De beste musea in Venezuela in november 2023

Dit zijn de top 50 beste musea in Venezuela, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Venezuela, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Venezuela.

Op zoek naar de beste musea in Venezuela? Dit zijn de beste:

 1. National Panthenon1

  National Panthenon

  Caracas
  Het Nationaal Pantheon van Venezuela is een belangrijke historische locatie die de overblijfselen van opmerkelijke figuren uit de Venezolaanse geschiedenis huisvest. Het was oorspronkelijk gelegen in de parochie Altagracia van Caracas, op de plaats van de Kerk van de Heilige Drie-eenheid, die in 1744 werd gebouwd en in 1780 werd ingewijd. De kerk werd in 1812 verwoest door een aardbeving die de stad Caracas trof. Het Pantheon werd ingewijd op 28 oktober 1875, en de eerste figuren die daar werden begraven waren Francisco Rodríguez del Toro e Ibarra, Ezequiel Zamora, José Gregorio Monagas, Manuel Ezequiel Bruzual en Juan Crisóstomo Falcón.
 2. Caricuao Zoo2

  Caricuao Zoo

  Caracas
  De Caricuao Zoo is verdeeld in zeven verschillende omgevingen, elk met verschillende diersoorten in habitats die ontworpen zijn om hun natuurlijke omgevingen na te bootsen. Dit ontwerp stelt bezoekers in staat om de dieren te observeren in omgevingen die sterk lijken op hun natuurlijke habitats, wat zorgt voor een meer authentieke en educatieve ervaring.
 3. El Pinar Zoo3

  El Pinar Zoo

  Caracas
  El Parque Zoológico El Pinar heeft de onderscheiding van de eerste dierentuin in Caracas. Het werd ingehuldigd op 13 augustus 1945, onder het presidentschap van Isaías Medina Angarita. Deze historische betekenis draagt bij aan de charme van de dierentuin, waardoor het een opmerkelijke bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en de dierenwereld van de stad.
 4. La Guaricha Zoo4

  La Guaricha Zoo

  Maturin
  La Guaricha Zoo, gelegen op minder dan 400 meter boven zeeniveau van het centrum van Maturin, Venezuela, is een stadsdierentuin die een verscheidenheid aan soorten herbergt die inheems zijn in de regio en de rest van Venezuela. Dit maakt het een unieke bestemming voor wie geïnteresseerd is in dieren in het wild, en biedt de kans om een diverse reeks dieren te zien in een stedelijke omgeving.
 5. Museo de Bellas Artes de Caracas5

  Museo de Bellas Artes de Caracas

  Caracas
  Het Museo de Bellas Artes de Caracas (MBA) is een museum voor oude en moderne beeldhouwkunst, gelegen in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. Het is een belangrijke culturele instelling die een breed scala aan kunstwerken tentoonstelt, waardoor het een waardevolle bestemming is voor kunstliefhebbers die de stad bezoeken.
 6. Birthplace of Simón Bolívar6

  Birthplace of Simón Bolívar

  Caracas
  De geboorteplaats van Simón Bolívar, ook bekend als het Huis van de Bevrijder, is een belangrijke historische locatie in Caracas. Het bevindt zich tussen de hoeken van San Jacinto en Traposos in de Kathedraalparochie. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een kijkje in het vroege leven van een van de meest invloedrijke figuren van Zuid-Amerika.
 7. Museo de Arte Contemporáneo de Caracas7

  Museo de Arte Contemporáneo de Caracas

  Caracas
  Het Caracas Museum of Contemporary Art, ook bekend als Museo de Arte Contemporáneo de Caracas of MACC, is gelegen in het Parque Central Complex in Caracas, Venezuela. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een verscheidenheid aan andere attracties in de buurt, waardoor het een handige stop is voor toeristen die de stad verkennen.
 8. Natural Science Museum8

  Natural Science Museum

  Caracas
  Het Museo de Ciencias de Caracas is een wetenschapsmuseum gelegen in Parque Los Caobos in de hoofdstad van Venezuela, Caracas. Deze locatie biedt bezoekers de mogelijkheid om de tentoonstellingen van het museum te verkennen en tegelijkertijd te genieten van het omliggende park.
 9. Galería de Arte Nacional de Caracas9

  Galería de Arte Nacional de Caracas

  Caracas
  De Nationale Kunstgalerij (GAN) in Caracas is een kunstmuseum dat zich richt op de tentoonstelling en het behoud van Venezolaanse werken. Het is een belangrijke culturele instelling in de stad, gewijd aan het tonen van het rijke artistieke erfgoed van het land. Bezoekers kunnen een breed scala aan kunstvormen verwachten, van schilderijen en sculpturen tot keramiek en textiel, allemaal afkomstig uit Venezuela.
 10. Museum of Sacred Art10

