De beste musea in Bolivia in november 2023

Dit zijn de top 50 beste musea in Bolivia, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Bolivia, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Bolivia.

Op zoek naar de beste musea in Bolivia? Dit zijn de beste:

 1. 1

  Museo Histórico Naval

  La Paz
 2. Vesty Pakos Zoo2

  Vesty Pakos Zoo

  La Paz
  Het Vesty Pakos Gemeentelijk Biopark, voorheen bekend als de Gemeentelijke Dierentuin van La Paz, is een centrum voor dierenopvang gelegen in de stad La Paz, Bolivia. Het wordt beheerd door de Gemeentelijke Overheid van La Paz en is het eerste opvangcentrum in Bolivia dat deel uitmaakt van de Latijns-Amerikaanse Vereniging van Parken, Dierentuinen en Aquaria (ALPZA). Het Biopark heeft als doel om wilde dieren te huisvesten in verblijven die hun natuurlijke habitats nabootsen met als doel het bewustzijn te vergroten en te onderwijzen over de problemen van de handel, illegaal bezit en commercialisatie van wilde dieren.
 3. 3

  Museo Universitario Dr. Alfredo Gutiérrez Valenzuela

  Sucre
 4. National Art Museum4

  National Art Museum

  La Paz
  Het Nationaal Kunst Museum, Palacio Díez de Medina, bevindt zich in de stad La Paz, Bolivia. Deze locatie is centraal en gemakkelijk bereikbaar, waardoor het een handige bestemming is voor toeristen die de stad bezoeken.
 5. 5

  Museo Histórico Militar

  La Paz
 6. Museo Nacional de Etnografía y Folklore6

  Museo Nacional de Etnografía y Folklore

  Sucre
 7. 7

  La Paz Botanical Garden

  La Paz
  De Botanische Tuin van La Paz is gelegen op de Universiteitscampus van Cota Cota, in de stad La Paz. Het is een lid van de Vereniging van Botanische Tuinen van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, en de BGCI (Botanical Garden Conservation International) gevestigd in Londen. Deze lidmaatschappen geven de toewijding van de tuin aan plantenbehoud en educatie aan.
 8. Freedom House8

  Freedom House

  Sucre
  De Casa de la Libertad, gelegen in het hart van Sucre, de hoofdstad van Bolivia, is een belangrijke historische locatie. Hier werd in 1825 de Onafhankelijkheidsakte van Alto Peru, nu bekend als Bolivia, ondertekend. Deze gebeurtenis markeerde een cruciaal moment in de geschiedenis van Bolivia, waardoor het gebouw een symbool werd van de strijd van het land voor vrijheid en onafhankelijkheid.
 9. Coca Museum9

  Coca Museum

  La Paz
  Het Coca Museum, gelegen in het historische hart van La Paz, Bolivia, biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van de cocaplant en cocaïne. Dit kleine privémuseum werd opgericht in 1996 en is sindsdien een punt van interesse voor zowel lokale als buitenlandse bezoekers. De tentoonstellingen van het museum bieden een historisch perspectief op het gebruik van coca in de Andes-bevolking, het hedendaagse gebruik ervan en de evolutie van gewoonten en praktijken die ermee verband houden.
 10. Jardín botánico Martín Cárdenas10

  Jardín botánico Martín Cárdenas

  Cochabamba
  De Martín Cárdenas Botanische Tuin is gelegen in de stad Cochabamba. Het is een lid van de Vereniging van Botanische Tuinen van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (ALCJB), wat wijst op het belang in de botanische wereld. Dit lidmaatschap geeft ook aan dat de tuin zich inzet voor de conservatie en studie van plantenleven.
 11. National Mint of Bolivia11

  National Mint of Bolivia

  Potosí
  De Nationale Munt van Bolivia, ook bekend als de Munt van Potosí, is een belangrijke historische locatie in de stad Potosí. Deze munt was de belangrijkste bron van het zilver dat via de Spaanse Hoofdroute werd verscheept. De historische betekenis en de rol die het speelde in de wereldwijde zilverhandel maken het een interessante locatie voor toeristen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en economie.
 12. 12

  Museo Policial

  La Paz
 13. Casa Museo Martín Cárdenas13

  Casa Museo Martín Cárdenas

  Cochabamba
 14. National Museum of Archaeology14

  National Museum of Archaeology

  La Paz
  Het Nationaal Archeologisch Museum van Bolivia is gunstig gelegen in het hart van de hoofdstad, La Paz. Het bevindt zich slechts twee blokken ten oosten van de Prado, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen die de stad bezoeken. Het museum is een belangrijke culturele instelling in Bolivia, die het rijke archeologische erfgoed van het land tentoonstelt.
 15. Museum of Precious Metals15

