De beste musea in Schotland in 2022

Dit zijn de top 100 beste musea in Schotland, gesorteerd op score en populariteit in 2022. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Schotland, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Schotland.

Dit zijn de beste musea in Schotland:

 1. National Museum of Scotland1

  National Museum of Scotland

  Edinburgh
  National Museum of Scotland is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van design, natuurwetenschappen, muziek, decoratieve en toegepaste kunst, industrie, godsdienst, schone kunsten, munten en medailles, handel en commercie, kostuum en textiel, wereldcultu
 2. Advertentie
 3. Edinburgh Castle2

  Edinburgh Castle

  Edinburgh
  Edinburgh Castle is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog.
 4. The Real Mary King's Close3

  The Real Mary King's Close

  Edinburgh
  Onder de Royal Mile ligt een wirwar van ondergrondse straten en huizen die sinds de 17e eeuw bevroren zijn gebleven in de tijd. In het gezelschap van een deskundige gids kunnen bezoekers de plek verkennen en ervaren hoe het was voor de mensen die hier leefden, werkten en stierven. Het is een reis d
 5. Kelvingrove Art Gallery and Museum4

  Kelvingrove Art Gallery and Museum

  Glasgow
  Kelvingrove Art Gallery and Museum is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Wereldculturen, Muziek, Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis, Schone Kunsten, Oudheidkunde, Natuurwetenschappen en Kostuum en Textiel.
 6. Advertentie
 7. The Palace of Holyroodhouse5

  The Palace of Holyroodhouse

  Edinburgh
  The Palace of Holyroodhouse is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, architectuur en decoratieve en toegepaste kunst.
 8. Royal Botanic Garden Edinburgh6

  Royal Botanic Garden Edinburgh

  Edinburgh
  De Royal Botanic Garden Edinburgh laat bezoekers de wereld van planten verkennen en probeert deze uit te leggen aan de hand van een uitgebreide collectie planten.
 9. Eilean Donan Castle7

  Eilean Donan Castle

  Dornie
  Eilean Donan Castle is een museum in Dornie. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Architectuur en Wapens en Oorlog.
 10. Advertentie
 11. Culloden Battlefield and Visitor Centre8

  Culloden Battlefield and Visitor Centre

  Inverness
  Culloden Battlefield and Visitor Centre is een museum in Inverness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog en Persoonlijkheden.
 12. Riverside Museum9

  Riverside Museum

  Glasgow
  Het Riverside Museum (Glasgow Museum of Transport) herbergt meer dan 3.000 voorwerpen die een beeld geven van het rijke verleden van Glasgow, van zijn dagen als maritieme grootmacht tot een blik op het dagelijkse leven in Glasgow in het begin tot het midden van de 20e eeuw. Onder de tentoongestelde
 13. Stirling Castle10

  Stirling Castle

  Stirling
  Stirling Castle is een museum in Stirling. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, sociale geschiedenis, architectuur en oudheidkunde.
 14. Advertentie
 15. Scottish National Gallery11

  Scottish National Gallery

  Edinburgh
  Scottish National Gallery is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en schone kunsten.
 16. Urquhart Castle12

  Urquhart Castle

  Drumnadrochit
  Urquhart Castle is een museum in Drumnadrochit. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, sociale geschiedenis en architectuur.
 17. Scottish National Portrait Gallery13

  Scottish National Portrait Gallery

  Edinburgh
  Scottish National Portrait Gallery is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten en Archieven.
 18. Glasgow Science Centre14

  Glasgow Science Centre

  Glasgow
  Het Glasgow Science Centre is een bezoekersattractie die uit drie hoofdgebouwen bestaat: de Science Mall, de Glasgow Tower en de IMAX-bioscoop. De missie van het centrum is een brug te vormen tussen burgers en wetenschap en technologie en mensen van alle leeftijden te inspireren om de wereld om hen
 19. Robert Burns Birthplace Museum15

