De beste musea in Schotland in 2022

Dit zijn de top 100 beste musea in Schotland, gesorteerd op score en populariteit in 2022. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Schotland, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Schotland.

Dit zijn de beste musea in Schotland:

 1. Online korting!National Museum of Scotland1

  National Museum of Scotland

  Edinburgh
  National Museum of Scotland is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van design, natuurwetenschappen, muziek, decoratieve en toegepaste kunst, industrie, godsdienst, schone kunsten, munten en medailles, handel en commercie, kostuum en textiel, wereldcultu
 2. Edinburgh Castle2

  Edinburgh Castle

  Edinburgh
  Edinburgh Castle is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog.
 3. The Real Mary King's Close3

  The Real Mary King's Close

  Edinburgh
 4. Advertentie
 5. Kelvingrove Art Gallery and Museum4

  Kelvingrove Art Gallery and Museum

  Glasgow
  Kelvingrove Art Gallery and Museum is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Wereldculturen, Muziek, Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis, Schone Kunsten, Oudheidkunde, Natuurwetenschappen en Kostuum en Textiel.
 6. The Palace of Holyroodhouse5

  The Palace of Holyroodhouse

  Edinburgh
  The Palace of Holyroodhouse is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, architectuur en decoratieve en toegepaste kunst.
 7. Royal Botanic Garden Edinburgh6

  Royal Botanic Garden Edinburgh

  Edinburgh
 8. Advertentie
 9. Eilean Donan Castle7

  Eilean Donan Castle

  Dornie
  Eilean Donan Castle is een museum in Dornie. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Architectuur en Wapens en Oorlog.
 10. Culloden Battlefield and Visitor Centre8

  Culloden Battlefield and Visitor Centre

  Inverness
  Culloden Battlefield and Visitor Centre is een museum in Inverness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog en Persoonlijkheden.
 11. Riverside Museum9

  Riverside Museum

  Glasgow
 12. Stirling Castle10

  Stirling Castle

  Stirling
  Stirling Castle is een museum in Stirling. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, sociale geschiedenis, architectuur en oudheidkunde.
 13. Scottish National Gallery11

  Scottish National Gallery

  Edinburgh
  Scottish National Gallery is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en schone kunsten.
 14. Urquhart Castle12

  Urquhart Castle

  Drumnadrochit
  Urquhart Castle is een museum in Drumnadrochit. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, sociale geschiedenis en architectuur.
 15. Advertentie
 16. Scottish National Portrait Gallery13

  Scottish National Portrait Gallery

  Edinburgh
  Scottish National Portrait Gallery is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten en Archieven.
 17. Glasgow Science Centre14

  Glasgow Science Centre

  Glasgow
 18. Robert Burns Birthplace Museum15

  Robert Burns Birthplace Museum

  Alloway
 19. Culzean Castle and Country Park16

  Culzean Castle and Country Park

  Maybole
 20. Edinburgh Zoo17

  Edinburgh Zoo

  Edinburgh
 21. Abbotsford House18

  Abbotsford House

  Melrose
 22. Advertentie
 23. National War Museum Scotland19

  National War Museum Scotland

  Edinburgh
  National War Museum Scotland is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog en sociale geschiedenis.
 24. Burrell Collection20

  Burrell Collection

  Glasgow
  Burrell Collection is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Oudheidkunde, Schone Kunsten, Wereldculturen, Kostuum en Textiel en Wapens en Oorlog.
 25. Blair Castle21

  Blair Castle

  Blair Atholl
  Blair Castle is een museum in Blair Atholl. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog.
 26. Skara Brae Prehistoric Village22

  Skara Brae Prehistoric Village

  Sandwick
  Skara Brae Prehistoric Village is een museum in Sandwick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis en oudheidkunde.
 27. Discovery Point and RRS Discovery23

