De beste musea in Peru in november 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Peru, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Peru, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Peru.

Voor sommige musea in Peru dien je wellicht een tijdslot te reserveren. Bekijk hier welke plaatsen en tickets je nu al van tevoren kunt boeken. 👉
Reserveer nu

Op zoek naar de beste musea in Peru? Dit zijn de beste:

 1. Basílica and Convent of San Francisco, Lima1

  Basílica and Convent of San Francisco, Lima

  Lima
  De Basiliek San Francisco is een Franciscaanse kloosterkerk die zich bevindt in het historische centrum van Lima, de hoofdstad van Peru. Deze kerk maakt deel uit van het aartsbisdom van Lima en heeft de titel van een Basilica minor. Het maakt deel uit van het Franciscaanse klooster, dat nog twee andere kerken omvat. De Basiliek San Francisco is een belangrijke historische en religieuze site die een blik biedt op de rijke geschiedenis en cultuur van Lima.
 2. Coricancha2

  Coricancha

  Cusco
  De Tempel van de Zon, ook bekend als Coricancha, Qorikancha, of Qoricancha, was de meest heilige plaats in het Inca-rijk. Het bevindt zich in Cusco, een stad die het centrum was van het Inca-rijk. Deze site was van groot belang voor de Inca's en was de locatie van belangrijke ceremonies zoals huwelijken, kroningen en begrafenissen. De mummies van de Inca-heersers werden hier ook bewaard, gezeten op gouden tronen.
 3. Basilica and Convent of Santo Domingo, Lima3

  Basilica and Convent of Santo Domingo, Lima

  Lima
  De driebeukige kerk en het klooster met rijke gevelversieringen en een enorme koepel zijn gewoonweg niet te missen. Let op de typische Sevilliaanse tegels.
 4. Larco Museum4

  Larco Museum

  Pueblo Libre
  Het Larco Museum, officieel bekend als het Rafael Larco Herrera Archeologisch Museum, is een particulier instituut gewijd aan de tentoonstelling en het behoud van pre-Columbiaanse kunst. Het bevindt zich in het district Pueblo Libre in Lima, Peru. Het museum staat bekend om zijn uitgebreide collectie pre-Columbiaanse artefacten, die een uitgebreid overzicht bieden van 5000 jaar pre-Columbiaanse Peruaanse geschiedenis.
 5. Huaca Huallamarca5

  Huaca Huallamarca

  San Isidro
  Huaca Huallamarca, ook bekend als Huaca Pan de Azúcar, is een archeologische site in Peru. Deze site heeft een aanzienlijke historische en culturele waarde, waardoor het een interessante bestemming is voor mensen die geïnteresseerd zijn in archeologie en geschiedenis.
 6. Archbishop's Palace of Lima6

  Archbishop's Palace of Lima

  Lima
  Het huidige Aartsbisschoppelijk Paleis van Lima, geopend op 8 december 1924, is een uitstekend voorbeeld van neokoloniale architectuur die zich in Lima ontwikkelde in het begin van de twintigste eeuw. De unieke architecturale stijl en historische betekenis maken het een punt van interesse voor toeristen die geïnteresseerd zijn in architectuur en geschiedenis.
 7. Torre Tagle Palace7

  Torre Tagle Palace

  Lima
  De gevel van het Palacio de Torre Tagle is een opmerkelijk voorbeeld van de Andalusische barokstijl. Het heeft gebeeldhouwde stenen portieken en bogen, en twee artistieke Mudéjar houten balkons gemaakt van ceder en mahonie. De balkons, die volledig zijn afgesloten met jaloezieën met lamellen, weerspiegelen de overgang van de Andalusische Mudéjar-stijl naar de Hispano-Amerikaanse barok. De ramen in het onderste deel van het huis zijn eenvoudig en voorzien van smeedijzeren tralies, wat een contrast biedt met de uitbundige stijl van de balkons.
 8. Santa Catalina Monastery Museum8

