Höfði en de collectie

Höfði
Bron

Höfði is een belangrijke historische locatie in Reykjavík, IJsland, bekend om het organiseren van de top van Reykjavík in 1986. Deze ontmoeting tussen president Ronald Reagan van de Verenigde Staten en secretaris-generaal Michail Gorbatsjov van de Sovjet-Unie markeerde een cruciale stap naar het einde van de Koude Oorlog. Het huis herdenkt deze gebeurtenis door de vlaggen van de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie kruislings op te hangen.

Oorsprong en vroege bewoners van Höfði

Höfði werd gebouwd in 1909 en was oorspronkelijk gebouwd voor de Franse consul Jean-Paul Brillouin in IJsland. Het huis diende ook twaalf jaar lang, van 1913 tot 1925, als exclusieve residentie van de gerenommeerde dichter en zakenman Einar Benediktsson. Dit draagt bij aan de historische en culturele betekenis van het huis.

Huidig gebruik van Höfði

De stad Reykjavík kocht Höfði in 1958 en nam de restauratie ervan op zich. Sindsdien wordt het huis gebruikt voor formele recepties en feestelijke gelegenheden, wat bijdraagt aan de historische en culturele waarde ervan.

Historische communicatiebetekenis van de Höfði-locatie

Voordat Höfði werd gebouwd, speelde de locatie een belangrijke rol in de geschiedenis van de communicatie in IJsland. Het werd gebruikt om de eerste radioverbindingen te maken tussen IJsland en de buitenwereld op 26 juni 1905. Er werd contact gemaakt met Poldhu in Cornwall, VK, met behulp van een Marconi-antenne.

Lees meer…

ENHofdi house

Höfði
Borgartún 105

Bezoekersinformatie Höfði

Openingstijden

Maandag
10:00 – 18:00
Dinsdag
10:00 – 18:00
Woensdag
10:00 – 18:00
Donderdag
10:00 – 18:00
Vrijdag
10:00 – 18:00
Zaterdag
10:00 – 18:00
Zondag
10:00 – 18:00

Toegangsprijzen

We hebben geen informatie over de tickets & prijzen van Höfði.

Faciliteiten

We hebben geen informatie over de faciliteiten van Höfði.

Locatie & Kaart

Borgartún 105, Reykjavik

Ontdek alle musea in Reykjavik

Tentoonstellingen

Er zijn geen tentoonstellingen in Höfði gevonden.

Recensies van Höfði

Er is 1 beoordeling van Höfði.

  • Geaggregeerde beoordeling

    Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Höfði bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Höfði te beoordelen.