De beste musea in Wales in december 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Wales, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Wales, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Wales.

Voor sommige musea in Wales dien je wellicht een tijdslot te reserveren. Bekijk hier welke plaatsen en tickets je nu al van tevoren kunt boeken. 👉
Reserveer nu

Op zoek naar de beste musea in Wales? Dit zijn de beste:

 1. Cardiff Castle1

  Cardiff Castle

  Cardiff
  Cardiff Castle is een museum in Cardiff. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Architectuur.
 2. National Museum Cardiff2

  National Museum Cardiff

  Cardiff
  National Museum Cardiff is een museum in Cardiff. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Schone Kunsten, Natuurwetenschappen, Munten en Medailles en Oudheidkunde.
 3. St Fagans National History Museum3

  St Fagans National History Museum

  Saint Fagans
  St Fagans National History Museum is een museum in Saint Fagans. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van kostuum en textiel, archieven, landbouw, wereldculturen, architectuur, industrie, oudheidkunde en sociale geschiedenis.
 4. Caernarfon Castle4

  Caernarfon Castle

  Caernarfon
  De omvang van Caernarfon Castle, dat op de Werelderfgoedlijst staat, weerspiegelt het fortuin dat Edward I eraan heeft besteed.
 5. Conwy Castle5

  Conwy Castle

  Conwy
  Conwy Castle is een museum in Conwy. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur.
 6. Ffestiniog and Welsh Highland Railways6

  Ffestiniog and Welsh Highland Railways

  Porthmadog
  Ffestiniog and Welsh Highland Railways is een museum in Porthmadog. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landvervoer.
 7. Big Pit National Coal Museum7

  Big Pit National Coal Museum

  Blaenavon
  Big Pit National Coal Museum is een museum in Blaenavon. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, archieven, industrie en wetenschap en technologie.
 8. National Slate Museum8

  National Slate Museum

  Llanberis
  National Slate Museum is een museum in Llanberis. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Industrie, Wetenschap en Technologie en Sociale Geschiedenis.
 9. Castell Coch9

  Castell Coch

  Tongwynlais
  Sprookjesachtige torentjes die uit de beukenbossen piepen... Castell Coch heeft veel meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou zeggen.
 10. Caerphilly Castle10

  Caerphilly Castle

  Caerphilly
  Caerphilly Castle is een museum in Caerphilly. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Architectuur.
 11. Beaumaris Castle11

  Beaumaris Castle

  Beaumaris
  Beaumaris Castle is een museum in Beaumaris. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Architectuur.
 12. Powis Castle and Garden12

  Powis Castle and Garden

  Welshpool
  Powis Castle and Garden is een museum in Welshpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, architectuur en persoonlijkheden.
 13. Harlech Castle13

  Harlech Castle

  Harlech
  Harlech Castle is een museum in Harlech. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Architectuur.
 14. Erddig14

  Erddig

  Wrexham
  Erddig is een museum in Wrexham. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van kostuum en textiel, munten en medailles, persoonlijkheden, landvervoer, muziek, archieven, decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis en schone kunsten.
 15. Tredegar House15

  Tredegar House

  Duffryn
  Tredegar House is een museum in Duffryn. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, decoratieve en toegepaste kunst, archieven en sociale geschiedenis.
 16. Techniquest16

  Techniquest

  Cardiff
  Techniquest is een museum in Cardiff. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van natuurwetenschappen en wetenschap en technologie.
 17. Chirk Castle17

  Chirk Castle

  Chirk
  Chirk Castle, een grimmig symbool van macht, werd voltooid in 1310 tijdens het bewind van de veroveraar Edward I om de laatste prinsen van Wales te onderwerpen. Gebouwd op een uitloper boven het ontmoetingspunt van de rivieren Dee en Ceiriog, was het imposante silhouet van het kasteel een broedende
 18. Penrhyn Castle18

  Penrhyn Castle

  Bangor
  Penrhyn Castle is een museum in Bangor. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van kostuum en textiel, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, landvervoer, schone kunsten en wetenschap en technologie.
 19. South Stack Lighthouse19

  South Stack Lighthouse

  Holyhead
 20. National Botanic Garden of Wales20

  National Botanic Garden of Wales

  Llanarthney
  National Botanic Garden of Wales is een museum in Llanarthney. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landbouw en Natuurwetenschappen.
 21. Chepstow Castle21

