De beste musea in Cuba in november 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Cuba, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Cuba, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Cuba.

Op zoek naar de beste musea in Cuba? Dit zijn de beste:

 1. El Capitolio1

  El Capitolio

  Havana
  Het Capitool, ook bekend als Capitolio, in Havana, Cuba, is een belangrijke historische locatie die in 1929 werd gebouwd. Het diende tot 1959 als zetel van de wetgevende macht. Na acht jaar van renovatie werd het in maart 2018 opnieuw geopend voor het publiek. Dit maakt het een interessante locatie voor toeristen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van historische en politieke bezienswaardigheden.
 2. Museo de la Revolución2

  Museo de la Revolución

  Havana
  Het Museo de la Revolución, gelegen in Havana, Cuba, is gevestigd in het voormalige presidentiële paleis. Dit historische gebouw, dat ooit diende als zetel van de Cubaanse regering, herbergt nu een museum gewijd aan de Cubaanse Revolutie. Bezoekers kunnen de rijke geschiedenis van Cuba en zijn revolutie verkennen binnen de muren van dit voormalige presidentiële paleis.
 3. Tres Reyes del Morro's Castle3

  Tres Reyes del Morro's Castle

  Havana
  Morro Castle behoudt een actief leven, met zijn zalen die functioneren als een galerij en zijn ruimtes die een levendig cultureel leven huisvesten. Daarnaast herbergt het twee restaurants, Los Doce Apóstoles en La Divina Pastora, en een bar in zijn oude batterijen. Deze etablissementen bieden een buitengewoon uitzicht op de kustlijn van Havana, wat een unieke eetervaring biedt voor bezoekers.
 4. Havana Club Rum Museum4

  Havana Club Rum Museum

  Havana
  Geweldige manier om meer te leren over de Cubaanse nationale drank. Dit is geen museum zoals gewoonlijk, maar gecombineerd met een bar en de beste muziek die je in Havana kunt horen.
 5. St. Francisco de Asís Basilica5

  St. Francisco de Asís Basilica

  Havana
  Het Convento de San Francisco de Asís is een belangrijke historische locatie in Oud Havana. Dit barokke architectonische meesterwerk begon zijn bouw in 1548 en werd voltooid in 1591. Ondanks dat het in 1575 werd ingehuldigd, onderging het gebouw een reeks structurele hervormingen van 1731 tot 1738, wat leidde tot de volledige afwerking bijna 200 jaar na het begin van de oorspronkelijke bouw.
 6. Fortaleza de San Carlos de la Cabaña6

  Fortaleza de San Carlos de la Cabaña

  Havana
  La Fortaleza de San Carlos de la Cabaña, in de volksmond bekend als La Cabaña, is een 18e-eeuws fort gelegen aan de ingang van de Baai van Havana. Dit fort, samen met het Fort van La Punta en het Kasteel van de Koninklijke Kracht van Havana, diende als verdediging van de stad tegen eventuele vijandelijke of piratenaanvallen. Het bevindt zich op een heuvel naast het Morro Kasteel en is het grootste militaire gebouw dat door Spanje in Amerika is gebouwd, met een oppervlakte van 700 m lang bij 240 m breed.
 7. Castillo de la Real Fuerza7

  Castillo de la Real Fuerza

  Havana
  Het Kasteel van de Koninklijke Macht in Havana is een militair fort gelegen in de baai van Havana, Cuba. Deze historische locatie biedt een kijkje in de militaire geschiedenis van de regio en is een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van Havana. De strategische ligging van het kasteel in de baai biedt een uniek perspectief op de stad en het omliggende water.
 8. National Museum of Fine Arts of Havana8

  National Museum of Fine Arts of Havana

  Havana
  Het Nationaal Museum van Schone Kunsten in Havana, Cuba, is een belangrijke culturele instelling die de grootste collectie Cubaanse kunst ter wereld herbergt. Deze collectie omvat meer dan 4.300 schilderijen, 12.800 tekeningen en gravures, en 285 sculpturen. Daarnaast beschikt het museum ook over een van de grootste collecties westerse kunst in Latijns-Amerika, met meer dan 1.600 schilderijen, 126 sculpturen en 8.000 tekeningen en gravures die dateren van de middeleeuwen tot de 20e eeuw.
 9. Cuban Art Factory9