  Museum of Sacred Art

  Caracas
  Het Sacro Museum, beheerd door het Aartsbisdom van Caracas, is een culturele instelling met een rijke geschiedenis. Het hoofdkantoor, dat dateert uit 1673, werd in 1981 uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument. Het museum opende zijn deuren voor het publiek in 1993 en biedt bezoekers een kijkje in de religieuze geschiedenis van de regio.
 11. Museo Carlos Cruz Díez11

  Museo Carlos Cruz Díez

  Caracas
  Het Museo de la Estampa y del Diseño Carlos Cruz Diez, ook bekend als Cruz Diez, is een museum gelegen in het hart van Caracas, Venezuela. Het bevindt zich in de Paseo Vargas van de Bolívar avenue, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen die de stad bezoeken.
 12. Parque Zoológico los Chorros de Milla12

  Parque Zoológico los Chorros de Milla

  Chorros de Milla
 13. 13

  Expanzoo

  Caracas
 14. Coro Synagogue14

  Coro Synagogue

  Coro
  La sinagoga de Coro, gelegen in Coro, Estado Falcón, Venezuela, heeft de onderscheiding van de oudste synagoge in Latijns-Amerika. De nabijheid van de Caribische Zee en het Nederlandse eiland Curaçao draagt bij aan de historische en geografische betekenis.
 15. Museo del Transporte15

  Museo del Transporte

  Caracas
 16. Museo de Barquisimeto16

  Museo de Barquisimeto

  Barquisimeto
  Het Museo de Barquisimeto bevindt zich in het historische centrum van Barquisimeto, Venezuela. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad verkennen. De locatie van het museum in het hart van de stad betekent ook dat het omringd is door andere historische en culturele bezienswaardigheden, wat een rijke context biedt voor de tentoonstellingen van het museum.
 17. Museo del Táchira17

  Museo del Táchira

  Barrio El Lobo
  Het Museo del Táchira is het belangrijkste museum van de staat Táchira, gelegen in de Hacienda Paramillo aan de Avenida Universidad in de hoofdstad, San Cristóbal. Dit museum is een belangrijk cultureel en historisch centrum van de regio, dat het archeologische, antropologische, historische en culturele erfgoed van het gebied bewaart en tentoonstelt.
 18. Casa Natal de Andrés Eloy Blanco18

  Casa Natal de Andrés Eloy Blanco

  Cumana
 19. Museo de Arte Valencia19

  Museo de Arte Valencia

  Valencia
  Het Museo de Arte Valencia (MUVA) is een staatsmuseum gelegen in de stad Valencia, Venezuela. Dit museum is een belangrijke culturele instelling in de regio, waar bezoekers de kans krijgen om het rijke artistieke erfgoed van het gebied te verkennen en te waarderen.
 20. Museo Histórico General Rafael Urdaneta20

  Museo Histórico General Rafael Urdaneta

  Municipio Maracaibo
 21. Ingenio Bolívar21

  Ingenio Bolívar

  Ingenio Bolívar
  El Ingenio Bolívar, ook bekend als het Suikerrietmuseum, is een historisch monument dat getuigt van de rijke geschiedenis van Venezuela. Gelegen in San Mateo, Municipio Bolívar van de staat Aragua, was deze site ooit een suikerfabriek en hacienda. Vandaag de dag staat het als een museum, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in het verleden van het land en de belangrijke rol die suikerproductie speelde in zijn economie.
 22. Casa Museo General en Jefe Santiago Mariño22

  Casa Museo General en Jefe Santiago Mariño

  El Valle del Espíritu Santo
 23. Museo Casa de los Celis23

  Museo Casa de los Celis

  Valencia
  Het Museo Casa de los Celis is een historisch koloniaal gebouw gelegen in het Historisch Centrum van Valencia, Venezuela. Het is een van de meest traditionele gebouwen van de stad en een uitstekend voorbeeld van de koloniale architectuur van het land. Het museum is een getuigenis van de rijke geschiedenis en architectonische vaardigheid van het koloniale tijdperk, waardoor het een belangrijke site is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en architectuur.
 24. Star House24