  Chepstow Castle

  Chepstow
  Aanzienlijke overblijfselen van een van de vroegste uit steen opgetrokken kastelen in Groot-Brittannië, gebouwd rond 1067, het centrum van de middeleeuwse markerheerlijkheid Chepstow. Het was de thuisbasis van de 'Grootste Ridder' William Marshal en zijn familie. Het kasteel werd in de loop van de M
 22. Carew Castle and Tidal Mill22

  Carew Castle and Tidal Mill

  Carew
 23. Great Orme Mines23

  Great Orme Mines

  Llandudno
  Great Orme Bronze Age Copper Mines is een museum in Llandudno. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Industrie en Oudheidkunde.
 24. Raglan Castle24

  Raglan Castle

  Raglan
  Raglan Castle was een van de laatste middeleeuwse kastelen die in Engeland en Wales werden gebouwd. Hoewel het was ontworpen met comfort en luxe in het achterhoofd, was het kasteel ook behoorlijk formidabel.
 25. National Roman Legion Museum25

  National Roman Legion Museum

  Caerleon
  National Roman Legion Museum is een museum in Caerleon. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog en oudheidkunde.
 26. Dinefwr Castle26

  Dinefwr Castle

  Llandeilo
  Dinefwr Castle is een museum in Llandeilo. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur, oudheidkunde, sociale geschiedenis en landbouw.
 27. Caerleon Roman Fortress and Baths27

  Caerleon Roman Fortress and Baths

  Caerleon
  De Romeinse militaire basis van Isca, waar het Tweede Legioen van Augustus meer dan 200 jaar lang gelegerd was, heeft een oppervlakte van 50 hectare om te verkennen. Tot 5.500 soldaten konden hier op elk moment gestationeerd zijn.
 28. Dylan Thomas Boathouse28

  Dylan Thomas Boathouse

  Laugharne
  Dylan Thomas Boathouse is een museum in Laugharne. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Literatuur en Persoonlijkheden.
 29. Picton Castle and Gardens29

  Picton Castle and Gardens

  Haverfordwest
  Een tuin van 60 hectare rondom een 13e eeuws sprookjeskasteel. De tuinen omvatten een ommuurde tuin, een doolhof, een varenpad en een uitgebreide traditionele kruidencollectie. Jongere bezoekers kunnen hun hart ophalen in de speeltuin en de aangrenzende jungletuin. Via een jungle boardwalk kunnen ki
 30. Llancaiach Fawr Manor30

  Llancaiach Fawr Manor

  Nelson
 31. 31

  Royal Mint Museum

  Llantrisant
  Royal Mint Museum is een museum in Llantrisant. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog.
 32. Criccieth Castle32

  Criccieth Castle

  Criccieth
  Wat een plaatje, wat een uitzicht. Verleidelijk van ver, ligt dit kasteel op een landtong met de zee die eronder beukt. Kom dichterbij en het poortgebouw intimideert potentiële aanvallers.
 33. Beaumaris Gaol and Courthouse33

  Beaumaris Gaol and Courthouse

  Beaumaris
  Beaumaris Gaol and Courthouse Museum is een museum in Beaumaris. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 34. St David's Bishop's Palace34

  St David's Bishop's Palace

  Sint David's
  Hoge muren met holle stenen mensenhoofden en mystieke beesten. Alleen het opvallende dambordsteenwerk verraadt wat er binnen ligt in wat eens het fabelachtige paleis was van de middeleeuwse bisschoppen van St Davids, gebouwd op een steenworp afstand van de kathedraal.
 35. Dyffryn Gardens and Arboretum35

  Dyffryn Gardens and Arboretum

  Saint Nicholas
 36. The Cardiff Story36

  The Cardiff Story

  Cardiff
  Ontdek hoe Cardiff veranderde van een klein marktstadje in de jaren 1300 in een van 's werelds grootste havens in de jaren 1900 tot de koele, kosmopolitische hoofdstad die we vandaag de dag kennen. Het museum, in het mooie en historische gebouw van de Oude Bibliotheek, is rijk aan verhalen, voorwerp
 37. Cyfarthfa Castle Museum and Art Gallery37

  Cyfarthfa Castle Museum and Art Gallery

  Merthyr Tydfil
  Cyfarthfa Castle Museum and Art Gallery is een museum in Merthyr Tydfil. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen, Archieven, Schone Kunsten, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Persoonlijkheden, Wereldculturen, Kostuum en Textiel, Sociale Geschiedenis, Wetensch
 38. Blaenavon Ironworks38