  Santa Catalina Monastery Museum

  Arequipa
  Het Santa Catalina-klooster, ook bekend als Convento de Santa Catalina, is een religieus toeristisch complex gelegen in het historische centrum van Arequipa, Peru. Dit klooster werd opgericht op 10 september 1579 en staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en gastvrije klimaat. De architectuur van het klooster is uniek, gebouwd van sillar, een witte vulkanische steen van de Chachani-vulkaan, en roze sillar van de Misti-vulkaan, de laatste is een symbool van de stad. Ondanks dat het in het hart van de stad ligt, is het klooster volledig geïsoleerd, omgeven door een solide muur van 4 meter hoog.
 9. Inka Museum9

  Inka Museum

  Cusco
  El Museo Inka, gelegen in de stad Cusco, Peru, is een universiteitsmuseum dat een uniek inzicht biedt in de rijke geschiedenis en cultuur van de regio. Het is een ideale bestemming voor diegenen die meer willen leren over de Inca-beschaving en het historische belang van Cusco.
 10. Basilica Cathedral of Arequipa10

  Basilica Cathedral of Arequipa

  Arequipa
  De Basiliek Kathedraal van Arequipa, ook bekend als La Catedral de Arequipa, is een belangrijk religieus monument dat dateert uit de 17e eeuw. Het is een van de vroegste in zijn soort in de stad Arequipa, waardoor het een plek van historisch en architectonisch belang is.
 11. National Museum of Archaeology, Anthropology and History of Peru11

  National Museum of Archaeology, Anthropology and History of Peru

  Pueblo Libre
  Het Nationaal Museum van Archeologie, Antropologie en Geschiedenis van Peru (MNAAHP) heeft de onderscheiding het oudste museum in Peru te zijn. Het is gunstig gelegen in Plaza Bolívar, in het district Pueblo Libre van Lima. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken.
 12. Aliaga House12

  Aliaga House

  Lima
 13. Lima Art Museum13

  Lima Art Museum

  Lima
  Het Lima Art Museum, ook bekend als Museo de Arte de Lima of MALI, is een gerenommeerd kunstmuseum gelegen in Lima, Peru. Het museum is gevestigd in het Palacio de la Exposición en werd officieel geopend voor het publiek in 1961. Het is een belangrijke culturele instelling in de stad, die bezoekers de kans biedt om een breed scala aan kunstvormen en historische artefacten te verkennen.
 14. House of Peruvian Literature14

  House of Peruvian Literature

  Lima
 15. Pachacamac15

  Pachacamac

  Lurín
  De archeologische site van Pachacamac, gelegen op ongeveer 30 km van Lima, Peru, is een belangrijke historische locatie die ruïnes toont van verschillende tijdperken, variërend van de Lima-beschaving (200-600 na Christus) tot de Inca's (1450-1530). Deze site biedt toeristen een unieke kans om de rijke geschiedenis en cultuur van deze oude beschavingen te verkennen en te begrijpen.
 16. Royal Tombs of Sipán Museum16

  Royal Tombs of Sipán Museum

  Lambayeque
  Het Koninklijke Graven van Sipán Museum, gelegen in Lambayeque, Peru, is een belangrijke culturele site die ontdekkingen toont van het Huaca Rajada complex. Dit complex wordt beschouwd als het belangrijkste funeraire complex van de Moche-cultuur dat tot nu toe is ontdekt. Het museum biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis en cultuur van de Moche-beschaving te verkennen.
 17. Place of Memory, Tolerance and Social Inclusion17

  Place of Memory, Tolerance and Social Inclusion

  Miraflores
  De Plaats van Herinnering, Tolerantie en Sociale Inclusie, ook bekend als LUM, is een museum gelegen in Lima, Peru. Het museum is gewijd aan het interne conflict dat plaatsvond in Peru tijdens de jaren 80 en 90. Het biedt een ruimte voor de herdenking van de slachtoffers van het conflict en moedigt discussies aan over verschillende standpunten van het conflict.
 18. National Railway Museum18