  Robert Burns Birthplace Museum

  Alloway
 20. Advertentie
 21. Culzean Castle and Country Park16

  Culzean Castle and Country Park

  Maybole
 22. Edinburgh Zoo17

  Edinburgh Zoo

  Edinburgh
  De dierentuin van Edinburgh is een zoölogisch park van 82 hectare groot met meer dan 1000 zeldzame en bedreigde dieren. Het was de eerste dierentuin ter wereld die pinguïns huisvestte en kweekte en het is de enige dierentuin in Groot-Brittannië waar koala's en reuzenpanda's worden gehouden. De tuine
 23. Abbotsford House18

  Abbotsford House

  Melrose
 24. National War Museum Scotland19

  National War Museum Scotland

  Edinburgh
  National War Museum Scotland is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog en sociale geschiedenis.
 25. Burrell Collection20

  Burrell Collection

  Glasgow
  Burrell Collection is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Oudheidkunde, Schone Kunsten, Wereldculturen, Kostuum en Textiel en Wapens en Oorlog.
 26. Advertentie
 27. Blair Castle21

  Blair Castle

  Blair Atholl
  Blair Castle is een museum in Blair Atholl. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog.
 28. Skara Brae Prehistoric Village22

  Skara Brae Prehistoric Village

  Sandwick
  Skara Brae Prehistoric Village is een museum in Sandwick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis en oudheidkunde.
 29. Discovery Point and RRS Discovery23

  Discovery Point and RRS Discovery

  Dundee
  Discovery Point and RRS Discovery is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie, Landvervoer, Maritiem, Persoonlijkheden en Archieven.
 30. Aberdeen Maritime Museum24

  Aberdeen Maritime Museum

  Aberdeen
  Aberdeen Maritime Museum is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer, Wetenschap en Technologie en Maritiem.
 31. St Andrews Cathedral And St Rule's Tower25

  St Andrews Cathedral And St Rule's Tower

  Sint Andrews
  St Andrews Cathedral And St Rule's Tower is een museum in Sint Andrews. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur en godsdienst.
 32. Inveraray Jail and County Court26

  Inveraray Jail and County Court

  Inveraray
  Inveraray Jail is een levend museum waar echte mensen het leven in een 19e-eeuwse gevangenis uitbeelden. Bezoekers kunnen in contact komen met gekostumeerde personages, rechtszaken bijwonen, met de gevangenen praten, de cipier ontmoeten, naar de gevangenis gaan en het celleven meemaken, de straffen
 33. People's Palace and Winter Gardens27

  People's Palace and Winter Gardens

  Glasgow
  People's Palace and Winter Gardens is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis.
 34. Fort George28

  Fort George

  Ardersier
  Fort George is een museum in Ardersier. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur, wapens en oorlog en sociale geschiedenis.
 35. Linlithgow Palace29

  Linlithgow Palace

  Linlithgow
  Linlithgow Palace is een museum in Linlithgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van handel en commercie, fotografie, archieven, natuurwetenschappen, wapens en oorlog, sociale geschiedenis, industrie, munten en medailles, persoonlijkheden, architectuur, sport, rechtsorde, wer
 36. Surgeons' Hall Museums30

  Surgeons' Hall Museums

  Edinburgh
  Surgeons' Hall Museums is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van geneeskunde en wapens en oorlog.
 37. Advertentie
 38. Mount Stuart31

  Mount Stuart

  Rothesay
 39. Highland Folk Museum32

  Highland Folk Museum

  Newtonmore
  Highland Folk Museum is een museum in Newtonmore. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Architectuur en Landbouw.
 40. Melrose Abbey33

  Melrose Abbey

  Melrose
  Melrose Abbey is een museum in Melrose. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, architectuur en sociale geschiedenis.
 41. The Hunterian Museum and Art Gallery34

  The Hunterian Museum and Art Gallery

  Glasgow
  The Hunterian Museum and Art Gallery is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van fotografie, wereldculturen, oudheidkunde, persoonlijkheden, wetenschap en technologie, schone kunsten, natuurwetenschappen, decoratieve en toegepaste kunst, geneeskunde, munte
 42. Scottish Seabird Centre35

