstellingspaviljoen gelegen in het Ibirapuera Park in São Paulo, Brazilië. Deze iconische structuur is een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen, en biedt het hele jaar door een verscheidenheid aan tentoonstellingen.
 92. Oratory Museum92

  Oratory Museum

  Ouro Preto
  Het Oratorium Museum is een belangrijke culturele instelling in Brazilië, gehuisvest in een historisch herenhuis van drie verdiepingen in de stad Ouro Preto, Minas Gerais. Het museum ligt gunstig naast de Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Carmo, waardoor het een toegankelijke bestemming is voor toeristen die het gebied bezoeken.
 93. Ema Gordon Klabin Cultural Foundation93

  Ema Gordon Klabin Cultural Foundation

  São Paulo
  De Ema Gordon Klabin Cultural Foundation, opgericht in 1978, is een kunstmuseum gelegen in de bruisende stad São Paulo, Brazilië. Deze non-profit privé-instelling werd gecreëerd door de Braziliaanse verzamelaar en filantroop Ema Gordon Klabin met als doel haar uitgebreide kunstcollectie te bewaren en tentoon te stellen, evenals culturele, artistieke en wetenschappelijke activiteiten te bevorderen.
 94. Fundação Planetário da Cidade do Rio de Janeiro94

  Fundação Planetário da Cidade do Rio de Janeiro

  Rio de Janeiro
  Het Planetário da Cidade do Rio de Janeiro is geopend voor het publiek van dinsdag tot vrijdag tussen 9:00 en 17:00, op zaterdagen van 14:30 tot 19:00, en op zondagen van 15:30 tot 18:00. Deze tijden stellen bezoekers in staat om hun bezoek dienovereenkomstig te plannen en optimaal gebruik te maken van hun tijd in het planetarium.
 95. Provincial Palace95

  Provincial Palace

  Manaus
  Het Provinciaal Paleis, ook bekend als Palacete Provincial, is een belangrijke historische locatie in het hart van Manaus, de hoofdstad van de staat Amazonas. Dit eeuwenoude gebouw is getuige geweest van vele belangrijke gebeurtenissen in het sociale en politieke leven van de mensen van Amazonas. Het is gelegen in het historische centrum van de stad, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen.
 96. Igreja e Colégio de Santo Alexandre96

  Igreja e Colégio de Santo Alexandre

  Belém
  Het oude jezuïetencomplex, dat een van de belangrijkste nog bestaande in het land is, is nu de thuisbasis van het Museu de Arte Sacra do Pará. Dit museum toont een rijke collectie schilderijen en sculpturen uit de 17e en 18e eeuw uit de Amazone-regio, waardoor het een must-visit is voor kunst- en geschiedenisliefhebbers.
 97. Carlos Costa Pinto Museum97

  Carlos Costa Pinto Museum

  Salvador
  Het Carlos Costa Pinto Museum bevindt zich op Avenida Sete de Setembro, in Salvador, Bahia, Brazilië. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke culturele ervaring voor toeristen die het gebied bezoeken.
 98. Museu de Arqueologia e Etnologia da Universidade Federal da Bahia98

  Museu de Arqueologia e Etnologia da Universidade Federal da Bahia

  Salvador
  Het Museu de Arqueologia e Etnologia (MAE) bevindt zich in de levendige stad Salvador. Het is specifiek gelegen op het Largo Terreiro de Jesus, gehuisvest in het gebouw van de Faculteit Geneeskunde van de Federale Universiteit van Bahia, in de historische wijk Pelourinho. Deze locatie is niet alleen centraal, maar ook doordrenkt van geschiedenis, wat het een interessante bestemming maakt voor toeristen.
 99. Pernambuco State Museum99

  Pernambuco State Museum

  Recife
  Het Pernambuco State Museum, ook bekend als MEPE, is een kunst- en lokaal historisch museum gelegen in de stad Recife, in de staat Pernambuco, Brazilië. Het biedt bezoekers een unieke kans om de rijke geschiedenis en cultuur van de regio te ontdekken via zijn uitgebreide collectie kunst en historische artefacten.
 100. Central Station Capiba - Recife Train Museum100

  Central Station Capiba - Recife Train Museum

  Recife
  Het Museu do Trem, ook bekend als Estação Central Capiba/Museu do Trem, is een spoorwegmuseum gelegen in Recife, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Pernambuco. Het is een belangrijke culturele en historische locatie die een blik biedt op de rijke spoorweggeschiedenis van de regio.

Alle musea in Brazilië