De beste musea in Noord-Ierland in januari 2023

Dit zijn de top 50 beste musea in Noord-Ierland, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Noord-Ierland, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Noord-Ierland.

Dit zijn de beste musea in Noord-Ierland:

 1. Titanic Belfast1

  Titanic Belfast

  Belfast
  Titanic Belfast is een museum in Belfast. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, maritiem en sociale geschiedenis.
 2. Ulster Museum2

  Ulster Museum

  Belfast
  Ulster Museum is een museum in Belfast. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, fotografie, wapens en oorlog, wetenschap en technologie, natuurwetenschappen, kostuum en textiel, archieven, wereldculturen, decoratieve en toegepaste kunst, speelgoed en hobby
 3. Dunluce Castle3

  Dunluce Castle

  Portrush
 4. W54

  W5

  Belfast
  W5 is een museum in Belfast. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van natuurwetenschappen en wetenschap en technologie.
 5. Castle Ward5

  Castle Ward

  Strangford
  Verken dit ommuurde landgoed van 332 hectare dat op dramatische wijze uitkijkt over Strangford Lough en bekijk het eigenzinnige herenhuis uit het midden van de Georgian-periode, waar de familie Ward sinds de 16e eeuw woont. Het is een architecturaal curiosum, van binnen en van buiten gebouwd in de d
 6. Giant's Causeway Visitor Centre6

  Giant's Causeway Visitor Centre

  Bushmills
 7. Ulster Folk and Transport Museum7

  Ulster Folk and Transport Museum

  Holywood
  Ulster Folk and Transport Museum is een museum in Holywood. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van fotografie, architectuur, muziek, schone kunsten, decoratieve en toegepaste kunst, kostuum en textiel, landbouw, wetenschap en technologie, sociale geschiedenis, luchtvaart, gods
 8. Ulster American Folk Park8

  Ulster American Folk Park

  Omagh
  Ulster American Folk Park is een museum in Omagh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, geneeskunde, kostuum en textiel, maritiem, architectuur, landvervoer, landbouw, archieven en persoonlijkheden.
 9. Carrickfergus Castle9

  Carrickfergus Castle

  Carrickfergus
  Het kasteel van Carrickfergus is een opvallende verschijning in het landschap, zowel te land, ter zee als in de lucht, en begroet alle bezoekers met zijn kracht en dreiging. Het vertegenwoordigt meer dan 800 jaar militaire macht. Het kasteel werd achtereenvolgens belegerd door de Schotten, de Ieren,
 10. Mount Stewart10

  Mount Stewart

  Newtownards
 11. Florence Court11

  Florence Court

  Enniskillen
 12. Tower Museum12

  Tower Museum

  Derry
  Tower Museum is een museum in Derry. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Wetenschap en Technologie, Schone Kunsten, Muziek, Maritiem, Sociale Geschiedenis, Archieven, Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Oudheidkunde.
 13. Saint Patrick Centre13

  Saint Patrick Centre

  Downpatrick
  Saint Patrick Centre is een museum in Downpatrick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden en Godsdienst.
 14. Exploris14

  Exploris

  Portaferry
  Het Noord-Iers Aquarium werd in 1987 door de Ards Borough Council geopend om het publiek in staat te stellen de verbazingwekkende verscheidenheid van het zeeleven rond deze eilanden te bekijken. Het beschermde dorp Portaferry was de ideale locatie. Het ligt aan de oevers van het mariene natuurreser
 15. Castle Coole15

  Castle Coole

  Enniskillen
  Castle Coole is een neo-klassiek huis in Ierland, gebouwd om indruk te maken door de eerste graaf van Belmore 1789-97 en is omgeven door een landschapspark aan de rand van Enniskillen. In tegenstelling tot de pracht van het huis heeft Castle Coole ook een van de mooiste kelders van de National Trust
 16. Armagh Observatory and Planetarium16