  Scottish Seabird Centre

  North Berwick
  Scottish Seabird Centre is een museum in North Berwick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen en Maritiem.
 43. West Highland Museum36

  West Highland Museum

  Fort William
  West Highland Museum is een museum in Fort William. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen, Archieven, Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Muziek, Schone Kunsten, Wapens en Oorlog, Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Kostuum en Textiel.
 44. 37

  Georgian House

  Edinburgh
  Georgian House is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur.
 45. National Museum of Flight Scotland38

  National Museum of Flight Scotland

  East Fortune
  National Museum of Flight Scotland is een museum in East Fortune. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, munten en medailles, wapens en oorlog, kostuum en textiel, schone kunsten, wetenschap en technologie, luchtvaart, persoonlijkheden, landvervoer en sociale geschi
 46. Brodick Castle39

  Brodick Castle

  Brodick
 47. The McManus : Dundee's Art Gallery and Museum40

  The McManus : Dundee's Art Gallery and Museum

  Dundee
  The McManus : Dundee's Art Gallery and Museum is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde, Schone Kunsten, Sociale Geschiedenis en Natuurwetenschappen.
 48. The Tall Ship at Riverside41

  The Tall Ship at Riverside

  Glasgow
  The Tall Ship at Riverside is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Maritiem.
 49. Museum of Edinburgh42

  Museum of Edinburgh

  Edinburgh
  Museum of Edinburgh is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van munten en medailles, muziek, kostuum en textiel, wapens en oorlog, schone kunsten, sociale geschiedenis, oudheidkunde, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst en archieven.
 50. Caerlaverock Castle43

  Caerlaverock Castle

  Bankend
  Caerlaverock Castle is een museum in Bankend. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, sociale geschiedenis, architectuur en rechtsorde.
 51. Craigmillar Castle44

  Craigmillar Castle

  Edinburgh
  Craigmillar Castle is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Architectuur.
 52. Oban War and Peace Museum45

  Oban War and Peace Museum

  Oban
  Oban War and Peace Museum is een museum in Oban. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 53. Castle of Mey46

  Castle of Mey

  Mey
  Sinds 1952 eigendom van Koningin Elizabeth de Koningin-moeder, ligt het kasteel van Mey aan de noordkust van Caithness, in de parochie van Canisbay, ongeveer 15 mijl ten oosten van Thurso en 6 mijl ten westen van John O'Groats. Het staat op een oprijzende grond op ongeveer 400 meter van de kust, met
 54. The Black Watch Castle and Museum47

  The Black Watch Castle and Museum

  Perth
  The Black Watch Castle and Museum is een museum in Perth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, archieven en kostuum en textiel.
 55. Summerlee Museum Of Scottish Industrial Life48

  Summerlee Museum Of Scottish Industrial Life

  Coatbridge
  Summerlee Museum Of Scottish Industrial Life is een museum in Coatbridge. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, schone kunsten, wetenschap en technologie, landvervoer, archieven, munten en medailles, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst, oudheidkunde e
 56. Dumfries House49

  Dumfries House

  Cumnock
  Dumfries House ligt op 2.000 acres land. Dit landgoed en 18e-eeuws statig huis beschikt over een collectie originele meubels.
 57. Falkland Palace, Garden and Old Burgh50

  Falkland Palace, Garden and Old Burgh

  Falkland
  Falkland Palace, Garden and Old Burgh is een museum in Falkland. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Sport en Architectuur.
 58. Advertentie
 59. The Gordon Highlanders Museum51

  The Gordon Highlanders Museum

  Aberdeen
  The Gordon Highlanders Museum is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van munten en medailles, sociale geschiedenis, decoratieve en toegepaste kunst, kostuum en textiel, archieven, persoonlijkheden, wapens en oorlog, muziek en schone kunsten.
 60. 52

  Holyrood Abbey

  Edinburgh
  Holyrood Abbey is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, architectuur en sociale geschiedenis.
 61. Callendar House53