  Museum of Precious Metals

  La Paz
 16. 16

  Tambo Qirquincho Museum

  La Paz
  Het Tambo Quirquincho Museum is een belangrijke culturele ruimte gelegen in het Historisch Centrum van La Paz, de regeringszetel van Bolivia. Het bevindt zich in Plaza Alonso de Mendoza esq. Calle Evaristo Valle. Het museum is een getuigenis van de rijke geschiedenis en cultureel erfgoed van de stad en biedt een uniek inzicht in haar verleden.
 17. Museum of Musical Instruments17

  Museum of Musical Instruments

  La Paz
 18. 18

  Museum of Casa de Murillo

  La Paz
  Het voormalige huis van don Pedro Domingo Murillo, die de La Paz Revolutie van 1809 leidde, toont collecties koloniale kunst, meubels, enz.
 19. 19

  Musuem of the Bolivian Coast

  La Paz
  Het Boliviaanse Kustmuseum is een historische instelling gewijd aan de Oorlog van de Stille Oceaan die plaatsvond in 1879. Deze oorlog resulteerde in Bolivia dat zijn kustgebieden aan de Stille Oceaan verloor. Het museum eert ook de held van die oorlog, kolonel Eduardo Abaroa. Bezoekers kunnen leren over de historische context van de oorlog, de impact ervan op Bolivia en de heldendaden van kolonel Eduardo Abaroa.
 20. 20

  Municipal Zoo of South American Fauna Noel Kempff Mercado - Santa Cruz

  Santa Cruz de la Sierra
  De Gemeentelijke Dierentuin van Zuid-Amerikaanse Fauna Noel Kempff Mercado, gelegen in Santa Cruz de la Sierra, Bolivia, heeft een belangrijke positie niet alleen in het land, maar ook in Zuid-Amerika. Dit komt grotendeels door de uitgebreide biodiversiteit van inheemse soorten, waardoor het een unieke bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in Zuid-Amerikaanse fauna.
 21. San Francisco Museum21

  San Francisco Museum

  La Paz
  Het Museo San Francisco Cultural Center is een belangrijke culturele instelling gelegen in de stad La Paz, Bolivia. De oprichting ervan werd gedreven door de behoefte om de kunsten te behouden en te conserveren, evenals herinneringen die verbonden zijn met de evenementen en historische momenten van de stad. Het bestaan van het museum is nauw verbonden met de geschiedenis van de stad, waardoor het een rijke bron van culturele en historische kennis is voor bezoekers.
 22. Museo de la Revolución Democrática y Cultural22

  Museo de la Revolución Democrática y Cultural

  Municipio Santiago de Andamarca
  Het Museo de la Revolución Democrática y Cultural, in de volksmond bekend als het Museo de Evo Morales Ayma of Museo de Orinoca, is gelegen in het kleine stadje Orinoca. Deze stad maakt deel uit van de gemeente Santiago de Andamarca in de provincie Sud Carangas, binnen het departement Oruro. Deze locatie biedt een unieke culturele en historische context voor de tentoonstellingen van het museum.
 23. Museo Nacional de Etnografía y Folklore23

  Museo Nacional de Etnografía y Folklore

  La Paz
 24. Ethnography Museum24

  Ethnography Museum

  La Paz
  Het hoogtepunt van het museum is de beroemde tentoonstelling 3000 jaar textiel, waar schitterend gekleurde rokken, dekens en poncho's te zien zijn.
 25. Museum of Natural History25

  Museum of Natural History

  La Paz
  Het Nationaal Museum van Natuurlijke Historie van Bolivia, gevestigd in La Paz, werd opgericht in 1980. Het werd gecreëerd met als doel bij te dragen aan de wetenschappelijke en culturele ontwikkeling van het land en om een centrum voor recreatie en ondersteuning voor formeel onderwijs op het gebied van natuurwetenschappen en natuurlijke historie te vestigen.
 26. 26