  Blaenavon Ironworks

  Blaenavon
  De ijzerfabriek Blaenavon begon in 1789 met de productie en zou de eerste speciaal gebouwde meervoudige ovens in Wales worden. In die tijd was het een technologisch hoogstandje. De ovens werden met cokes gestookt en de ontploffing werd door een stoommachine geleverd. Blaenavon is nu de thuisbasis va
 39. Llanelly House39

  Llanelly House

  Llanelli
  Erfgoedlocatie/bezochte attractie
 40. Tenby Museum and Art Gallery40

  Tenby Museum and Art Gallery

  Tenby
  Tenby Museum and Art Gallery is een museum in Tenby. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Oudheidkunde, Maritiem, Archieven, Natuurwetenschappen, Sociale Geschiedenis, Munten en Medailles, Schone Kunsten en Wapens en Oorlog.
 41. Firing Line: The Cardiff Castle Museum of the Welsh Soldier41

  Firing Line: The Cardiff Castle Museum of the Welsh Soldier

  Cardiff
  Firing Line: The Cardiff Castle Museum of the Welsh Soldier is een museum in Cardiff. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, schone kunsten, munten en medailles, kostuum en textiel, archieven, decoratieve en toegepaste kunst, muziek, sociale geschiedenis en w
 42. Llanerchaeron42

  Llanerchaeron

  Aberaeron
  Llanerchaeron is een zeldzaam voorbeeld van een zelfvoorzienend 18e-eeuws Welsh minor gentry landgoed dat vrijwel ongewijzigd bewaard is gebleven. De villa, ontworpen in de jaren 1790, is het meest complete voorbeeld van het vroege werk van John Nash. Het heeft zijn eigen binnenplaats met zuivelfabr
 43. Valle Crucis43

  Valle Crucis

  Llantysilio
 44. Plas Newydd, Llangollen44

  Plas Newydd, Llangollen

  Llangollen
  Plas Newydd, Llangollen is een museum in Llangollen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, kostuum en textiel, sociale geschiedenis, schone kunsten, decoratieve en toegepaste kunst en archieven.
 45. Oriel y Parc Gallery and Visitor Centre45

  Oriel y Parc Gallery and Visitor Centre

  Sint David's
  Oriel y Parc omvat een bezoekerscentrum, een studio met kunstenaars in residentie, een ontdekkingsruimte waar gezinsvriendelijke kunst- en natuuractiviteiten worden georganiseerd, een toren waar lokale kunsttentoonstellingen en door de gemeenschap georganiseerde lessen worden gehouden, en een café.
 46. Ceredigion Museum46

  Ceredigion Museum

  Aberystwyth
  Ceredigion Museum is een museum in Aberystwyth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landbouw, kostuum en textiel, oudheidkunde en sociale geschiedenis.
 47. National Waterfront Museum47

  National Waterfront Museum

  Swansea
  National Waterfront Museum is een museum in Swansea. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Rivieren, Landbouw, Handel en Commercie, Maritiem, Sociale Geschiedenis, Wetenschap en Technologie, Archieven, Architectuur, Landvervoer en Industrie.
 48. The Regimental Museum of The Royal Welsh48

  The Regimental Museum of The Royal Welsh

  Brecon
  The Regimental Museum of The Royal Welsh is een museum in Brecon. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Wereldculturen, Kostuum en Textiel, Persoonlijkheden, Schone Kunsten, Archieven en Wapens en Oorlog.
 49. Caldicot Castle Country Park49

  Caldicot Castle Country Park

  Chepstow
  Caldicot Castle Country Park is een museum in Chepstow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, oudheidkunde, kostuum en textiel en archieven.
 50. Castell Henllys Iron Age Fort50

  Castell Henllys Iron Age Fort

  Crymych
  Castell Henllys Iron Age Fort is een museum in Crymych. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde en Sociale Geschiedenis.
 51. Laugharne Castle51

  Laugharne Castle

  Laugharne
  Denk Laugharne, denk Dylan Thomas, maar denk ook kasteel. Zowel Dylan Thomas als schrijver Richard Hughes zetten pen op papier in het zomerhuisje in de tuin van het kasteel.
 52. Royal Welch Fusiliers Regimental Museum52