  National Railway Museum

  Tacna
  Het Nationaal Spoorwegmuseum van Tacna is een unieke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het spoorvervoer. Gelegen in de stad Tacna, is het museum voornamelijk gewijd aan de geschiedenis van de Tacna-Arica-spoorweg. Het biedt een uitgebreid inzicht in het historische proces van de spoorweg, waardoor het een fascinerende stop is voor geschiedenisliefhebbers en spoorwegenthousiastelingen.
 19. Leymebamba Museum19

  Leymebamba Museum

  Dos de Mayo
  Het Leymebamba Museum is een archeologisch museum gelegen op een hoogte van 2.400 meter boven het kleine stadje Leymebamba, in het departement Amazonas van Peru. Deze locatie biedt bezoekers een unieke kans om de rijke geschiedenis van de regio te verkennen terwijl ze genieten van het adembenemende uitzicht op het omliggende landschap.
 20. Museum of Pre-Columbian Art20

  Museum of Pre-Columbian Art

  Cusco
  Het Pre-Columbiaanse Kunst Museum, ook bekend onder zijn Spaanse acroniem MAP, is een kunstmuseum gelegen in Cusco, Peru. Het museum is gewijd aan het tentoonstellen van archeologische artefacten en pre-Columbiaanse kunstwerken uit alle regio's van pre-Columbiaans Peru. Dit biedt een uitgebreid overzicht van het rijke culturele erfgoed van de regio voor de komst van de Spanjaarden.
 21. Huaca Pucllana Site Museum21

  Huaca Pucllana Site Museum

  Miraflores
  Huaca Pucllana, ook bekend als Huaca Juliana, is een prominente adobe en klei piramide gelegen in het district Miraflores van centraal Lima, Peru. De structuur is gebouwd uit zeven gestapelde platforms, waardoor het een uniek architectonisch wonder is.
 22. 22

  Museo del Pisco

  Cusco
 23. 23

  Museo Arqueológico José María Morante

  Arequipa
 24. Andean Sanctuaries Museum24

  Andean Sanctuaries Museum

  Arequipa
  Het Andes Heiligdommen Museum, ook bekend als Museo Santuarios Andinos, is een archeologisch museum gelegen in Arequipa, Peru. Het werd opgericht in 1996 met als voornaamste doel het conserveren van de archeologische artefacten van het project Hoge Heiligdommen van Zuid-Andes. Dit project werd in 1980 geïnitieerd door de archeologen José Chavéz en Johan Reinhard in de zuidelijke bergen van Peru.
 25. Museo Histórico Regional del Cuzco25

  Museo Histórico Regional del Cuzco

  Cusco
  Het Museo Histórico Regional de Cusco bevindt zich in de stad Cusco, in het departement Cusco, Peru. Deze locatie is gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken en biedt een rijke historische ervaring.
 26. Parque de las Leyendas26

  Parque de las Leyendas

  San Miguel
  Het Parque de las Leyendas, ook bekend als "Dr. Felipe Benavides Barreda", is een dierentuin gelegen in het district San Miguel in Lima, Peru. De Metropolitan Municipality van Lima beheert deze dierentuin, waardoor het een goed onderhouden en georganiseerde plek is voor toeristen om te bezoeken.
 27. Museum of the Inquisition and Congress27

  Museum of the Inquisition and Congress

  Lima
  Het Museum van de Inquisitie en het Congres bevindt zich in Lima, de hoofdstad van Peru. Het is gunstig gelegen aan de Junín-straat, vlakbij het Bolívar-plein. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en wordt omringd door andere historische en culturele bezienswaardigheden, waardoor het een geweldige aanvulling is op elke reisroute.
 28. Jose Carlos Mariategui House28