  Cuban Art Factory

  Havana
  La Fábrica de Arte Cubano, ook bekend als Fábrica de Arte of F.A.C, is een unieke combinatie van een kunstgalerie en club gelegen in Havana, Cuba. Deze instelling biedt een unieke mix van kunst en nachtleven, waardoor het een onderscheidende plek is in de Cubaanse hoofdstad.
 10. Granma Memorial10

  Granma Memorial

  Havana
  De Granma is een jacht van 18 meter dat in 1943 werd gebouwd en in 1956 in Mexico werd gekocht door rebellen tegen het regime van dictator Fulgencio Batista. Deze groep rebellen omvatte bekende figuren zoals Fidel Castro, zijn broer Raúl Castro, Camilo Cienfuegos en Ernesto 'Che' Guevara. Het jacht is een belangrijk onderdeel van de Cubaanse geschiedenis en is nu een museumschip in het Museum van de Revolutie.
 11. Che Guevara Mausoleum11

  Che Guevara Mausoleum

  Santa Clara
  Het Mausoleum van Che Guevara in Santa Clara, Cuba, is een belangrijke site die de overblijfselen huisvest van de marxistische revolutionair Ernesto 'Che' Guevara en zestien van zijn metgezellen. Deze individuen verloren tragisch hun leven tijdens een guerrilla in Bolivia in 1967. Het mausoleum dient als een gedenkteken voor hun strijd en opoffering.
 12. Hemingway House Havana12

  Hemingway House Havana

  Havana
 13. The Museum of the City13

  The Museum of the City

  Havana
  Er zijn fascinerende stukjes koloniaal historisch materiaal te zien in de voormalige zetel van de Cubaanse regering die zelf de hoofdattractie is.
 14. National Aquarium of Cuba14

  National Aquarium of Cuba

  Havana
  Het Nationaal Aquarium van Cuba bevindt zich in de levendige stad Havana, in het noorden van het Caribische eiland Cuba. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken en biedt een unieke kans om het zeeleven van de Caraïben te verkennen.
 15. Museo de Arte Colonial15

  Museo de Arte Colonial

  Havana
 16. Museo de Ambiente Histórico Cubano16

  Museo de Ambiente Histórico Cubano

  Santiago de Cuba
  Het oudste huis van Cuba, al gebouwd in 1522! Vroeger was het de officiële residentie van de eerste Cubaanse gouverneur, nu is het een museum voor inrichting en decoratie.
 17. Museum of Decorative Arts17

  Museum of Decorative Arts

  Havana
  Het Museum van Decoratieve Kunsten is gelegen in de wijk Vedado in Havana, Cuba, specifiek op de kruising van 17th en E straten. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis en cultuur van het gebied te verkennen.
 18. Museo Memorial El Morrillo18

  Museo Memorial El Morrillo

  Matanzas
 19. Museo de Historia Municipal19

  Museo de Historia Municipal

  Trinidad
 20. 20

  Romance Museum

  Ciudad de Trinidad
 21. 21

  El Carnaval Museum

  Santiago de Cuba
  Er zitten veel redenen achter carnavalstradities - sociale, economische en culturele. Het carnaval van Santiago is het beroemdste in Cuba, dus kom meer te weten!
 22. 22

  Sancti Spíritus Provincial Museum

  Ciudad de Sancti Spíritus
 23. Acuario Baconao23

  Acuario Baconao

  Santiago de Cuba
 24. 24

  Parque zoológico de Santiago de Cuba

  Santiago de Cuba
  El Parque zoológico de Santiago de Cuba, ook bekend als de dierentuin van Santiago de Cuba, is gelegen in de stad Santiago de Cuba. Deze stad maakt deel uit van het Caribische land en eiland Cuba. De dierentuin biedt een unieke kans om de diverse dieren van de regio te verkennen in een veilige en gecontroleerde omgeving.
 25. 25

  aLaguna de Guanaroc

  Cienfuegos
 26. Havana Planetarium26

  Havana Planetarium

  Havana
 27. 27

  Centro Cultural Casa del Che en La Cabaña

  Regla
 28. 28

  National Botanical Garden

  Havana
 29. 29

  Parque Zoológico Nacional de Cuba

  Boyeros
 30. 30

  Acuarium,Venta de Peces Tropicales.