  Royal Welch Fusiliers Regimental Museum

  Caernarfon
  Royal Welch Fusiliers Regimental Museum is een museum in Caernarfon. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Persoonlijkheden, Schone Kunsten, Kostuum en Textiel, Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Munten en Medailles.
 53. Aberdulais Tin Works and Waterfall53

  Aberdulais Tin Works and Waterfall

  Aberdulais
  Aberdulais Tin Works and Waterfall is een museum in Aberdulais. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis en wetenschap en technologie.
 54. Tretower Court and Castle54

  Tretower Court and Castle

  Tretower
  Meer dan 900 jaar lang zijn Tretower Court en Castle verbouwd, aangepast en bijgesteld om aan te sluiten bij de stijl en smaak van die tijd. Nu kunnen bezoekers zien hoe de keuken en de grote zaal er rond 1470 uitgezien kunnen hebben.
 55. Holyhead Maritime Museum55

  Holyhead Maritime Museum

  Holyhead
  Holyhead Maritime Museum is een museum in Holyhead. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, wapens en oorlog, landvervoer, maritiem, oudheidkunde en archieven.
 56. 56

  Kidwelly Castle

  Kidwelly
  Kidwelly is alles wat een kasteel moet zijn - steile aarden wallen, hoge torens, hoge muren en een groot poortgebouw waar minstens een eeuw aan gewerkt is.
 57. Ruthin Gaol57

  Ruthin Gaol

  Rhuthun
  Ruthin Gaol is een museum in Rhuthun. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Rechtsorde.
 58. Welsh Highland Heritage Railway58

  Welsh Highland Heritage Railway

  Porthmadog
  Welsh Highland Heritage Railway is een museum in Porthmadog. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer.
 59. Abergavenny Museum59

  Abergavenny Museum

  Abergavenny
  Abergavenny Museum is een museum in Abergavenny. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, kostuum en textiel, archieven en oudheidkunde.
 60. Dylan Thomas Birth Place60

  Dylan Thomas Birth Place

  Uplands
  5 Cwmdonkin Drive - het geboortehuis in Swansea van de dichter en schrijver Dylan Thomas - is gerestaureerd naar de staat waarin het zich in 1914 bevond toen het als nieuw huis door de familie Thomas werd gekocht een paar maanden voordat Dylan in de voorste slaapkamer werd geboren en waar hij 23 jaa
 61. Rhondda Heritage Park61

  Rhondda Heritage Park

  Pontypridd
  Rhondda Heritage Park is een museum in Pontypridd. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, kostuum en textiel, sociale geschiedenis, schone kunsten, landvervoer, archieven, natuurwetenschappen, wetenschap en technologie en decoratieve en toegepaste kunst.
 62. Oriel Ynys Môn62

  Oriel Ynys Môn

  Rhosmeirch
  Oriel Ynys Môn is een museum in Rhosmeirch. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie, Munten en Medailles, Schone Kunsten, Persoonlijkheden, Archieven, Sociale Geschiedenis, Maritiem en Oudheidkunde.
 63. Judge's Lodging63

  Judge's Lodging

  Presteigne
  Judge's Lodging is een museum in Presteigne. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van kostuum en textiel, handel en commercie, speelgoed en hobby's, landbouw, sociale geschiedenis en rechtsorde.
 64. Plas yn Rhiw64

  Plas yn Rhiw

  Rhiw
  Plas yn Rhiw werd gered van verwaarlozing en gerestaureerd door de drie zusters Keating, die het in 1938 kochten. Het huis biedt vanaf het terrein en de tuinen uitzicht over de baai van Cardigan. Het huis is 16e-eeuws met Georgiaanse toevoegingen, en de tuin bevat vele prachtige bloeiende bomen en s
 65. Llynnon Mill65

  Llynnon Mill

  Llanddeusant
  De molen van Llynnon is de enige nog werkende windmolen in Wales. De molen fungeert als landbouwmuseum en produceert steengrind volkorenmeel van biologische tarwe. Er zijn ook twee ronde huizen, met een diameter van 10 m, gebouwd van hout met muren van riet en drek - die een inzicht geven in het lev
 66. Aberconwy House66

  Aberconwy House

  Conwy
  Aberconwy House is een 14e-eeuws koopmanshuis. Het is het enige middeleeuwse koopmanshuis in Conwy dat de turbulente geschiedenis van de ommuurde stad in bijna zes eeuwen heeft overleefd. Gemeubileerde kamers en een audiovisuele presentatie tonen het dagelijks leven uit verschillende periodes van de
 67. Cilgerran Castle67