  Armagh Observatory and Planetarium

  Armagh
  Armagh Planetarium is een museum in Armagh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie en Natuurwetenschappen.
 17. The Argory17

  The Argory

  Dungannon
  The Argory is een museum in Dungannon. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, sociale geschiedenis, kostuum en textiel, decoratieve en toegepaste kunst en archieven.
 18. Somme Museum18

  Somme Museum

  Newtownards
  Somme Museum is een museum in Newtownards. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, archieven, wapens en oorlog, kostuum en textiel en persoonlijkheden.
 19. Metropolitan Arts Centre19

  Metropolitan Arts Centre

  Belfast
  Het MAC (Metropolitan Arts Centre) is het nieuwe kunstcentrum van Belfast. Muziek, theater, dans en kunst selecteren, creëren en mixen - lokaal en internationaal talent onder één dak brengen.
 20. Down County Museum20

  Down County Museum

  Downpatrick
  Down County Museum is een museum in Downpatrick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde, Munten en Medailles, Maritiem, Sociale Geschiedenis, Landvervoer, Archieven, Wapens en Oorlog, Schone Kunsten, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Geneeskunde, Kostuum en Textiel
 21. Downpatrick and County Down Railway21

  Downpatrick and County Down Railway

  Downpatrick
  Downpatrick and County Down Railway is een museum in Downpatrick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, archieven en landvervoer.
 22. Downhill Demesne and Hezlett House22

  Downhill Demesne and Hezlett House

  Castlerock
 23. Irish Linen Centre and Lisburn Museum23

  Irish Linen Centre and Lisburn Museum

  Lisburn
  Irish Linen Centre and Lisburn Museum is een museum in Lisburn. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Archieven, Persoonlijkheden, Sociale Geschiedenis, Natuurwetenschappen, Oudheidkunde, Schone Kunsten, Landvervoer, Wapens en Oorlog, Wetensch
 24. Springhill24

  Springhill

  Moneymore
  Springhill is een museum in Moneymore. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, schone kunsten, wapens en oorlog, kostuum en textiel, decoratieve en toegepaste kunst en persoonlijkheden.
 25. Royal Ulster Rifles Museum25

  Royal Ulster Rifles Museum

  Belfast
  Het museum herbergt een uitgebreide collectie uniformen, insignes, medailles en regimentsmemorabilia over de geschiedenis van het regiment en de campagnes waarin het sinds zijn oprichting in 1793 heeft gevochten.
 26. Carrickfergus Museum26

  Carrickfergus Museum

  Carrickfergus
 27. Museum of Orange Heritage27

  Museum of Orange Heritage

  Castlereagh
  Museum of Orange Heritage is een museum in Castlereagh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, persoonlijkheden en godsdienst.
 28. Sentry Hill Historic House and Visitor Centre28

  Sentry Hill Historic House and Visitor Centre

  Glengormley
  Sentry Hill Historic House and Visitor Centre is een museum in Glengormley. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Oudheidkunde, Wapens en Oorlog, Archieven, Sociale Geschiedenis, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Literatuur.
 29. Armagh County Museum29

  Armagh County Museum

  Armagh
  Armagh County Museum is een museum in Armagh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer, Natuurwetenschappen, Schone Kunsten, Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Kostuum en Textiel en Archieven.
 30. Andrew Jackson Cottage and US Rangers Centre30

  Andrew Jackson Cottage and US Rangers Centre

  Carrickfergus
 31. Gray's Printing Press31

  Gray's Printing Press

  Strabane
  Gray's Printing Press is een museum in Strabane. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, industrie en decoratieve en toegepaste kunst.
 32. Newry and Mourne Museum32

  Newry and Mourne Museum

  Newry
  Newry and Mourne Museum is een museum in Newry. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van kostuum en textiel, oudheidkunde, maritiem, archieven en sociale geschiedenis.
 33. Royal Irish Fusiliers Museum33

