De beste musea in Noord-Ierland in 2022

Dit zijn de top 50 beste musea in Noord-Ierland, gesorteerd op score en populariteit in 2022. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Noord-Ierland, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Noord-Ierland.

Dit zijn de beste musea in Noord-Ierland:

 1. Titanic Belfast1

  Titanic Belfast

  Belfast
  Titanic Belfast is een museum in Belfast. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, maritiem en sociale geschiedenis.
 2. Ulster Museum2

  Ulster Museum

  Belfast
  Ulster Museum is een museum in Belfast. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, fotografie, wapens en oorlog, wetenschap en technologie, natuurwetenschappen, kostuum en textiel, archieven, wereldculturen, decoratieve en toegepaste kunst, speelgoed en hobby
 3. Dunluce Castle3

  Dunluce Castle

  Portrush
 4. Advertentie
 5. W54

  W5

  Belfast
  W5 is een museum in Belfast. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van natuurwetenschappen en wetenschap en technologie.
 6. Castle Ward5

  Castle Ward

  Strangford
 7. Giant's Causeway Visitor Centre6

  Giant's Causeway Visitor Centre

  Bushmills
 8. Advertentie
 9. Ulster Folk and Transport Museum7

  Ulster Folk and Transport Museum

  Holywood
  Ulster Folk and Transport Museum is een museum in Holywood. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van fotografie, architectuur, muziek, schone kunsten, decoratieve en toegepaste kunst, kostuum en textiel, landbouw, wetenschap en technologie, sociale geschiedenis, luchtvaart, gods
 10. Ulster American Folk Park8

  Ulster American Folk Park

  Omagh
  Ulster American Folk Park is een museum in Omagh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, geneeskunde, kostuum en textiel, maritiem, architectuur, landvervoer, landbouw, archieven en persoonlijkheden.
 11. Carrickfergus Castle9

  Carrickfergus Castle

  Carrickfergus
 12. Mount Stewart10

  Mount Stewart

  Newtownards
 13. Florence Court11

  Florence Court

  Enniskillen
 14. Tower Museum12

  Tower Museum

  Derry
  Tower Museum is een museum in Derry. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Wetenschap en Technologie, Schone Kunsten, Muziek, Maritiem, Sociale Geschiedenis, Archieven, Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Oudheidkunde.
 15. Advertentie
 16. Saint Patrick Centre13

  Saint Patrick Centre

  Downpatrick
  Saint Patrick Centre is een museum in Downpatrick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden en Godsdienst.
 17. Exploris14

  Exploris

  Portaferry
 18. Castle Coole15

  Castle Coole

  Enniskillen
 19. Armagh Observatory and Planetarium16

  Armagh Observatory and Planetarium

  Armagh
  Armagh Planetarium is een museum in Armagh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie en Natuurwetenschappen.
 20. The Argory17

  The Argory

  Dungannon
  The Argory is een museum in Dungannon. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, sociale geschiedenis, kostuum en textiel, decoratieve en toegepaste kunst en archieven.
 21. Metropolitan Arts Centre18

  Metropolitan Arts Centre

  Belfast
 22. Advertentie
 23. Down County Museum19

  Down County Museum

  Downpatrick
  Down County Museum is een museum in Downpatrick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde, Munten en Medailles, Maritiem, Sociale Geschiedenis, Landvervoer, Archieven, Wapens en Oorlog, Schone Kunsten, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Geneeskunde, Kostuum en Textiel
 24. Downpatrick and County Down Railway20

  Downpatrick and County Down Railway

  Downpatrick
  Downpatrick and County Down Railway is een museum in Downpatrick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, archieven en landvervoer.
 25. Downhill Demesne and Hezlett House21

  Downhill Demesne and Hezlett House

  Castlerock
 26. Irish Linen Centre and Lisburn Museum22

  Irish Linen Centre and Lisburn Museum

  Lisburn
  Irish Linen Centre and Lisburn Museum is een museum in Lisburn. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Archieven, Persoonlijkheden, Sociale Geschiedenis, Natuurwetenschappen, Oudheidkunde, Schone Kunsten, Landvervoer, Wapens en Oorlog, Wetensch
 27. Springhill23

  Springhill

  Moneymore
  Springhill is een museum in Moneymore. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, schone kunsten, wapens en oorlog, kostuum en textiel, decoratieve en toegepaste kunst en persoonlijkheden.
 28. Royal Ulster Rifles Museum24