  Havana
 31. Martí monument31

  Martí monument

  Havana
  Het José Martí Memorial is een monument gewijd aan José Martí, een nationale held van Cuba. Het bevindt zich op de Plaza de la Revolución in Havana. Dit monument is een belangrijk herkenningspunt in de stad en een eerbetoon aan een van de belangrijkste figuren uit de Cubaanse geschiedenis.
 32. 32

  Fundación Alejo Carpentier

  Havana
 33. 33

  National Botanical Garden

  Boyeros
 34. Chocolate Museum34

  Chocolate Museum

  Havana
 35. 35

  NaturArte

  Santa Clara
 36. Museo Nacional de Historia Natural Cubana36

  Museo Nacional de Historia Natural Cubana

  Havana
  Het Museo Nacional de Historia Natural de Cuba, gelegen in Havana, is het nationale museum van Cuba gewijd aan natuurlijke geschiedenis. Het is een centrum voor studies en tentoonstellingen over een verscheidenheid aan onderwerpen zoals geologie, paleontologie, biologie en geofysica.
 37. Provincial Museum of History37

  Provincial Museum of History

  Holguín
  Voormalige kazerne van het Spaanse leger die de bijnaam "papegaaienkooi" had, la Periquera. Nu herbergt het een tentoonstelling over de plaatselijke geschiedenis, waaronder de Taino-indianen.
 38. 38

  Complejo Parque Zoológico Ciego de Ávila

  Ciego de Ávila
 39. Museo del Tabaco39

  Museo del Tabaco

  Havana
 40. Minor Basilica of Saint Francis of Assisi40

  Minor Basilica of Saint Francis of Assisi

  Havana
  Het Convent van San Francisco de Asís, gelegen op het gelijknamige plein in Oud Havana, is een getuigenis van de rijke architecturale geschiedenis van de stad. De bouw van dit barokke architectonische religieuze gebouw begon in 1548 en duurde tot 1591. Hoewel het in 1575 werd ingehuldigd, werd het gebouw pas bijna 200 jaar later volledig afgewerkt, na een reeks structurele hervormingen die plaatsvonden van 1731 tot 1738.
 41. 41

  Zoocriadero de Cocodrilos de Manzanillo

  Manzanillo
 42. 42

  Parque Zoológico Bartolomé Masó Marquez

  Manzanillo
 43. Casa Dranguet43

  Casa Dranguet

  Santiago de Cuba
 44. Mural Painting Museum44

  Mural Painting Museum

  Havana
 45. Presidio Modelo45

  Presidio Modelo

  Nueva Gerona
  Het Presidio Modelo, gelegen in de buitenwijk Chacón, Nueva Gerona, is een voormalige 'modelgevangenis' met een uniek panopticon-ontwerp. Het werd gebouwd op wat toen bekend stond als het Eiland van de Dennen, nu hernoemd tot het Eiland van de Jeugd, in Cuba. Dit architectonische ontwerp maakte constante bewaking van de gevangenen mogelijk, een kenmerk dat vandaag de dag nog steeds zichtbaar is in de structuur.
 46. 46

  Granja de las Tortugas

  Cayo Largo
 47. Saint Ann's Catholic Church47

  Saint Ann's Catholic Church

  Camagüey
 48. Museo Casa de los Arabes48

  Museo Casa de los Arabes

  Havana
 49. Museo de la Lucha Clandestina49

  Museo de la Lucha Clandestina

  Holguín
 50. Museo Provincial de Bayamo50

  Museo Provincial de Bayamo

  Bayamo
 51. Emilio Bacardi Moreau Museum51

  Emilio Bacardi Moreau Museum

  Santiago de Cuba
 52. Castillo de San Pedro de la Roca del Morro52

  Castillo de San Pedro de la Roca del Morro

  Santiago de Cuba
 53. Museo de la Lucha Clandestina53

  Museo de la Lucha Clandestina

  Santiago de Cuba
 54. Sancti Spíritus Colonial Art Museum54

  Sancti Spíritus Colonial Art Museum

  Ciudad de Sancti Spíritus
 55. 55

  Colonial Architecture Museum

  Trinidad
  Wij denken dat zelfs als je niet geïnteresseerd bent in architectuur, dit een interessante plek kan zijn om te bezoeken. De binnenplaats is ook buitengewoon!
 56. 56

  Jardín Zoológico El Bosque - Camilo Cienfuegos

  Santa Clara
 57. Museo de la Revolución57

  Museo de la Revolución

  Havana
  Het Museum van de Revolutie, gelegen in Havana, Cuba, is gevestigd in het voormalige presidentiële paleis. Dit historische gebouw, dat ooit diende als zetel van de macht in Cuba, herbergt nu een museum gewijd aan de revolutionaire geschiedenis van het land. Bezoekers kunnen de verschillende kamers van het paleis verkennen, elk gevuld met artefacten en tentoonstellingen die het verhaal van het verleden van Cuba vertellen.
 58. Our Lady of Mercy Church58

