Ontdek alle musea in Schotland en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Schotland, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Schotland bekijk je onze lijst van beste musea in Schotland.

Schotland is een land dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk en heeft als hoofdstad de stad Edinburgh. Naast het vasteland bestaat het land uit meer dan 790 eilanden. Schotland telt ruim 5.3 miljoen inwoners en staat bekend om het Loch Ness, kilten, haggis en whisky.

In de achttiende eeuw begon Schotland kunstenaars voor te brengen met internationale significantie, allemaal voornamelijk beïnvloed door het neoclassicisme, zoals Allan Ramsay, Gavin Hamilton, de broers John en Alexander Runciman, Jacob More en David Allan.

Musea in Schotland bezitten belangrijke kunstcollecties, zoals de National Gallery of Scotland, the National Museum of Scotland, de Burrell Collection en de Kelvingrove Art Gallery and Museum.

Lees meer…

Musea in Schotland

Dit overzicht bevat alle musea in Schotland.
Benieuwd naar welke musea er in Schotland zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Schotland

Steden in Schotland

Vind de mooiste musea in steden in Schotland.

Meer populaire steden in Schotland

Schotland kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Schotland en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Schotland