  Royal Ulster Rifles Museum

  Belfast
 29. Carrickfergus Museum25

  Carrickfergus Museum

  Carrickfergus
 30. Advertentie
 31. Museum of Orange Heritage26

  Museum of Orange Heritage

  Castlereagh
  Museum of Orange Heritage is een museum in Castlereagh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, persoonlijkheden en godsdienst.
 32. Sentry Hill Historic House and Visitor Centre27

  Sentry Hill Historic House and Visitor Centre

  Glengormley
  Sentry Hill Historic House and Visitor Centre is een museum in Glengormley. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Oudheidkunde, Wapens en Oorlog, Archieven, Sociale Geschiedenis, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Literatuur.
 33. Armagh County Museum28

  Armagh County Museum

  Armagh
  Armagh County Museum is een museum in Armagh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer, Natuurwetenschappen, Schone Kunsten, Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Kostuum en Textiel en Archieven.
 34. Andrew Jackson Cottage and US Rangers Centre29

  Andrew Jackson Cottage and US Rangers Centre

  Carrickfergus
 35. Gray's Printing Press30

  Gray's Printing Press

  Strabane
  Gray's Printing Press is een museum in Strabane. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, industrie en decoratieve en toegepaste kunst.
 36. Newry and Mourne Museum31

  Newry and Mourne Museum

  Newry
  Newry and Mourne Museum is een museum in Newry. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van kostuum en textiel, oudheidkunde, maritiem, archieven en sociale geschiedenis.
 37. Royal Irish Fusiliers Museum32

  Royal Irish Fusiliers Museum

  Armagh
  Royal Irish Fusiliers Museum is een museum in Armagh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, kostuum en textiel en archieven.
 38. Ardress House33

  Ardress House

  Portadown
  Ardress House is een museum in Portadown. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en sociale geschiedenis.
 39. Armagh Observatory34

  Armagh Observatory

  Armagh
  Armagh Observatory is een museum in Armagh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie.
 40. Whitehead Railway Museum35

  Whitehead Railway Museum

  Whitehead
  Whitehead Excursion Station is een museum in Whitehead. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landvervoer.
 41. The Inniskillings Museum36

  The Inniskillings Museum

  Enniskillen
  The Inniskillings Museum is een museum in Enniskillen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landvervoer, architectuur, fotografie, oudheidkunde, schone kunsten, sociale geschiedenis, natuurwetenschappen, munten en medailles, kostuum en textiel, wapens en oorlog, decoratieve
 42. Coleraine Museum37

  Coleraine Museum

  Coleraine
 43. Sheelin Irish Lace Museum38

  Sheelin Irish Lace Museum

  Bellanaleck
  Sheelin Irish Lace Museum is een museum in Bellanaleck. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Kostuum en Textiel en Sociale Geschiedenis.
 44. Mid-Antrim Museum39

  Mid-Antrim Museum

  Ballymena
  Mid-Antrim Museum is een museum in Ballymena. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van literatuur, schone kunsten, muziek, handel en commercie, archieven, landvervoer, oudheidkunde, kostuum en textiel, landbouw, godsdienst, munten en medailles, rechtsorde, fotografie, wapens en
 45. Fermanagh County Museum40

  Fermanagh County Museum

  Enniskillen
 46. ECOS - Millennium Environmental Centre41

  ECOS - Millennium Environmental Centre

  Ballymena
 47. Ballycastle Museum42

  Ballycastle Museum

  Ballycastle
  Ballycastle Museum is een museum in Ballycastle. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Sociale Geschiedenis en Decoratieve en Toegepaste Kunst.
 48. Derrymore House43

  Derrymore House

  Bessbrook
 49. Ballymoney Museum44

  Ballymoney Museum

  Ballymoney
  Ballymoney Museum is een museum in Ballymoney. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, natuurwetenschappen, oudheidkunde, handel en commercie, fotografie, sociale geschiedenis, kostuum en textiel, rechtsorde, wapens en oorlog en geneeskunde.
 50. 45

  Hillsborough Castle

  Hillsborough
 51. The Ballance House46

  The Ballance House

  Glenavy
 52. Foyle Valley Railway Museum47

  Foyle Valley Railway Museum

  Derry
  Foyle Valley Railway Museum is een museum in Derry. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer en Archieven.
 53. 48

  Somme Museum

  Newtownards
  Somme Museum is een museum in Newtownards. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, archieven, wapens en oorlog, kostuum en textiel en persoonlijkheden.
 54. 49

  Headhunters Barber Shop and Railway Museum

  Enniskillen
 55. 50

  Crom Visitor Centre

  Enniskillen

Alle musea in Noord-Ierland

Populaire steden in Noord-Ierland