  Our Lady of Mercy Church

  Camagüey
 59. Museo Provincial de Guantánamo59

  Museo Provincial de Guantánamo

  Guantanamo
 60. Casa del Changui Guantánamo60

  Casa del Changui Guantánamo

  Guantanamo
 61. Salcines Palace61

  Salcines Palace

  Guantanamo
 62. Museo Farmacéutico62

  Museo Farmacéutico

  Matanzas
 63. Museo Nacional Camilo Cienfuegos63

  Museo Nacional Camilo Cienfuegos

  Yaguajay
 64. Museo Postal de Cuba64

  Museo Postal de Cuba

  Havana
 65. Museo Fragua Martiana65

  Museo Fragua Martiana

  Havana
 66. 66

  Museo Histórico de las Ciencias Médicas Carlos J. Finlay

  Havana
 67. 67

  San Severino Castle Museum Slave Route

  Matanzas
 68. 68

  Museo 28 de Septiembre de los CDR

  Havana
 69. 69

  Museo Nacional Masónico “Aurelio Miranda Álvarez”

  Havana
 70. 70

  Fábrica de tabacos Constantino Pérez Carrodegua

  Santa Clara
 71. 71

  National Museum of the Struggle Against Bandits

  Ciudad de Trinidad
 72. 72

  Nuevitas Municipal Museum

  Nuevitas
  Het Nuevitas Municipal Museum, gelegen in Nuevitas, Cuba, werd opgericht op 18 augustus 1981. Dit museum is een belangrijke culturele instelling in de regio en biedt bezoekers een kijkje in de rijke geschiedenis en het erfgoed van het gebied.
 73. 73

  Museum of Archeology

  Havana
 74. 74

  Africa House Museum

  Havana
 75. 75

  Museo de la Danza

  Havana
 76. 76

  Casa de la Obra Pía

  Havana
 77. 77

  Museo de Naipes "Marqués de Prado Ameno"

  Havana
 78. 78

  Museo Municipal de Varadero

  Cárdenas
 79. 79

  Delfinario de Cayo Santa María

  Cayo Santa Maria
 80. 80

  Camaguey Zoo

  Camagüey
 81. 81

  Guamuhaya Archaeology Museum

  Trinidad
  Dit museum geeft je een overzicht van de Cubaanse geschiedenis vanaf de precolumbiaanse tijd tot aan de kolonisatie. Verbergt een aantal unieke stukken!
 82. 82

  Museo Histórico Provincial

  Cienfuegos
 83. 83

  National Historic Naval Museum

  Cienfuegos
 84. 84

  La Casa del Ché

  Havana
 85. 85

  La Isabelica Museum

  Santiago de Cuba
  Een koffiehacienda in een biosfeerreservaat dat het leven toont van een Franse koffieboer, een immigrant uit Haïti. Trieste herinnering aan de slavernij in Cuba.
 86. 86

  Casa de la Guayabera

  Ciudad de Sancti Spíritus
 87. Museo Provincial de Pinar del Río87

  Museo Provincial de Pinar del Río

  Pinar del Rio
 88. Oficina del Historiador de la Ciudad de La Habana88

  Oficina del Historiador de la Ciudad de La Habana

  Havana
 89. 89

  Museo de La Imagen

  Santiago de Cuba
 90. 90

  Museo Provincial Ignacio Agramonte

  Camagüey
 91. 91

  Museo de Arqueología Cueva del Paraíso

  Baracoa
 92. 92

  Casa Museo Alejandro Von Humboldt

  Havana
 93. 93

  Museo de las Telecomunicaciones

  Havana
 94. 94

  Museo Antropológico Montané

  Havana
 95. 95

  Asociación Cultural Yoruba de Cuba

  Havana
 96. 96

  Museo de Historia Natural Felipe Poey

  Havana
 97. 97

  Casa de la Ciudad

  Santa Clara
 98. 98

  Museum of the Ministry of the Interior

  Havana
  Intrigerende tentoonstelling over verschillende methodes die de vijanden van Cuba gebruikten om de regering omver te werpen sinds 1959. Verborgen juweeltje!
 99. 99

  Museo del Ferrocarril

  Havana
 100. 100

  Museo Histórico 26 de Julio

  Santiago de Cuba

Alle musea in Cuba