De beste musea in Glasgow in december 2023

Dit zijn de top 20 beste musea in Glasgow, Schotland, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Glasgow, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Glasgow.

Voor sommige musea in Glasgow dien je wellicht een tijdslot te reserveren. Bekijk hier welke plaatsen en tickets je nu al van tevoren kunt boeken. 👉
Reserveer nu

Op zoek naar de beste musea in Glasgow? Dit zijn de beste:

 1. Kelvingrove Art Gallery and Museum1

  Kelvingrove Art Gallery and Museum

  Glasgow
  Kelvingrove Art Gallery and Museum is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Wereldculturen, Muziek, Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis, Schone Kunsten, Oudheidkunde, Natuurwetenschappen en Kostuum en Textiel.
 2. Riverside Museum2

  Riverside Museum

  Glasgow
  Het Riverside Museum (Glasgow Museum of Transport) herbergt meer dan 3.000 voorwerpen die een beeld geven van het rijke verleden van Glasgow, van zijn dagen als maritieme grootmacht tot een blik op het dagelijkse leven in Glasgow in het begin tot het midden van de 20e eeuw. Onder de tentoongestelde
 3. Glasgow Science Centre3

  Glasgow Science Centre

  Glasgow
  Het Glasgow Science Centre is een bezoekersattractie die uit drie hoofdgebouwen bestaat: de Science Mall, de Glasgow Tower en de IMAX-bioscoop. De missie van het centrum is een brug te vormen tussen burgers en wetenschap en technologie en mensen van alle leeftijden te inspireren om de wereld om hen
 4. Burrell Collection4

  Burrell Collection

  Glasgow
  Burrell Collection is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Oudheidkunde, Schone Kunsten, Wereldculturen, Kostuum en Textiel en Wapens en Oorlog.
 5. People's Palace and Winter Gardens5

  People's Palace and Winter Gardens

  Glasgow
  People's Palace and Winter Gardens is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis.
 6. The Hunterian Museum and Art Gallery6

  The Hunterian Museum and Art Gallery

  Glasgow
  The Hunterian Museum and Art Gallery is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van fotografie, wereldculturen, oudheidkunde, persoonlijkheden, wetenschap en technologie, schone kunsten, natuurwetenschappen, decoratieve en toegepaste kunst, geneeskunde, munte
 7. The Tall Ship at Riverside7

  The Tall Ship at Riverside

  Glasgow
  The Tall Ship at Riverside is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Maritiem.
 8. The Tenement House8

  The Tenement House

  Glasgow
  The Tenement House is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur, kostuum en textiel, design, decoratieve en toegepaste kunst, wetenschap en technologie en sociale geschiedenis.
 9. Scotland Street School Museum9

  Scotland Street School Museum

  Glasgow
  Scotland Street School Museum is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Sociale Geschiedenis, Kostuum en Textiel en Natuurwetenschappen.
 10. Glasgow Police Museum10

  Glasgow Police Museum

  Glasgow
  Het Glasgow Police Museum is het museum van de eerste politiemacht van Groot-Brittannië, van 1800 tot 1975. Opgericht onder de Glasgow Police Act van 1800. De tentoongestelde stukken in de Glasgow Police Historical Exhibition geven een historisch inzicht in de mensen, gebeurtenissen en andere fa
 11. Provand's Lordship11

  Provand's Lordship

  Glasgow
  Provand's Lordship is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, oudheidkunde, geneeskunde, godsdienst, handel en commercie, architectuur en sociale geschiedenis.
 12. Scottish Football Museum12

  Scottish Football Museum

  Glasgow
  Scottish Football Museum is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sport en Sociale Geschiedenis.
 13. St. Mungo Museum of Religious Life and Art13

  St. Mungo Museum of Religious Life and Art

  Glasgow
  St. Mungo Museum of Religious Life and Art is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wereldculturen, decoratieve en toegepaste kunst, kostuum en textiel, godsdienst, design, sociale geschiedenis, schone kunsten, fotografie en oudheidkunde.
 14. Pollok House14

  Pollok House

  Glasgow
  Pollok House is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Architectuur, Sociale Geschiedenis, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Godsdienst.
 15. Holmwood House15

  Holmwood House

  Glasgow
  Holmwood House is het beste huiselijke ontwerp van Alexander 'Greek' Thomson. Dit familiehuis werd in 1857-1988 gebouwd voor James Couper, die samen met zijn broer Robert eigenaar was van Millholm Paper Mills aan de oever van de rivier de Cart. Het huis stond in wat toen het dorp Cathcart was. De bo
 16. Fossil Grove16

  Fossil Grove

  Glasgow
  Fossil Grove is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van natuurwetenschappen.
 17. Glasgow Museums Resource Centre17

  Glasgow Museums Resource Centre

  Glasgow
  Glasgow Museums Resource Centre is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van kostuum en textiel, godsdienst, schone kunsten, muziek, wetenschap en technologie, literatuur, archieven, wereldculturen, wapens en oorlog, munten en medailles, fotografie, archite
 18. National Piping Centre and Museum18

  National Piping Centre and Museum

  Glasgow
  In het National Piping Centre kunnen bezoekers het erfgoed van de Great Highland Bagpipe zien en horen. Het museum bezit driehonderd jaar doedelzakerfgoed. Het bestaat uit artefacten uit de rijke collecties van de National Museums of Scotland.
 19. Fairfield Heritage Centre19

  Fairfield Heritage Centre

  Glasgow
  Fairfield Heritage is een gemeentemuseum dat het verhaal wil vertellen van de voortreffelijke rol van Govan in de scheepsbouw. Kom ons bezoeken en geniet van het gebouw dat ooit het hoofdkantoor was van de grootste scheepsbouwonderneming ter wereld, de Fairfield Shipbuilding & Engineering Company Lt
 20. GoMA20

  GoMA

  Glasgow
  GoMA is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van fotografie, film en media, schone kunsten en podiumkunsten.

Alle musea in Glasgow