  Royal Irish Fusiliers Museum

  Armagh
  Royal Irish Fusiliers Museum is een museum in Armagh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, kostuum en textiel en archieven.
 34. Ardress House34

  Ardress House

  Portadown
  Ardress House is een museum in Portadown. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en sociale geschiedenis.
 35. Armagh Observatory35

  Armagh Observatory

  Armagh
  Armagh Observatory is een museum in Armagh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie.
 36. Whitehead Railway Museum36

  Whitehead Railway Museum

  Whitehead
  Whitehead Excursion Station is een museum in Whitehead. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landvervoer.
 37. The Inniskillings Museum37

  The Inniskillings Museum

  Enniskillen
  The Inniskillings Museum is een museum in Enniskillen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landvervoer, architectuur, fotografie, oudheidkunde, schone kunsten, sociale geschiedenis, natuurwetenschappen, munten en medailles, kostuum en textiel, wapens en oorlog, decoratieve
 38. Coleraine Museum38

  Coleraine Museum

  Coleraine
 39. Sheelin Irish Lace Museum39

  Sheelin Irish Lace Museum

  Bellanaleck
  Sheelin Irish Lace Museum is een museum in Bellanaleck. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Kostuum en Textiel en Sociale Geschiedenis.
 40. Mid-Antrim Museum40

  Mid-Antrim Museum

  Ballymena
  Mid-Antrim Museum is een museum in Ballymena. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van literatuur, schone kunsten, muziek, handel en commercie, archieven, landvervoer, oudheidkunde, kostuum en textiel, landbouw, godsdienst, munten en medailles, rechtsorde, fotografie, wapens en
 41. Fermanagh County Museum41

  Fermanagh County Museum

  Enniskillen
  Het museum is gevestigd in en rond het historische kasteel van Enniskillen en werd in 1976 opgericht door de districtsraad van Fermanagh. De museumcollecties weerspiegelen de geschiedenis, cultuur en omgeving van Fermanagh.
 42. ECOS - Millennium Environmental Centre42

  ECOS - Millennium Environmental Centre

  Ballymena
 43. Ballycastle Museum43

  Ballycastle Museum

  Ballycastle
  Ballycastle Museum is een museum in Ballycastle. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Sociale Geschiedenis en Decoratieve en Toegepaste Kunst.
 44. Derrymore House44

  Derrymore House

  Bessbrook
  Derrymore House is een laat 18e-eeuws huis met rieten dak in gentrified vernacular stijl.
 45. Ballymoney Museum45

  Ballymoney Museum

  Ballymoney
  Ballymoney Museum is een museum in Ballymoney. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, natuurwetenschappen, oudheidkunde, handel en commercie, fotografie, sociale geschiedenis, kostuum en textiel, rechtsorde, wapens en oorlog en geneeskunde.
 46. 46

  Hillsborough Castle

  Hillsborough
 47. The Ballance House47

  The Ballance House

  Glenavy
  Het Ballance House is een gerestaureerd 19e-eeuws landhuis op het platteland van Glenavy. Het was het geboortehuis van John Ballance, die later de 14e premier van Nieuw-Zeeland werd (1891-93). Onze tentoonstelling "The Ulster New Zealand Story" neemt bezoekers mee op een ontdekkingstocht door Nie
 48. Foyle Valley Railway Museum48

  Foyle Valley Railway Museum

  Derry
  Foyle Valley Railway Museum is een museum in Derry. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer en Archieven.
 49. 49

  Headhunters Barber Shop and Railway Museum

  Enniskillen
 50. 50

  Crom Visitor Centre

  Enniskillen
  Ontsnap naar dit adembenemende landgoed van 810 hectare, te midden van het romantische en rustige landschap van Upper Lough Erne. Het eeuwenoude bos en de pittoreske eilandjes van Crom, een van de belangrijkste beschermde natuurgebieden van Ierland, herbergen vele zeldzame diersoorten, waaronder de

Alle musea in Noord-Ierland

Populaire steden in Noord-Ierland