  Discovery Point and RRS Discovery

  Dundee
  Discovery Point and RRS Discovery is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie, Landvervoer, Maritiem, Persoonlijkheden en Archieven.
 28. Aberdeen Maritime Museum24

  Aberdeen Maritime Museum

  Aberdeen
  Aberdeen Maritime Museum is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer, Wetenschap en Technologie en Maritiem.
 29. St Andrews Cathedral And St Rule's Tower25

  St Andrews Cathedral And St Rule's Tower

  Sint Andrews
  St Andrews Cathedral And St Rule's Tower is een museum in Sint Andrews. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur en godsdienst.
 30. Advertentie
 31. Inveraray Jail and County Court26

  Inveraray Jail and County Court

  Inveraray
 32. People's Palace and Winter Gardens27

  People's Palace and Winter Gardens

  Glasgow
  People's Palace and Winter Gardens is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis.
 33. Fort George28

  Fort George

  Ardersier
  Fort George is een museum in Ardersier. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur, wapens en oorlog en sociale geschiedenis.
 34. Linlithgow Palace29

  Linlithgow Palace

  Linlithgow
  Linlithgow Palace is een museum in Linlithgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van handel en commercie, fotografie, archieven, natuurwetenschappen, wapens en oorlog, sociale geschiedenis, industrie, munten en medailles, persoonlijkheden, architectuur, sport, rechtsorde, wer
 35. Surgeons' Hall Museums30

  Surgeons' Hall Museums

  Edinburgh
  Surgeons' Hall Museums is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van geneeskunde en wapens en oorlog.
 36. Mount Stuart31

  Mount Stuart

  Rothesay
 37. Highland Folk Museum32

  Highland Folk Museum

  Newtonmore
  Highland Folk Museum is een museum in Newtonmore. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Architectuur en Landbouw.
 38. Melrose Abbey33

  Melrose Abbey

  Melrose
  Melrose Abbey is een museum in Melrose. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, architectuur en sociale geschiedenis.
 39. The Hunterian Museum and Art Gallery34

  The Hunterian Museum and Art Gallery

  Glasgow
  The Hunterian Museum and Art Gallery is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van fotografie, wereldculturen, oudheidkunde, persoonlijkheden, wetenschap en technologie, schone kunsten, natuurwetenschappen, decoratieve en toegepaste kunst, geneeskunde, munte
 40. Scottish Seabird Centre35

  Scottish Seabird Centre

  North Berwick
  Scottish Seabird Centre is een museum in North Berwick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen en Maritiem.
 41. West Highland Museum36

  West Highland Museum

  Fort William
  West Highland Museum is een museum in Fort William. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen, Archieven, Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Muziek, Schone Kunsten, Wapens en Oorlog, Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Kostuum en Textiel.
 42. 37

  Georgian House

  Edinburgh
  Georgian House is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur.
 43. National Museum of Flight Scotland38

  National Museum of Flight Scotland

  East Fortune
  National Museum of Flight Scotland is een museum in East Fortune. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, munten en medailles, wapens en oorlog, kostuum en textiel, schone kunsten, wetenschap en technologie, luchtvaart, persoonlijkheden, landvervoer en sociale geschi
 44. Brodick Castle39

  Brodick Castle

  Brodick
 45. The McManus : Dundee's Art Gallery and Museum40

  The McManus : Dundee's Art Gallery and Museum

  Dundee
  The McManus : Dundee's Art Gallery and Museum is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde, Schone Kunsten, Sociale Geschiedenis en Natuurwetenschappen.
 46. The Tall Ship at Riverside41

  The Tall Ship at Riverside

  Glasgow
  The Tall Ship at Riverside is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Maritiem.
 47. Museum of Edinburgh42

  Museum of Edinburgh

  Edinburgh
  Museum of Edinburgh is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van munten en medailles, muziek, kostuum en textiel, wapens en oorlog, schone kunsten, sociale geschiedenis, oudheidkunde, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst en archieven.
 48. Caerlaverock Castle43