  Jose Carlos Mariategui House

  Lima
  Het José Carlos Mariátegui Huis Museum is een historische instelling gelegen in Lima, Peru. Het is gewijd aan het behoud van het erfgoed van José Carlos Mariátegui, een van de belangrijkste Peruaanse denkers van de 20e eeuw. Mariátegui woonde in dit huis van 1 juni 1925 tot zijn dood op 16 april 1930. Het huis zelf is een oud gebouw dat in de vroege jaren van de vorige eeuw is gebouwd, en weerspiegelt de architectonische kenmerken van die tijd.
 29. Pucallpa Natural Park29

  Pucallpa Natural Park

  Pucallpa
  Het Natuurpark Pucallpa, gelegen aan de zuidrand van de stad Pucallpa in Peru, is een dierentuin die een unieke mix van natuurlijke schoonheid en milieukwaliteit biedt. Dit eco-urbane gebied is een populaire toeristische bestemming, die bezoekers trekt met zijn diverse flora en fauna.
 30. 30

  Museum of the Artist Maximo Laura

  Cusco
 31. 31

  Coca Museum

  Cusco
 32. Plaza San Francisco32

  Plaza San Francisco

  Arequipa
  Een belangrijk kerkcomplex uit de 16e eeuw met een bibliotheek en een museum vol uitstekende koloniale schilderijen en katholieke ornamenten.
 33. Museum of Italian Art33

  Museum of Italian Art

  Lima
  Het Museum van Italiaanse Kunst beschikt over een diverse collectie van bronzen en marmeren sculpturen, schilderijen en keramiek van meer dan 120 Italiaanse kunstenaars uit het begin van de 20e eeuw. Deze collectie biedt een uitgebreid overzicht van de Italiaanse kunst uit deze periode, waardoor het een waardevolle bron is voor iedereen die geïnteresseerd is in kunstgeschiedenis.
 34. 34

  San Francisco Church and Monastery

  Cusco
  Deze kerk is gebouwd in de 16e eeuw en hoefde niet herbouwd te worden na aardbevingen. Er is een museum met het grootste schilderij van Peru.
 35. Panteón de los Próceres35

  Panteón de los Próceres

  Lima
  Het Panteón de los Próceres, gelegen in de oude Kerk van het Real Convictorio de San Carlos, is een crypte die de overblijfselen van de helden van de Peruaanse Onafhankelijkheidsoorlog huisvest. Deze historische plek biedt bezoekers een unieke kans om hun respect te betuigen aan de personen die een belangrijke rol speelden in de strijd van Peru voor onafhankelijkheid.
 36. 36

  Museo del Cerebro

  Lima
  Het Museo de Neuropatologías, ook bekend als het Museo del Cerebro, is een uniek Peruaans museum dat zich richt op het informeren van bezoekers over verschillende hersenpathologieën. De tentoonstellingen van het museum zijn ontworpen om informatief en boeiend te zijn, waardoor het een geweldige bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in neurowetenschappen en geneeskunde.
 37. 37

  Museum Santa Catalina Monastery

  Cusco
  Dit oude klooster werd gesticht in 1610 en heeft een prachtige architectuur gecombineerd met beschilderde bogen en muurschilderingen. Er is ook een museum.
 38. Museum of the Nation38

  Museum of the Nation

  San Borja
  Het Museum van de Natie was de thuisbasis van een uitgebreide collectie van meer dan 12.500 pre-Hispanic stukken. Deze omvatten collecties van keramiek, metalen en textiel van verschillende culturen zoals Paracas, Moche, Wari en Lima. Daarnaast huisvestte het museum ook meer dan 2.500 historische kunstwerken uit het koloniale en republikeinse tijdperk, waardoor een uitgebreid beeld wordt gegeven van het rijke culturele erfgoed van Peru.
 39. Museo de Arte (Universidad Nacional Mayor de San Marcos)39