  Cilgerran Castle

  Cardigan
  Gelegen aan de rand van een steile kloof boven de rivier de Teifi, bouwden de Noormannen hier 900 jaar geleden voor het eerst een kasteel van aarde en vakwerk. Het was de Marshal familie, graven van Pembroke, die het imposante stenen kasteel bouwde dat vandaag de dag te zien is.
 68. Centre for Alternative Technology68

  Centre for Alternative Technology

  Pantperthog
  Educatief tentoonstellingscentrum waar duurzame bouwtechnieken worden gedemonstreerd, evenals hernieuwbare energie, energie-efficiëntie, biologische teelt, waterbehoud en milieuvriendelijke rioleringssystemen. De gebouwen op het terrein laten een zeer breed scala aan duurzame bouwmaterialen en -tech
 69. Greenfield Valley Museum & Heritage Park69

  Greenfield Valley Museum & Heritage Park

  Holywell
  Greenfield Valley Museum & Heritage Park is een museum in Holywell. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie, archieven en sociale geschiedenis.
 70. Rhuddlan Castle70

  Rhuddlan Castle

  Rhuddlan
  Nog een van Edwars I's forten in Noord-Wales die je niet mag missen. Hier heeft hij de rivier Clwyd rechtgetrokken om een gemakkelijke toegang tot de zee te verzekeren.
 71. Swansea Museum71

  Swansea Museum

  Swansea
  Swansea Museum is een museum in Swansea. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Kostuum en Textiel, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Landvervoer, Oudheidkunde, Maritiem en Archieven.
 72. Lloyd George Museum and Highgate Cottage72

  Lloyd George Museum and Highgate Cottage

  Llanystumdwy
  Lloyd George Museum and Highgate Cottage is een museum in Llanystumdwy. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Film en Media, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Munten en Medailles, Wapens en Oorlog, Wetenschap en Technologie, Sociale Geschiedenis, Archieven, Kostuum en Textiel,
 73. Scolton Manor Museum73

  Scolton Manor Museum

  Haverfordwest
  Scolton Manor Museum is een museum in Haverfordwest. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, munten en medailles, sociale geschiedenis, kostuum en textiel, persoonlijkheden, landbouw, oudheidkunde, natuurwetenschappen, maritiem, schone kunsten, decoratieve en
 74. Denbigh Castle74

  Denbigh Castle

  Denbigh
  Denbigh Castle is een museum in Denbigh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Architectuur, Wapens en Oorlog en Oudheidkunde.
 75. Milford Haven Museum75

  Milford Haven Museum

  Milford Haven
  Milford Haven Museum is een museum in Milford Haven. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van maritiem, archieven, kostuum en textiel, wapens en oorlog, wetenschap en technologie en sociale geschiedenis.
 76. Bedwellty House and Park76

  Bedwellty House and Park

  Tredegar
  Erfgoed.
 77. Wrexham County Borough Museum and Archives77

  Wrexham County Borough Museum and Archives

  Wrexham
  Wrexham County Borough Museum and Archives is een museum in Wrexham. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, wapens en oorlog, archieven, oudheidkunde, kostuum en textiel en wetenschap en technologie.
 78. Carmarthenshire Museum78

  Carmarthenshire Museum

  Abergwili
  Carmarthenshire Museum is een museum in Abergwili. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, geneeskunde, wereldculturen, schone kunsten, wetenschap en technologie, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst, archieven, kostuum en textiel, natuurweten
 79. Chepstow Museum79

  Chepstow Museum

  Chepstow
  Chepstow Museum is een museum in Chepstow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 80. Internal Fire, Museum of Power80

  Internal Fire, Museum of Power

  Tan-y-groes
  Internal Fire, Museum of Power is een museum in Tan-y-groes. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Industrie en Wetenschap en Technologie.
 81. Usk Rural Life Museum81

  Usk Rural Life Museum

  Usk
  Usk Rural Life Museum is een museum in Usk. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Kostuum en Textiel.
 82. Winding House82

  Winding House

  Elliots Town
  Winding House is een museum in Elliots Town. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis en industrie.
 83. Rug Chapel83

  Rug Chapel

  Corwen
  Deze twee kleine religieuze plaatsen maken samen een grote indruk. Rug is gebouwd in 1637 en is een perfect voorbeeld van een weinig veranderde kapel uit die tijd. De kerk van Llanger is ouder, dateert uit 1291 en heette oorspronkelijk Llann-Garw_gwyn, wat kerk van het witte hert betekent.
 84. Blaenavon World Heritage Centre84