  Caerlaverock Castle

  Bankend
  Caerlaverock Castle is een museum in Bankend. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, sociale geschiedenis, architectuur en rechtsorde.
 49. Craigmillar Castle44

  Craigmillar Castle

  Edinburgh
  Craigmillar Castle is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Architectuur.
 50. Oban War and Peace Museum45

  Oban War and Peace Museum

  Oban
  Oban War and Peace Museum is een museum in Oban. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 51. Castle of Mey46

  Castle of Mey

  Mey
 52. The Black Watch Castle and Museum47

  The Black Watch Castle and Museum

  Perth
  The Black Watch Castle and Museum is een museum in Perth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, archieven en kostuum en textiel.
 53. Summerlee Museum Of Scottish Industrial Life48

  Summerlee Museum Of Scottish Industrial Life

  Coatbridge
  Summerlee Museum Of Scottish Industrial Life is een museum in Coatbridge. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, schone kunsten, wetenschap en technologie, landvervoer, archieven, munten en medailles, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst, oudheidkunde e
 54. Dumfries House49

  Dumfries House

  Cumnock
 55. Falkland Palace, Garden and Old Burgh50

  Falkland Palace, Garden and Old Burgh

  Falkland
  Falkland Palace, Garden and Old Burgh is een museum in Falkland. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Sport en Architectuur.
 56. The Gordon Highlanders Museum51

  The Gordon Highlanders Museum

  Aberdeen
  The Gordon Highlanders Museum is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van munten en medailles, sociale geschiedenis, decoratieve en toegepaste kunst, kostuum en textiel, archieven, persoonlijkheden, wapens en oorlog, muziek en schone kunsten.
 57. 52

  Holyrood Abbey

  Edinburgh
  Holyrood Abbey is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, architectuur en sociale geschiedenis.
 58. Callendar House53

  Callendar House

  Falkirk
  Callendar House is een museum in Falkirk. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, archieven en schone kunsten.
 59. Grampian Transport Museum54

  Grampian Transport Museum

  Alford
  Grampian Transport Museum is een museum in Alford. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, wetenschap en technologie, sociale geschiedenis, industrie en landvervoer.
 60. Scotland's Jute Museum @ Verdant Works55

  Scotland's Jute Museum @ Verdant Works

  Dundee
  Scotland's Jute Museum @ Verdant Works is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Wetenschap en Technologie en Archieven.
 61. Maeshowe Chambered Cairn56

  Maeshowe Chambered Cairn

  Stromness
  Maeshowe Chambered Cairn is een museum in Stromness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde en sociale geschiedenis.
 62. The Hill House57

  The Hill House

  Helensburgh
 63. Museum of Childhood58

  Museum of Childhood

  Edinburgh
  Museum of Childhood is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, wereldculturen, archieven, geneeskunde, sociale geschiedenis, kostuum en textiel en landvervoer.
 64. Crathes Castle, Garden and Estate59

  Crathes Castle, Garden and Estate

  Crathes
 65. The Scottish Crannog Centre60

  The Scottish Crannog Centre

  Aberfeldy Single Malt
 66. Shetland Museum61

  Shetland Museum

  Lerwick
  Shetland Museum is een museum in Lerwick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van rechtsorde, handel en commercie, landvervoer, sociale geschiedenis, munten en medailles, wapens en oorlog, kostuum en textiel, landbouw, persoonlijkheden, wetenschap en technologie, muziek, decora
 67. Dunkeld Cathedral Chapter House Museum62

  Dunkeld Cathedral Chapter House Museum

  Dunkeld
  Dunkeld Cathedral Chapter House Museum is een museum in Dunkeld. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Sociale Geschiedenis en Persoonlijkheden.
 68. The Museum on the Mound63

  The Museum on the Mound

  Edinburgh
  The Museum on the Mound is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, sociale geschiedenis, wereldculturen, oudheidkunde, munten en medailles, geneeskunde, handel en commercie, architectuur, persoonlijkheden en archieven.
 69. The Tenement House64