  Museo de Arte (Universidad Nacional Mayor de San Marcos)

  Lima
  Het Museo de Arte de la Universidad Nacional Mayor de San Marcos (MA SM) is een academische instelling gelegen in Cercado de Lima, Lima, Peru. Het maakt deel uit van de Nationale Universiteit van San Marcos en is gewijd aan het verzamelen, bewaren, tentoonstellen en bestuderen van het historische en artistieke erfgoed van de universiteit.
 40. Parque de La Muralla40

  Parque de La Muralla

  Lima
  El parque de La Muralla is een openbaar park gelegen in het district cercado in Lima, de hoofdstad van Peru. Het park werd officieel geopend voor het publiek in 2004.
 41. Regional Museum of Ica Adolfo Bermúdez Jenkins41

  Regional Museum of Ica Adolfo Bermúdez Jenkins

  Ica
  Het Regionaal Museum van Ica "Adolfo Bermúdez Jenkins" is een belangrijke culturele instelling in Peru. Het is een archeologie- en antropologiemuseum gelegen in de stad Ica, de hoofdstad van het gelijknamige departement en provincie. Het museum biedt een diepgaande blik op de rijke geschiedenis en cultuur van de regio, waardoor het een fascinerende bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in archeologie en antropologie.
 42. Monumento Arqueológico de Willkawain42

  Monumento Arqueológico de Willkawain

  Independencia
  Willkawain ligt ongeveer 6 km ten noordoosten van Huaraz, aan de voet van het Cordillera Blanca gebergte, dat verder naar het oosten ligt. De plaats ligt op een hoogte van 3350 m, wat adembenemende uitzichten biedt op het omliggende landschap.
 43. Museo Arqueologico y Etnografico del Conjunto Monumental Belen43

  Museo Arqueologico y Etnografico del Conjunto Monumental Belen

  Cajamarca
 44. 44

  Museo de Sitio Julio C. Tello

  Puerto General San Martin
  Het Museo de Sitio Julio C. Tello de Paracas bevindt zich in het departement Ica, specifiek binnen het Paracas National Reserve. Het ligt ongeveer 22 kilometer ten zuiden van de stad Pisco. Deze locatie maakt het een handige stop voor degenen die het reservaat of de omliggende gebieden verkennen.
 45. Huachipa Zoo45

  Huachipa Zoo

  Ate
  In deze nieuwe zoölogische tuin zijn meer dan 300 diersoorten te zien. Zeer ontspannen en gezinsvriendelijk met veel attracties voor kinderen.
 46. Metropolitan Museum46

  Metropolitan Museum

  Jesús María
  Het Metropolitan Museum van Lima, geopend in 2010, is een culturele ruimte gelegen in de stad Lima. Dit museum biedt een unieke mix van geschiedenis en cultuur, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de rijke geschiedenis van Peru.
 47. 47

  Mundo Alpaca Arequipa

  Arequipa
 48. 48

  Archeology Museum UNT

  Trujillo
 49. Museum Pedro de Osma49

  Museum Pedro de Osma

  Barranco
  Dit buitengewone herenhuis heeft in zijn sierlijke interieur een opmerkelijke collectie koloniale Peruaanse kunst.
 50. 50

  Museo Arqueológico y Etnográfico del Conjunto Monumental Belén

  Belén
 51. 51

  Museo Huacas de Moche

  Moche
 52. Instituto Riva-Agüero52

  Instituto Riva-Agüero

  Lima
 53. Sicán National Museum53

  Sicán National Museum

  Ferreñafe
  Het Sicán Nationaal Museum bevindt zich in de stad Ferreñafe, vlakbij Chiclayo, aan de noordkust van Peru. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de regio bezoeken.
 54. 54

  Museo La Recoleta

  Yanahuara
  Een klooster uit de 17e eeuw, nu een museum met mummies, maskers, verschillende voorwerpen van missiereizen en een enorme bibliotheek.
 55. Huaca Esmeralda55