  Callendar House

  Falkirk
  Callendar House is een museum in Falkirk. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, archieven en schone kunsten.
 62. Grampian Transport Museum54

  Grampian Transport Museum

  Alford
  Grampian Transport Museum is een museum in Alford. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, wetenschap en technologie, sociale geschiedenis, industrie en landvervoer.
 63. Scotland's Jute Museum @ Verdant Works55

  Scotland's Jute Museum @ Verdant Works

  Dundee
  Scotland's Jute Museum @ Verdant Works is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Wetenschap en Technologie en Archieven.
 64. Maeshowe Chambered Cairn56

  Maeshowe Chambered Cairn

  Stromness
  Maeshowe Chambered Cairn is een museum in Stromness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde en sociale geschiedenis.
 65. The Hill House57

  The Hill House

  Helensburgh
  Het Hill House wordt beschouwd als de mooiste van de huiselijke creaties van Charles Rennie Mackintosh. Het dateert van 1902. Mackintosh en zijn vrouw ontwierpen ook de binneninrichting en de decoratieve schema's.
 66. Museum of Childhood58

  Museum of Childhood

  Edinburgh
  Museum of Childhood is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, wereldculturen, archieven, geneeskunde, sociale geschiedenis, kostuum en textiel en landvervoer.
 67. Crathes Castle, Garden and Estate59

  Crathes Castle, Garden and Estate

  Crathes
 68. The Scottish Crannog Centre60

  The Scottish Crannog Centre

  Aberfeldy Single Malt
  Sluit u aan bij de 21e-eeuwse Crannog-gemeenschap waar u wordt meegenomen op een fascinerende reis naar de prehistorie van Schotland. Treed in de voetsporen van de oorspronkelijke bewoners van Crannog en dompel jezelf onder in het dorpsleven met originele artefacten; demonstraties van textiel, kok
 69. Shetland Museum61

  Shetland Museum

  Lerwick
  Shetland Museum is een museum in Lerwick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van rechtsorde, handel en commercie, landvervoer, sociale geschiedenis, munten en medailles, wapens en oorlog, kostuum en textiel, landbouw, persoonlijkheden, wetenschap en technologie, muziek, decora
 70. Dunkeld Cathedral Chapter House Museum62

  Dunkeld Cathedral Chapter House Museum

  Dunkeld
  Dunkeld Cathedral Chapter House Museum is een museum in Dunkeld. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Sociale Geschiedenis en Persoonlijkheden.
 71. The Museum on the Mound63

  The Museum on the Mound

  Edinburgh
  The Museum on the Mound is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, sociale geschiedenis, wereldculturen, oudheidkunde, munten en medailles, geneeskunde, handel en commercie, architectuur, persoonlijkheden en archieven.
 72. The Tenement House64

  The Tenement House

  Glasgow
  The Tenement House is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur, kostuum en textiel, design, decoratieve en toegepaste kunst, wetenschap en technologie en sociale geschiedenis.
 73. Dean Castle65

  Dean Castle

  Kilmarnock
  Dean Castle is een museum in Kilmarnock. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, muziek, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten, wetenschap en technologie, wapens en oorlog, oudheidkunde, archieven, kostuum en textiel, sociale geschiedenis en wereldcu
 74. Blackness Castle66

  Blackness Castle

  Linlithgow
  Blackness werd in de 15e eeuw gebouwd door een van de machtigste families van Schotland, de Crichtons. Het was nooit bedoeld als een vredige residentie voor de landsheren; de rol die het bleef vervullen was die van garnizoensfort en staatsgevangenis.
 75. The Highlanders’ Museum67

  The Highlanders’ Museum

  Ardersier
  The Highlanders’ Museum is een museum in Ardersier. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, decoratieve en toegepaste kunst, kostuum en textiel, muziek, wapens en oorlog, archieven en munten en medailles.
 76. Broughty Castle Museum68

  Broughty Castle Museum

  Dundee
  Broughty Castle Museum is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen, Sociale Geschiedenis, Maritiem, Wapens en Oorlog en Persoonlijkheden.
 77. Brodie Castle69

