De beste musea in Edinburgh in februari 2023

Dit zijn de top 20 beste musea in Edinburgh, Schotland, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Edinburgh, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Edinburgh.

Dit zijn de beste musea in Edinburgh:

 1. National Museum of Scotland1

  National Museum of Scotland

  Edinburgh
  National Museum of Scotland is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van design, natuurwetenschappen, muziek, decoratieve en toegepaste kunst, industrie, godsdienst, schone kunsten, munten en medailles, handel en commercie, kostuum en textiel, wereldcultu
 2. Edinburgh Castle2

  Edinburgh Castle

  Edinburgh
  Edinburgh Castle is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog.
 3. The Real Mary King's Close3

  The Real Mary King's Close

  Edinburgh
  Onder de Royal Mile ligt een wirwar van ondergrondse straten en huizen die sinds de 17e eeuw bevroren zijn gebleven in de tijd. In het gezelschap van een deskundige gids kunnen bezoekers de plek verkennen en ervaren hoe het was voor de mensen die hier leefden, werkten en stierven. Het is een reis d
 4. The Palace of Holyroodhouse4

  The Palace of Holyroodhouse

  Edinburgh
  The Palace of Holyroodhouse is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, architectuur en decoratieve en toegepaste kunst.
 5. Royal Botanic Garden Edinburgh5

  Royal Botanic Garden Edinburgh

  Edinburgh
  De Royal Botanic Garden Edinburgh laat bezoekers de wereld van planten verkennen en probeert deze uit te leggen aan de hand van een uitgebreide collectie planten.
 6. Scottish National Gallery6

  Scottish National Gallery

  Edinburgh
  Scottish National Gallery is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en schone kunsten.
 7. Scottish National Portrait Gallery7

  Scottish National Portrait Gallery

  Edinburgh
  Scottish National Portrait Gallery is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten en Archieven.
 8. Edinburgh Zoo8

  Edinburgh Zoo

  Edinburgh
  De dierentuin van Edinburgh is een zoölogisch park van 82 hectare groot met meer dan 1000 zeldzame en bedreigde dieren. Het was de eerste dierentuin ter wereld die pinguïns huisvestte en kweekte en het is de enige dierentuin in Groot-Brittannië waar koala's en reuzenpanda's worden gehouden. De tuine
 9. National War Museum Scotland9

  National War Museum Scotland

  Edinburgh
  National War Museum Scotland is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog en sociale geschiedenis.
 10. Surgeons' Hall Museums10

  Surgeons' Hall Museums

  Edinburgh
  Surgeons' Hall Museums is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van geneeskunde en wapens en oorlog.
 11. 11

  Georgian House

  Edinburgh
  Georgian House is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur.
 12. Museum of Edinburgh12

  Museum of Edinburgh

  Edinburgh
  Museum of Edinburgh is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van munten en medailles, muziek, kostuum en textiel, wapens en oorlog, schone kunsten, sociale geschiedenis, oudheidkunde, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst en archieven.
 13. Craigmillar Castle13

  Craigmillar Castle

  Edinburgh
  Craigmillar Castle is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Architectuur.
 14. 14

  Holyrood Abbey

  Edinburgh
  Holyrood Abbey is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, architectuur en sociale geschiedenis.
 15. Museum of Childhood15

  Museum of Childhood

  Edinburgh
  Museum of Childhood is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, wereldculturen, archieven, geneeskunde, sociale geschiedenis, kostuum en textiel en landvervoer.
 16. The Museum on the Mound16

  The Museum on the Mound

  Edinburgh
  The Museum on the Mound is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, sociale geschiedenis, wereldculturen, oudheidkunde, munten en medailles, geneeskunde, handel en commercie, architectuur, persoonlijkheden en archieven.
 17. Peoples' Story Museum17

  Peoples' Story Museum

  Edinburgh
  Peoples' Story Museum is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie, kostuum en textiel, decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, archieven en landvervoer.
 18. Scottish National Gallery of Modern Art18

  Scottish National Gallery of Modern Art

  Edinburgh
  Scottish National Gallery of Modern Art is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en schone kunsten.
 19. The Royal Yacht Britannia19

  The Royal Yacht Britannia

  Edinburgh
  The Royal Yacht Britannia, al meer dan 40 jaar een koninklijke residentie, heeft meer dan 1.000.000 zeemijlen gevaren tijdens 968 staatsbezoeken met de koninklijke familie. Nu is het een vijfsterrenattractie in Edinburgh, waar u een rondleiding kunt krijgen over vijf dekken van het laatste koninklij
 20. Writers' Museum20

  Writers' Museum

  Edinburgh
  Writers' Museum is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten en sociale geschiedenis.

Alle musea in Edinburgh