  Huaca Esmeralda

  Trujillo
  Huaca La Esmeralda is een archeologische site die deel uitmaakt van de Chimú-cultuur. Het is gelegen in de stad Trujillo, Peru. Deze site biedt toeristen een unieke kans om de rijke geschiedenis en cultuur van het Chimú-volk te verkennen.
 56. 56

  Popular Art Museum

  Cusco
  Een museum dat het werk van huidige Peruaanse kunstenaars presenteert. Er worden foto's, schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken tentoongesteld.
 57. 57

  Interactive Imagination Museum

  San Miguel
  Niet alleen voor kinderen: dit museum zal je snel betoveren. Volledig interactieve tentoonstellingen die de wetenschappelijke basisprincipes uitleggen.
 58. 58

  Numismatic Museum of Peru

  Lima
  De historische zetel van de belangrijkste rekenkamer herbergt nu een interessant numismatisch museum.
 59. Casa O'Higgins (Lima)59

  Casa O'Higgins (Lima)

  Lima
  La Casa O'Higgins is een koloniaal gebouw gelegen in het historische centrum van Lima. Het bevindt zich specifiek op Jirón de la Unión, slechts een paar meter verwijderd van de Plaza de Armas van de Peruaanse hoofdstad. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die het historische centrum van de stad verkennen.
 60. 60

  Museo de Sitio El Mirador del Cerro San Cristóbal

  San Juan de Lurigancho
 61. The Municipal Art Gallery Ignacio Merino61

  The Municipal Art Gallery Ignacio Merino

  Lima
  De Municipal Art Gallery Ignacio Merino, ook bekend als de Pinacoteca de Lima, is een belangrijke culturele instelling in Lima, Peru. Beheerd door de Metropolitan Municipality of Lima, is de galerij gewijd aan het bevorderen van artistieke educatie, experimenten, onderzoek, kennisgeneratie, artistieke creatie en culturele uitwisseling op een inclusieve manier.
 62. BAP Abtao62

  BAP Abtao

  Callao
  De BAP Abtao (SS-42) is een belangrijk onderdeel van de Peruaanse marinegeschiedenis. Deze Abtao-klasse onderzeeër werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Electric Boat in de Verenigde Staten en gelanceerd in 1953. Het diende vele jaren de Peruaanse marine voordat het werd omgebouwd tot een museumschip.
 63. Museum of the Central Reserve Bank of Peru63

  Museum of the Central Reserve Bank of Peru

  Lima
  Het Museum van de Centrale Reserve Bank van Peru, ook bekend als het Centraal Museum (MUCEN), is een veelzijdige instelling gelegen in het historische district van Lima, de hoofdstad van Peru. Het biedt een divers scala aan tentoonstellingen, waaronder archeologie, numismatiek, schilderkunst en geschiedenis, en biedt een uitgebreid inzicht in het rijke culturele en historische erfgoed van het land.
 64. Gold Museum of Peru64

  Gold Museum of Peru

  Santiago de Surco
  Het Goudmuseum van Peru en Wapens van de Wereld is een belangrijke culturele instelling gelegen in Lima, specifiek in het district Santiago de Surco. Deze locatie is gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken, waardoor het een handige bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de Peruaanse geschiedenis en cultuur.
 65. 65

  Qorikancha Site Museum

  Cusco
 66. 66

  Mariposario of Machu Picchu

  Machupicchu
 67. 67

  Spanish Cultural Centre

  Lima
  De Spaanse cultuur leeft nog steeds in Lima. Interessante kunsttentoonstellingen, regelmatige optredens en concerten trekken hier veel bezoekers.
 68. Inca Garcilaso Cultural Center68