  Brodie Castle

  Forres
  Dit fraaie 16e-eeuwse torenhuis ligt in een vredig park en is volgestouwd met kunst en antiek om kenners de hele dag tevreden te houden. Het bevat fijne Franse meubels Engels, continentaal en Chinees porselein en een belangrijke collectie schilderijen, waaronder 17e-eeuwse Nederlandse kunst, 19e-eeu
 78. Aberdeen Art Gallery70

  Aberdeen Art Gallery

  Aberdeen
  Aberdeen Art Gallery is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Sociale Geschiedenis, Schone Kunsten, Persoonlijkheden, Oudheidkunde, Wetenschap en Technologie en Kostuum en Textiel.
 79. Advertentie
 80. Inverness Museum and Art Gallery - High Life Highland71

  Inverness Museum and Art Gallery - High Life Highland

  Inverness
  Inverness Museum and Art Gallery - High Life Highland is een museum in Inverness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie, schone kunsten, muziek, sociale geschiedenis, oudheidkunde, persoonlijkheden, munten en medailles, wapens en oorlog, kostuum en t
 81. Chatelherault Country Park72

  Chatelherault Country Park

  Ferniegair
  Chatelherault Country Park is een museum in Ferniegair. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer, Sociale Geschiedenis, Persoonlijkheden, Natuurwetenschappen, Oudheidkunde, Wereldculturen, Schone Kunsten, Kostuum en Textiel, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Wapens en
 82. Mary Queen of Scots' House and Visitor Centre73

  Mary Queen of Scots' House and Visitor Centre

  Jedburgh
  Mary Queen of Scots' House and Visitor Centre is een museum in Jedburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, persoonlijkheden, kostuum en textiel, oudheidkunde, decoratieve en toegepaste kunst, wapens en oorlog, munten en medailles en schone kunsten.
 83. Scotland Street School Museum74

  Scotland Street School Museum

  Glasgow
  Scotland Street School Museum is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Sociale Geschiedenis, Kostuum en Textiel en Natuurwetenschappen.
 84. Traquair House75

  Traquair House

  Innerleithen
  Traquair House is een museum in Innerleithen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Design.
 85. Jedburgh Castle Jail and Museum76

  Jedburgh Castle Jail and Museum

  Jedburgh
  Jedburgh Castle Jail and Museum is een museum in Jedburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie, Oudheidkunde, Geneeskunde, Sociale Geschiedenis, Natuurwetenschappen, Kostuum en Textiel, Persoonlijkheden, Schone Kunsten, Munten en Medailles, Landver
 86. Drumlanrig Castle77

  Drumlanrig Castle

  Thornhill
  Het prachtige 17e-eeuwse Drumlanrig Castle heeft meer dan 40 hectare aan prachtige tuinen en biedt een scala aan activiteiten voor het hele gezin. Dit 17e-eeuwse kasteel ligt in het 120.000 hectare grote Queensberry Estate, compleet met een landschapspark en Victoriaanse tuinen, en is een van de be
 87. Dumbarton Castle78

  Dumbarton Castle

  Dumbarton
  Dumbarton Castle is een museum in Dumbarton. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, wapens en oorlog en architectuur.
 88. Scotland's Secret Bunker79

  Scotland's Secret Bunker

  Sint Andrews
  Scotland's Secret Bunker is een museum in Sint Andrews. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, speelgoed en hobby's en wetenschap en technologie.
 89. Orkney Museum80

  Orkney Museum

  Kirkwall
  Orkney Museum is een museum in Kirkwall. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, archieven, sociale geschiedenis, kostuum en textiel, oudheidkunde en wapens en oorlog.
 90. National Museum of Rural Life Scotland81

  National Museum of Rural Life Scotland

  East Kilbride
  National Museum of Rural Life Scotland is een museum in East Kilbride. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landbouw.
 91. Scottish Fisheries Museum82

