De beste musea in Jamaica in november 2023

Dit zijn de top 10 beste musea in Jamaica, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Jamaica, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Jamaica.

Voor sommige musea in Jamaica dien je wellicht een tijdslot te reserveren. Bekijk hier welke plaatsen en tickets je nu al van tevoren kunt boeken. 👉
Reserveer nu

Op zoek naar de beste musea in Jamaica? Dit zijn de beste:

 1. Rose Hall Great House (1770)1

  Rose Hall Great House (1770)

  Montego Bay
  Rose Hall is een historisch huis museum gelegen in Montego Bay, Jamaica. Dit Jamaicaanse Georgische plantagehuis biedt een panoramisch uitzicht op de kust, waardoor bezoekers een uniek perspectief krijgen op de natuurlijke schoonheid van het eiland. Het museum is gehuisvest in wat wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende plantage grote huizen van het land, en biedt een blik op de rijke geschiedenis van Jamaica.
 2. Devon House Jamaica2

  Devon House Jamaica

  Half Way Tree
  Uniek erfgoed met een verbazingwekkend aantal Jamaicaanse, Caribische, Engelse en Franse antiquiteiten. Ga mee met de rondleiding als u geïnteresseerd bent.
 3. 3

  Natural History Museum of Jamaica

  Kingston
 4. Bob Marley Museum4

  Bob Marley Museum

  Nine Mile
  Het Bob Marley Museum, ook bekend als Island House, bevindt zich in Kingston, de hoofdstad van Jamaica. Dit 19e-eeuwse koloniale huis was de hoofdverblijfplaats van de internationale reggaelegende Bob Marley van 1970 tot zijn dood in 1981. Het huis diende ook als opnamestudio voor het muzieklabel Tuff Gong, dat Marley en zijn band, The Wailers, oprichtten.
 5. National Gallery of Jamaica5

  National Gallery of Jamaica

  Kingston
  De National Gallery of Jamaica, een openbaar kunstmuseum, is gelegen in de Kingston Mall, een bruisend commercieel en cultureel centrum aan de haven van Kingston. Opgericht in 1974, maakt de galerij een belangrijk deel uit van het culturele erfgoed van Jamaica en biedt bezoekers de kans om het rijke weefsel van de Jamaicaanse kunst te verkennen.
 6. 6

  Hope Zoo

  Kingston
 7. 7

  Konoko Falls & Park

  Ocho Rios
 8. 8

  Greenwood Great House

  Mount Zion
  Dit herenhuis in Georgische stijl, gebouwd door ooit machtige plantage-eigenaren, heeft nu zijn indrukwekkende collectie antiquiteiten opengesteld voor het publiek.
 9. 9

  Peter Tosh Memorial

  Belmont
  Museum en mausoleum met het lichaam van de baanbrekende reggaemuzikant. Veel interessante memorabilia ter plaatse.
 10. 10

  Trench Town & Culture Yard Museum

  Kingston

Alle musea in Jamaica