  Inca Garcilaso Cultural Center

  Lima
 69. 69

  Zoo Mundo Arequipa Parque

  Paucarpata
 70. Electricity Museum70

  Electricity Museum

  Barranco
  El Museo de la Electricidad, een wetenschapsmuseum, bevindt zich in de stad Barranco, Lima. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om op een unieke en boeiende manier de wereld van elektriciteit te verkennen. Het museum is gemakkelijk toegankelijk en biedt een schat aan informatie over de geschiedenis en ontwikkeling van elektriciteit.
 71. National Museum of Peruvian Culture71

  National Museum of Peruvian Culture

  San Borja
  Niet het beste museum over dit onderwerp in Lima, maar er wordt geen entree geheven. Oude artefacten tentoongesteld.
 72. National Museum of Peruvian Culture72

  National Museum of Peruvian Culture

  Lima
 73. 73

  Museum of Art and Popular Tradition

  Lima
  Verbazingwekkende folkloreverzameling van maskers, houtsnijwerk en andere hoogtepunten van de inheemse Peruaanse cultuur.
 74. 74

  Museum der Japanischen Immigration in Peru

  Jesús María
  Het museum biedt een uitgebreide tentoonstelling die documenten, foto's en diverse getuigenissen bevat die verband houden met de aankomst van de eerste Japanse immigranten in Peru aan het einde van de 19e eeuw. Deze historische artefacten geven een gedetailleerd verslag van de vroege dagen van de Japanse immigratie naar Peru, en bieden bezoekers een uniek inzicht in deze belangrijke periode in de Peruaanse geschiedenis.
 75. Museo de Sitio Arturo Jiménez Borja - Puruchuco75

  Museo de Sitio Arturo Jiménez Borja - Puruchuco

  Ate
 76. Casa Museo Marina Núñez del Prado76

  Casa Museo Marina Núñez del Prado

  San Isidro
 77. Casa Museo Ricardo Palma77

  Casa Museo Ricardo Palma

  Miraflores
  De Casa Museo Ricardo Palma is een museumhuis gelegen in het district Miraflores, in Lima. Het is gewijd aan de gerenommeerde Peruaanse schrijver Ricardo Palma, die het best bekend is voor zijn werk 'Peruaanse Tradities'. Dit museum biedt een unieke kans om het leven en de werken van deze invloedrijke auteur te verkennen.
 78. Naval Museum Casa Grau78

  Naval Museum Casa Grau

  Lima
 79. Raúl Porras Barrenechea Institute79

  Raúl Porras Barrenechea Institute

  Lima
 80. Naval Museum of Peru80

  Naval Museum of Peru

  Callao
  Het Maritiem Museum van Peru, gelegen in de haven van Callao, opende zijn deuren in 1958. Het is een belangrijke attractie voor toeristen die geïnteresseerd zijn in maritieme geschiedenis. Het museum is gewijd aan de maritieme geschiedenis van Peru en biedt een uniek inzicht in het maritieme verleden van het land.
 81. Casa de Moral81

  Casa de Moral

  Arequipa
 82. Lima Museum of Contemporary Art82

  Lima Museum of Contemporary Art

  Barranco
  Het Lima Museum voor Hedendaagse Kunst, ook bekend als MAC Lima, heeft een unieke positie in de stad als het enige museum dat gewijd is aan de promotie van moderne en hedendaagse kunst. Opgericht in 2013, is het sindsdien een belangrijke culturele instelling in Lima geworden, waar bezoekers de kans krijgen om een diverse reeks artistieke stijlen en bewegingen uit de moderne en hedendaagse periodes te verkennen.
 83. Inkariy Museum83

  Inkariy Museum

  Calca
  Het Inkariy Museum is een particuliere instelling gewijd aan geschiedenis, gelegen in de Heilige Vallei van de Inca's, binnen het district Calca in de gelijknamige provincie in de regio Cusco in Peru. Deze locatie biedt bezoekers een unieke kans om de rijke geschiedenis van de regio te verkennen in een serene en cultureel belangrijke omgeving.
 84. Museo Lítico de Pukara84