  Scottish Fisheries Museum

  Anstruther
  Scottish Fisheries Museum is een museum in Anstruther. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, archieven, sociale geschiedenis, decoratieve en toegepaste kunst, industrie, wetenschap en technologie, maritiem, handel en commercie, wapens en oorlog, fotografie en
 92. The Museum of Scottish Lighthouses83

  The Museum of Scottish Lighthouses

  Fraserburgh
  The Museum of Scottish Lighthouses is een museum in Fraserburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, archieven, maritiem, sociale geschiedenis en wetenschap en technologie.
 93. Newhailes84

  Newhailes

  Musselburgh
 94. Thirlestane Castle85

  Thirlestane Castle

  Lauder
  Thirlestane Castle is een museum in Lauder. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, oudheidkunde, schone kunsten, sociale geschiedenis, wapens en oorlog, archieven en decoratieve en toegepaste kunst.
 95. Threave House86

  Threave House

  Castle Douglas
  Threave House is een museum in Castle Douglas. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur, natuurwetenschappen en sociale geschiedenis.
 96. Craigievar Castle87

  Craigievar Castle

  Alford
  Craigievar is een iconisch torenhuis, een van de best bewaarde en meest geliefde in Schotland. Het grote landgoed bestaat uit bos, parklandschap met prachtige exemplaren en landbouwgrond met weidse uitzichten over het omringende platteland tot Bennachie. Spectaculaire beukenlanen Prachtige tentoons
 97. St Andrews Botanic Garden88

  St Andrews Botanic Garden

  Sint Andrews
  St Andrews Botanic Garden is een museum in Sint Andrews. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van natuurwetenschappen.
 98. Peoples' Story Museum89

  Peoples' Story Museum

  Edinburgh
  Peoples' Story Museum is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie, kostuum en textiel, decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, archieven en landvervoer.
 99. Glasgow Police Museum90

  Glasgow Police Museum

  Glasgow
  Het Glasgow Police Museum is het museum van de eerste politiemacht van Groot-Brittannië, van 1800 tot 1975. Opgericht onder de Glasgow Police Act van 1800. De tentoongestelde stukken in de Glasgow Police Historical Exhibition geven een historisch inzicht in de mensen, gebeurtenissen en andere fa
 100. Advertentie
 101. Drum Castle, Garden and Estate91

  Drum Castle, Garden and Estate

  Drumoak
 102. Provand's Lordship92

  Provand's Lordship

  Glasgow
  Provand's Lordship is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, oudheidkunde, geneeskunde, godsdienst, handel en commercie, architectuur en sociale geschiedenis.
 103. Andrew Carnegie Birthplace Museum93

  Andrew Carnegie Birthplace Museum

  Dunfermline
  Andrew Carnegie Birthplace Museum is een museum in Dunfermline. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 104. National Mining Museum Scotland94

  National Mining Museum Scotland

  Newtongrange
  National Mining Museum Scotland is een museum in Newtongrange. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, sociale geschiedenis, wetenschap en technologie en archieven.
 105. Castle Fraser95

  Castle Fraser

  Sauchen
 106. Dryburgh Abbey96

  Dryburgh Abbey

  Newtown Sint Boswells
  Dryburgh Abbey is een museum in Newtown Sint Boswells. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur en godsdienst.
 107. Kilmartin Museum House97

  Kilmartin Museum House

  Kilmartin
  Kilmartin Museum House is een museum in Kilmartin. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde.
 108. Castle Campbell and Garden98

  Castle Campbell and Garden

  Dunning Glen
  Castle Campbell and Garden is een museum in Dunning Glen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis en oudheidkunde.
 109. HMS Unicorn99

  HMS Unicorn

  Dundee
  Frigate Unicorn is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Wetenschap en Technologie, Maritiem, Archieven, Schone Kunsten, Persoonlijkheden, Wapens en Oorlog, Kostuum en Textiel en Wereldculturen.
 110. Scottish National Gallery of Modern Art100

  Scottish National Gallery of Modern Art

  Edinburgh
  Scottish National Gallery of Modern Art is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en schone kunsten.

Alle musea in Schotland