  The Tenement House

  Glasgow
  The Tenement House is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur, kostuum en textiel, design, decoratieve en toegepaste kunst, wetenschap en technologie en sociale geschiedenis.
 70. Dean Castle65

  Dean Castle

  Kilmarnock
  Dean Castle is een museum in Kilmarnock. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, muziek, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten, wetenschap en technologie, wapens en oorlog, oudheidkunde, archieven, kostuum en textiel, sociale geschiedenis en wereldcu
 71. Blackness Castle66

  Blackness Castle

  Linlithgow
 72. The Highlanders’ Museum67

  The Highlanders’ Museum

  Ardersier
  The Highlanders’ Museum is een museum in Ardersier. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, decoratieve en toegepaste kunst, kostuum en textiel, muziek, wapens en oorlog, archieven en munten en medailles.
 73. Broughty Castle Museum68

  Broughty Castle Museum

  Dundee
  Broughty Castle Museum is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen, Sociale Geschiedenis, Maritiem, Wapens en Oorlog en Persoonlijkheden.
 74. Brodie Castle69

  Brodie Castle

  Forres
 75. Aberdeen Art Gallery70

  Aberdeen Art Gallery

  Aberdeen
  Aberdeen Art Gallery is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Sociale Geschiedenis, Schone Kunsten, Persoonlijkheden, Oudheidkunde, Wetenschap en Technologie en Kostuum en Textiel.
 76. Inverness Museum and Art Gallery - High Life Highland71

  Inverness Museum and Art Gallery - High Life Highland

  Inverness
  Inverness Museum and Art Gallery - High Life Highland is een museum in Inverness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie, schone kunsten, muziek, sociale geschiedenis, oudheidkunde, persoonlijkheden, munten en medailles, wapens en oorlog, kostuum en t
 77. Chatelherault Country Park72

  Chatelherault Country Park

  Ferniegair
  Chatelherault Country Park is een museum in Ferniegair. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer, Sociale Geschiedenis, Persoonlijkheden, Natuurwetenschappen, Oudheidkunde, Wereldculturen, Schone Kunsten, Kostuum en Textiel, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Wapens en
 78. Mary Queen of Scots' House and Visitor Centre73

  Mary Queen of Scots' House and Visitor Centre

  Jedburgh
  Mary Queen of Scots' House and Visitor Centre is een museum in Jedburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, persoonlijkheden, kostuum en textiel, oudheidkunde, decoratieve en toegepaste kunst, wapens en oorlog, munten en medailles en schone kunsten.
 79. Scotland Street School Museum74

  Scotland Street School Museum

  Glasgow
  Scotland Street School Museum is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Sociale Geschiedenis, Kostuum en Textiel en Natuurwetenschappen.
 80. Traquair House75

  Traquair House

  Innerleithen
  Traquair House is een museum in Innerleithen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Design.
 81. Jedburgh Castle Jail and Museum76

  Jedburgh Castle Jail and Museum

  Jedburgh
  Jedburgh Castle Jail and Museum is een museum in Jedburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie, Oudheidkunde, Geneeskunde, Sociale Geschiedenis, Natuurwetenschappen, Kostuum en Textiel, Persoonlijkheden, Schone Kunsten, Munten en Medailles, Landver
 82. Drumlanrig Castle77

  Drumlanrig Castle

  Thornhill
 83. Dumbarton Castle78

  Dumbarton Castle

  Dumbarton
  Dumbarton Castle is een museum in Dumbarton. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, wapens en oorlog en architectuur.
 84. Scotland's Secret Bunker79

  Scotland's Secret Bunker

  Sint Andrews
  Scotland's Secret Bunker is een museum in Sint Andrews. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, speelgoed en hobby's en wetenschap en technologie.
 85. Orkney Museum80