  Museo Lítico de Pukara

  Pukara
 85. Monastery of Santa Teresa85

  Monastery of Santa Teresa

  Arequipa
  Het klooster van Santa Teresa in Arequipa, ook bekend als het klooster van Carmelitas Descalzas de San José y Santa Teresa, is een belangrijk religieus complex. Het is de thuisbasis van een gemeenschap van ingesloten Discalced Carmelites nonnen en herbergt ook het Virceroyalty Art Museum van Santa Teresa. Deze combinatie van religieuze en culturele betekenis maakt het een unieke bestemming voor bezoekers.
 86. Palacio Arzobispal86

  Palacio Arzobispal

  Arequipa
 87. Museum of Religious Art87

  Museum of Religious Art

  Cusco
  Het Museum van Religieuze Kunst van het Aartsbisschoppelijk Paleis in Cusco herbergt de meest uitgebreide collectie viceregal religieuze kunst van de Cusco School, een stijl die voornamelijk bloeide in de 17e en 18e eeuw. Deze collectie biedt een uniek inzicht in de fusie van inheemse en Spaanse artistieke tradities tijdens de koloniale periode.
 88. Museo de los Combatientes del Morro de Arica88

  Museo de los Combatientes del Morro de Arica

  Lima
  Het Museo de los Combatientes del Morro de Arica bevindt zich op Cailloma 125, Lima, Peru. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar voor toeristen die Lima bezoeken, waardoor het een handige stop is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de Peruaanse geschiedenis.
 89. 89

  Acuario Real Peru

  Miraflores
 90. Ancon Site Museum90

  Ancon Site Museum

  Ancón
  Het archeologisch museum en onderzoekscentrum stelt een groot aantal opgegraven voorwerpen tentoon, van keramiek tot menselijke botten.
 91. Yavari (ship)91

  Yavari (ship)

  Puno
  Vandaag de dag fungeert de Yavari als een museum en biedt het stapelbedaccommodatie aan bezoekers. Het heeft de onderscheiding van het oudste ijzeren meerstomer dat nog in bedrijf is. Bezoekers kunnen de geschiedenis van het schip verkennen en een unieke overnachting ervaren op dit historische vaartuig.
 92. Monumental Callao92

  Monumental Callao

  Callao
 93. Casa Museo Gran Almirante Grau93

  Casa Museo Gran Almirante Grau

  Piura
 94. Contemporary Art Museum94

  Contemporary Art Museum

  Cusco
  Het Museum voor Hedendaagse Kunst van Cusco is gevestigd in het historische Cabildo Paleis, gelegen aan het Regocijo Plein in het hart van Cusco. Het museum toont een breed scala aan werken van zowel nationale als internationale kunstenaars, met meer dan 50 tijdelijke tentoonstellingen die elk jaar worden gehouden. Daarnaast beschikt het museum over een permanente collectie met kunstenaars uit Cusco en heel het land.
 95. Historical Museum of Physical Sciences95

  Historical Museum of Physical Sciences

  Lima
 96. Military Historic Study Centre Of Perú96

  Military Historic Study Centre Of Perú

  Lima
 97. Catedral de Lima y Museo de Arte Religioso97

  Catedral de Lima y Museo de Arte Religioso

  Lima
 98. Palacio Iturregui98

  Palacio Iturregui

  Trujillo
 99. Museo de la Memoria "Para que no se repita"99

  Museo de la Memoria "Para que no se repita"

  Ayacucho
 100. Museo de Sitio Huaca Rajada-Sipán100

  Museo de Sitio Huaca Rajada-Sipán

  Sipán
  Het Museo de Sitio Huaca Rajada-Sipán is een Peruaans museum gelegen in het district Saña, in de provincie Chiclayo, in het departement Lambayeque. Deze locatie is belangrijk voor toeristen om te weten omdat het hen helpt hun bezoek aan het museum te plannen.

Alle musea in Peru