  Jacha-Inti Wild Animal Shelter

  Municipio Samaipata
 27. 27

  Caja de Agua Acuario Municipal Potosi

  Potosí
 28. Museo Municipal de SACABA28

  Museo Municipal de SACABA

  Cochabamba
 29. Noel Kempff Mercado Natural History Museum29

  Noel Kempff Mercado Natural History Museum

  Santa Cruz de la Sierra
  De wetenschappelijke collecties van het museum zijn divers en uitgebreid, met inbegrip van flora en fauna in het wild, gewervelde en ongewervelde dieren, evenals paleontologie en geologie. Daarnaast herbergt het museum een aanzienlijke geospatiale informatiebank op zowel regionaal als nationaal niveau. Deze collecties bieden een uitgebreid overzicht van de rijke biodiversiteit en geologische geschiedenis van Bolivia.
 30. La Casona Mayorazgo30

  La Casona Mayorazgo

  Cochabamba
 31. Instituto de Investigaciones Antropológicas y Museo Arqueológico31

  Instituto de Investigaciones Antropológicas y Museo Arqueológico

  Cochabamba
 32. Museo costumbrista Juan de Vargas32

  Museo costumbrista Juan de Vargas

  La Paz
  Het Museo Costumbrista Juan de Vargas bevindt zich in de stad La Paz, Bolivia. Het is specifiek gelegen aan de Avenida Sucre, tegenover Plaza Riosinho en ligt tussen Avenida Armentia en de straat Apolinar Jaén. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en wordt omringd door andere attracties, waardoor het een handige stop is voor toeristen die de stad verkennen.
 33. Casa museo Solón33

  Casa museo Solón

  La Paz
  De Casa museo Solón is een culturele instelling gelegen in La Paz. Het wordt beheerd door de Solón Foundation en is gewijd aan het tonen van het werk van de gerenommeerde Boliviaanse schilder en muralist, Walter Solón. Het museum biedt een unieke kans om het artistieke erfgoed van deze invloedrijke figuur te verkennen.
 34. Museo de la Revolución Nacional34

  Museo de la Revolución Nacional

  La Paz
 35. Municipal House of Culture Franz Tamayo35

  Municipal House of Culture Franz Tamayo

  La Paz
  Het Gemeentehuis van Cultuur Franz Tamayo is een belangrijke instelling in de stad La Paz, Bolivia. Het bevindt zich in het Historisch Centrum en maakt deel uit van de Centrale Stedelijke Kern. Deze locatie maakt het een opmerkelijk stedelijk herkenningspunt, gemakkelijk toegankelijk en omgeven door andere historische en culturele bezienswaardigheden.
 36. Casona Santivañez Museum36

  Casona Santivañez Museum

  Cochabamba
 37. 37

  Espacio Interactivo Memoria y Futuro “Pipiripi”

  La Paz
 38. 38

  Natural History Museum "Alcide d'Orbigny"

  Cochabamba
  Het Alcide d'Orbigny Natuurhistorisch Museum bevindt zich in de stad Cochabamba, Bolivia. Het is een culturele instelling die een belangrijke rol speelt in het culturele en educatieve landschap van de stad. Het museum is vernoemd naar de Franse natuuronderzoeker Alcide d'Orbigny, wat zijn toewijding aan de studie en het behoud van de natuurhistorie weerspiegelt.
 39. 39

  Treasure Museum

  Sucre
 40. 40

  Museum of Bolivian Andean Textiles

  La Paz
  Geweldig voor elke fan van het prachtige traditionele weven van Bolivia - het museum laat de mooiste traditionele textiel van het land zien, gegroepeerd per regio.
 41. 41

  Museum of the Recoleta convent

  Sucre
 42. 42

  La Chichería Museo

  Tarata
 43. 43

  Contemporary Art Museum

  Santa Cruz de la Sierra
  Het Museum voor Hedendaagse Kunst, gelegen in Santa Cruz de la Sierra, Bolivia, werd opgericht op 14 maart 1991. Dit museum is een belangrijk cultureel herkenningspunt in de stad en biedt bezoekers de kans om een breed scala aan hedendaagse kunst te verkennen.
 44. 44

  Santa Cruz Regional History Museum

  Santa Cruz de la Sierra
 45. 45

  Museum Beni Altillo

  Santa Cruz de la Sierra
 46. 46

  Independence Museum

  Santa Cruz de la Sierra
 47. 47

  Museo Histórico Militar Héroes de la Guerra del Chaco

  Santa Cruz de la Sierra
 48. 48

  Charcas Colonial Museum of Sucre

  Sucre
 49. 49

  Museo Eclesiástico

  Sucre
 50. 50

  Museo de Anatomía Humana

  Sucre

Alle musea in Bolivia