  Orkney Museum

  Kirkwall
  Orkney Museum is een museum in Kirkwall. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, archieven, sociale geschiedenis, kostuum en textiel, oudheidkunde en wapens en oorlog.
 86. National Museum of Rural Life Scotland81

  National Museum of Rural Life Scotland

  East Kilbride
  National Museum of Rural Life Scotland is een museum in East Kilbride. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landbouw.
 87. Scottish Fisheries Museum82

  Scottish Fisheries Museum

  Anstruther
  Scottish Fisheries Museum is een museum in Anstruther. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, archieven, sociale geschiedenis, decoratieve en toegepaste kunst, industrie, wetenschap en technologie, maritiem, handel en commercie, wapens en oorlog, fotografie en
 88. The Museum of Scottish Lighthouses83

  The Museum of Scottish Lighthouses

  Fraserburgh
  The Museum of Scottish Lighthouses is een museum in Fraserburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, archieven, maritiem, sociale geschiedenis en wetenschap en technologie.
 89. Newhailes84

  Newhailes

  Musselburgh
 90. Thirlestane Castle85

  Thirlestane Castle

  Lauder
  Thirlestane Castle is een museum in Lauder. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, oudheidkunde, schone kunsten, sociale geschiedenis, wapens en oorlog, archieven en decoratieve en toegepaste kunst.
 91. Threave House86

  Threave House

  Castle Douglas
  Threave House is een museum in Castle Douglas. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur, natuurwetenschappen en sociale geschiedenis.
 92. Craigievar Castle87

  Craigievar Castle

  Alford
 93. St Andrews Botanic Garden88

  St Andrews Botanic Garden

  Sint Andrews
  St Andrews Botanic Garden is een museum in Sint Andrews. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van natuurwetenschappen.
 94. Peoples' Story Museum89

  Peoples' Story Museum

  Edinburgh
  Peoples' Story Museum is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie, kostuum en textiel, decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, archieven en landvervoer.
 95. Glasgow Police Museum90

  Glasgow Police Museum

  Glasgow
 96. Drum Castle, Garden and Estate91

  Drum Castle, Garden and Estate

  Drumoak
 97. Provand's Lordship92

  Provand's Lordship

  Glasgow
  Provand's Lordship is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, oudheidkunde, geneeskunde, godsdienst, handel en commercie, architectuur en sociale geschiedenis.
 98. Andrew Carnegie Birthplace Museum93

  Andrew Carnegie Birthplace Museum

  Dunfermline
  Andrew Carnegie Birthplace Museum is een museum in Dunfermline. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 99. National Mining Museum Scotland94

  National Mining Museum Scotland

  Newtongrange
  National Mining Museum Scotland is een museum in Newtongrange. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, sociale geschiedenis, wetenschap en technologie en archieven.
 100. Castle Fraser95

  Castle Fraser

  Sauchen
 101. Dryburgh Abbey96

  Dryburgh Abbey

  Newtown Sint Boswells
  Dryburgh Abbey is een museum in Newtown Sint Boswells. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur en godsdienst.
 102. Kilmartin Museum House97

  Kilmartin Museum House

  Kilmartin
  Kilmartin Museum House is een museum in Kilmartin. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde.
 103. Castle Campbell and Garden98

  Castle Campbell and Garden

  Dunning Glen
  Castle Campbell and Garden is een museum in Dunning Glen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis en oudheidkunde.
 104. HMS Unicorn99

  HMS Unicorn

  Dundee
  Frigate Unicorn is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Wetenschap en Technologie, Maritiem, Archieven, Schone Kunsten, Persoonlijkheden, Wapens en Oorlog, Kostuum en Textiel en Wereldculturen.
 105. Scottish National Gallery of Modern Art100

  Scottish National Gallery of Modern Art

  Edinburgh
  Scottish National Gallery of Modern Art is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en schone kunsten.

Alle musea in Schotland