Ontdek alle musea in Noord-Ierland en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Noord-Ierland, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Noord-Ierland bekijk je onze lijst van beste musea in Noord-Ierland.

Noord-Ierland is een land dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk. Het werd opgericht in 1921, toen Ierland tussen Noord-Ierland en Zuid-Ierland werd verdeeld. Noord-Ierland is het noordelijke deel van het eiland Ierland en de grootste stad van het land is de hoofdstad Belfast.

Noord-Ierland telt vele bezienswaardigheden, waarvan de Giant's Causeway waarschijnlijk de bekendste is. Dit is een rotsformatie aan de noordoostkust van het land die uit ongeveer 40.000 basaltzuilen bestaat. Het is de enige inschrijving van Noord-Ierland op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een ander bekende bezienswaardigheid is de Mussenden tempel, een op een rots gebouwde tempel.

Het Armagh Museum, het Ulster Museum, het Ulster Folk and Transport Museum en het Ulster American Folk Park worden beheerd door 'National Museums and Galleries of Northern Ireland'.

Lees meer…

Musea in Noord-Ierland

Dit overzicht bevat alle musea in Noord-Ierland.
Benieuwd naar welke musea er in Noord-Ierland zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Noord-Ierland

Steden in Noord-Ierland

Vind de mooiste musea in steden in Noord-Ierland.

Meer populaire steden in Noord-Ierland

Tentoonstellingen in Noord-Ierland

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Noord-Ierland. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Noord-Ierland? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Noord-Ierland.

Alle tentoonstellingen in Noord-Ierland

Noord-Ierland kortingen en kortingskaarten & -passen

Er zijn op dit moment geen kortingskaarten in Noord-Ierland bekend.