  Blaenavon World Heritage Centre

  Blaenavon
  Het Werelderfgoedcentrum van Blaenavon is gevestigd in de eerste school in Wales die (in 1816) door ijzerfabrikanten voor hun arbeiders werd gebouwd. Binnen vinden bezoekers interactieve tentoonstellingen die het verhaal vertellen van de Blaenavon World Heritage Site en zijn bewoners door de geschie
 85. Lamphy Bishop's Palace85

  Lamphy Bishop's Palace

  Lamphey
  Net als vroeger is dit een plek om de stress van alledag te ontvluchten. De middeleeuwse bisschoppen van St Davids kozen precies de juiste plaats voor een weelderig toevluchtsoord. Het exquusieve paleis weerspiegelt hun rijkdom, status en macht.
 86. Museum of Land Speed86

  Museum of Land Speed

  Pendine
  Het Museum of Speed sloot in 2018 om plaats te maken voor het Pendine Tourism Attractor Project. Dit zal een museum worden gewijd aan de dramatische rol van Pendine in het Wereld Land Snelheidsrecord in de jaren 1920, toen het zand getuige was van een intense competitie tussen Malcolm Campbell en J.
 87. Mostyn, Wales, UK87

  Mostyn, Wales, UK

  Llandudno
  Oriel Mostyn Art Gallery is een museum in Llandudno. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten.
 88. MOMA, Wales88

  MOMA, Wales

  Machynlleth
  MOMA, Wales is een museum in Machynlleth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en schone kunsten.
 89. Llanyrafon Farm89

  Llanyrafon Farm

  Cwmbrân
  Llanyrafon Farm is een museum in Cwmbrân. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie en Sociale Geschiedenis.
 90. Castle and Regimental Museum90

  Castle and Regimental Museum

  Monmouth
  Castle and Regimental Museum is een museum in Monmouth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis en Archieven.
 91. 91

  Gower Heritage Centre

  Swansea
  Gower Heritage Centre is een museum in Swansea. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Muziek, Landbouw, Wetenschap en Technologie, Architectuur en Archieven.
 92. Parc Howard Museum and Art Gallery92

  Parc Howard Museum and Art Gallery

  Llanelli
  Parc Howard herbergt een befaamde collectie Llanelli-aardewerk (1839 - 1921), een kunstverzameling en materiaal met betrekking tot de geschiedenis van de stad. Parc Howard werd in 1885 gebouwd door de familie Buckley, een familie met een lange brouwersgeschiedenis in de stad. Het herenhuis, met zijn
 93. Llangollen Museum93

  Llangollen Museum

  Llangollen
  Llangollen Museum is een museum in Llangollen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis.
 94. Nantclwyd Y Dre94

  Nantclwyd Y Dre

  Rhuthun
 95. Porthmadog Maritime Museum95

  Porthmadog Maritime Museum

  Porthmadog
  Porthmadog Maritime Museum is een museum in Porthmadog. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Maritiem.
 96. Cefn Coed Colliery Museum96

  Cefn Coed Colliery Museum

  Crynant
  Cefn Coed Colliery Museum is een museum in Crynant. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, archieven, industrie en landvervoer.
 97. Old Bell Museum97

  Old Bell Museum

  Montgomery
  Old Bell Museum is een museum in Montgomery. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Landvervoer, Archieven, Sociale Geschiedenis, Wapens en Oorlog, Geneeskunde, Kostuum en Textiel en Oudheidkunde.
 98. National Cycle Museum98

  National Cycle Museum

  Llandrindod Wells
  National Cycle Museum is een museum in Llandrindod Wells. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landvervoer.
 99. Newport Museum and Art Gallery99

  Newport Museum and Art Gallery

  Newport
  Newport Museum and Art Gallery is een museum in Newport. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Godsdienst, Wetenschap en Technologie, Industrie, Sociale Geschiedenis, Landbouw, Munten en Medailles, Muziek, Schone Kunsten, Geneeskunde, Persoonlijkheden, Archieven, Decoratieve
 100. Strata Florida100

  Strata Florida

  Pontrhydfendigaid
  Strata Florida - Ystras Fflur - Vale of flowers. Deze mosr afgelegen en rustige abdij was bijna 400 jaar lang de thuishaven van de Welshe litrituur en leer.

Alle musea in Wales