De beste musea in Glasgow in 2022

Dit zijn de top 20 beste musea in Glasgow, Schotland, gesorteerd op score en populariteit in 2022. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Glasgow, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Glasgow.

Dit zijn de beste musea in Glasgow:

 1. Kelvingrove Art Gallery and Museum1

  Kelvingrove Art Gallery and Museum

  Glasgow
  Kelvingrove Art Gallery and Museum is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Wereldculturen, Muziek, Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis, Schone Kunsten, Oudheidkunde, Natuurwetenschappen en Kostuum en Textiel.
 2. Riverside Museum2

  Riverside Museum

  Glasgow
 3. Glasgow Science Centre3

  Glasgow Science Centre

  Glasgow
 4. Advertentie
 5. Burrell Collection4

  Burrell Collection

  Glasgow
  Burrell Collection is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Oudheidkunde, Schone Kunsten, Wereldculturen, Kostuum en Textiel en Wapens en Oorlog.
 6. People's Palace and Winter Gardens5

  People's Palace and Winter Gardens

  Glasgow
  People's Palace and Winter Gardens is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis.
 7. The Hunterian Museum and Art Gallery6

  The Hunterian Museum and Art Gallery

  Glasgow
  The Hunterian Museum and Art Gallery is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van fotografie, wereldculturen, oudheidkunde, persoonlijkheden, wetenschap en technologie, schone kunsten, natuurwetenschappen, decoratieve en toegepaste kunst, geneeskunde, munte
 8. Advertentie
 9. The Tall Ship at Riverside7

  The Tall Ship at Riverside

  Glasgow
  The Tall Ship at Riverside is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Maritiem.
 10. The Tenement House8

  The Tenement House

  Glasgow
  The Tenement House is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur, kostuum en textiel, design, decoratieve en toegepaste kunst, wetenschap en technologie en sociale geschiedenis.
 11. Scotland Street School Museum9

  Scotland Street School Museum

  Glasgow
  Scotland Street School Museum is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Sociale Geschiedenis, Kostuum en Textiel en Natuurwetenschappen.
 12. Glasgow Police Museum10

  Glasgow Police Museum

  Glasgow
 13. Provand's Lordship11

  Provand's Lordship

  Glasgow
  Provand's Lordship is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, oudheidkunde, geneeskunde, godsdienst, handel en commercie, architectuur en sociale geschiedenis.
 14. Scottish Football Museum12

  Scottish Football Museum

  Glasgow
  Scottish Football Museum is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sport en Sociale Geschiedenis.
 15. Advertentie
 16. St. Mungo Museum of Religious Life and Art13

  St. Mungo Museum of Religious Life and Art

  Glasgow
  St. Mungo Museum of Religious Life and Art is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wereldculturen, decoratieve en toegepaste kunst, kostuum en textiel, godsdienst, design, sociale geschiedenis, schone kunsten, fotografie en oudheidkunde.
 17. Pollok House14

  Pollok House

  Glasgow
  Pollok House is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Architectuur, Sociale Geschiedenis, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Godsdienst.
 18. Holmwood House15

  Holmwood House

  Glasgow
 19. Fossil Grove16

  Fossil Grove

  Glasgow
  Fossil Grove is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van natuurwetenschappen.
 20. Glasgow Museums Resource Centre17

  Glasgow Museums Resource Centre

  Glasgow
  Glasgow Museums Resource Centre is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van kostuum en textiel, godsdienst, schone kunsten, muziek, wetenschap en technologie, literatuur, archieven, wereldculturen, wapens en oorlog, munten en medailles, fotografie, archite
 21. National Piping Centre and Museum18

  National Piping Centre and Museum

  Glasgow
 22. GoMA19

  GoMA

  Glasgow
  GoMA is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van fotografie, film en media, schone kunsten en podiumkunsten.
 23. 20

  Royal Highland Fusiliers Regimental Museum

  Glasgow
  Royal Highland Fusiliers Regimental Museum is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog, Landvervoer, Schone Kunsten, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Kostuum en Textiel, Muziek en Archieven.

Alle musea in Glasgow