  Star House

  Valencia
  Het Star House Museum, of El Museo Casa de La Estrella, is een van de oudste huizen in Valencia, Venezuela. Het heeft een immense historische waarde voor de stad en het land vanwege de verschillende gebeurtenissen waarbij het betrokken was en de verschillende rollen die het heeft aangenomen sinds de bouw. Het huis is een ziekenhuis, een congrescentrum, een school geweest en dient nu als museum en bibliotheek.
 25. Museo Alberto Arvelo Torrealba25

  Museo Alberto Arvelo Torrealba

  Municipio Barinas
  Het Alberto Arvelo Torrealba Museum is een belangrijk monument in de stad Barinas, Venezuela. Het bevindt zich in het Huis van de Pulido, een historische locatie waar in 1813 een dans werd gehouden ter ere van Simón Bolívar. Deze locatie voegt een laag van historische betekenis toe aan het museum, waardoor het een punt van interesse is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Venezuela.
 26. 26

  Museo de Arte Colonial de Mérida

  Mérida
 27. 27

  Museo de los Llanos

  Municipio Barinas
  Het Museo de los Llanos (MULLA) is een staatsmuseum gelegen in de stad Barinas, Venezuela. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om het rijke culturele erfgoed van de Venezolaanse vlaktes te verkennen.
 28. 28

  Museo de Arte Popular Salvador Valero

  Trujillo
 29. 29

  Museo Jacobo Borges

  Caracas
  Het Jacobo Borges Museum is gelegen in het westelijke deel van Caracas, genesteld in de prachtige omgeving van het Alí Primera Park. Deze locatie biedt niet alleen een serene omgeving voor het museum, maar biedt bezoekers ook de mogelijkheid om het park te verkennen en te genieten van de natuurlijke schoonheid.
 30. 30

  Museo Nacional de Arquitectura

  Caracas
 31. 31

  Museo Gran Mariscal de Ayacucho

  Cumana
  Het Museo Gran Mariscal de Ayacucho, gelegen in Cumana, Venezuela, is gewijd aan het tonen van het leven en werk van Antonio José de Sucre, een belangrijke Venezolaanse militaire figuur. Het museum promoot en verspreidt alle aspecten die verband houden met Sucre, en biedt een uitgebreid inzicht in zijn bijdragen.
 32. 32

  Museo Histórico de Carúpano

  Carúpano
 33. 33

  Bellas Artes Theater & Art Center

  Municipio Maracaibo
 34. 34

  Museo Arquidiocesano Obispo Lasso

  Municipio Maracaibo
 35. 35

  Museo Histórico de la Guardia Nacional de Venezuela

  Caracas
 36. 36

  Centro de Artes Vivas "Alexis Mujica"

  Valencia
 37. 37

  Museo Alejandro Otero

  Caracas
  Het Alejandro Otero Museum (MAO), ook bekend als het Alejandro Otero Museum voor Beeldende Kunst (MAVAO), is een cultureel centrum gelegen in het La Rinconada Cultureel Complex in Caracas, Venezuela. Dit centrum omvat een museum voor hedendaagse kunst, een plein, tuinen en een amfitheater. Het is gunstig gelegen nabij de ingang van de La Rinconada-renbaan, in de parochie Coche, ten zuiden van de gemeente Libertador in het hoofdstedelijk district ten westen van de stad.
 38. 38

  Museo de Arte Contemporáneo del Zulia

  Municipio Maracaibo
 39. 39

  Museo Pueblos de Margarita

  Juan Griego
 40. 40

  Dimitrius Demu Museum

  Lechería
  Het Dimitrios Demu Museum is een culturele instelling gelegen in de stad Lechería, in de staat Anzoátegui van Venezuela. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de regio bezoeken, en biedt hen de kans om de werken van de Grieks-Romeinse Venezolaanse kunstenaar Dimitrios Demu te verkennen.
 41. 41

  Museo Antropológico de Quíbor Francisco Tamayo

  Quíbor
 42. 42

  Culture Museum

  San Blas
 43. 43

  Palacio del Marqués de las Riberas de Boconó y Masparro

  Municipio Barinas
 44. 44

  Casa de Nuestra América José Martí

  Caracas
 45. 45

  Casa del Cable

  Carúpano
 46. 46

  Casa de la Cultura Napoleón Sebastián Arteaga

  Municipio Barinas
 47. 47

  Museo de Astronomia a Ciencias Espaciales (MACE)

  San Rafael de Mucuchíes
 48. 48

  Museo Uyapari

  Barrancas del Orinoco
 49. 49

  Casa Escalante de Santa Ana. Patrimonio Nacional

  Santa Ana del Táchira
 50. 50

  Fundación Museo Histórico Clarines

  Clarines

Alle musea in Venezuela