De beste musea in Buenos Aires in november 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Buenos Aires, Argentinië, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Buenos Aires, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Buenos Aires.

Voor sommige musea in Buenos Aires dien je wellicht een tijdslot te reserveren. Bekijk hier welke plaatsen en tickets je nu al van tevoren kunt boeken. 👉
Reserveer nu

Op zoek naar de beste musea in Buenos Aires? Dit zijn de beste:

 1. Latin American Art Museum of Buenos Aires1

  Latin American Art Museum of Buenos Aires

  Buenos Aires
  Het Latijns-Amerikaanse Kunstmuseum van Buenos Aires ( Spaans: Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires , MALBA ) is een museum gelegen aan de Figueroa Alcorta Avenue , in de wijk Palermo van Buenos Aires. Opgericht door de Argentijnse zakenman Eduardo Costantini , wordt het museum beheerd door
 2. Galileo Galilei Planetarium2

  Galileo Galilei Planetarium

  Buenos Aires
  Het Galileo Galilei planetarium, beter bekend als Planetario, bevindt zich in Parque Tres de Febrero in de wijk Palermo in Buenos Aires, Argentinië.
 3. Cabildo3

  Cabildo

  Buenos Aires
  Het Cabildo van Buenos Aires ( Spaans : Cabildo de Buenos Aires ) is het openbare gebouw in Buenos Aires dat tijdens het koloniale tijdperk werd gebruikt als zetel van de gemeenteraad en als regeringshuis van het Viceroyalty van de Río de la Plata . Tegenwoordig wordt het gebouw gebruikt als museum.
 4. National Fine Arts Museum4

  National Fine Arts Museum

  Buenos Aires
  Het Museo Nacional de Bellas Artes ("Nationaal Museum voor Schone Kunsten") is een Argentijns kunstmuseum in Buenos Aires, gelegen in het stadsdeel Recoleta. Het museum opende in 2004 een filiaal in Neuquén. Het museum bezit werken van onder andere Goya, Rembrandt, Van Gogh, Rodin, Manet en Chagall.
 5. Palace of Running Waters5

  Palace of Running Waters

  Buenos Aires
  Het Paleis van het Stromende Water ( Spaans: Palacio de Aguas Corrientes ) is een architectonisch belangrijk waterpompstation in Buenos Aires , Argentinië en het voormalige hoofdkwartier van Obras Sanitarias de la Nación . Het wordt momenteel beheerd door Agua y Saneamientos Argentinos (AySA).
 6. Amalia Lacroze de Fortabat Art Collection6

  Amalia Lacroze de Fortabat Art Collection

  Buenos Aires
  De Amalia Lacroze de Fortabat Art Collection is een museum voor schone kunsten in Buenos Aires, Argentinië.
 7. Evita Museum7

  Evita Museum

  Buenos Aires
  Dit prachtige herenhuis herbergt een museum van Evita's jurken, voorwerpen en aandenkens die ooit toebehoorden aan de beroemde actrice. Het biedt ook een kijkje in de geschiedenis van Argentinië door middel van Evita's sociale werk en haar eigen leven.
 8. Buenos Aires Museum of Modern Art8

  Buenos Aires Museum of Modern Art

  Buenos Aires
  Het Museum voor Moderne Kunst van Buenos Aires, plaatselijk bekend als het Museo de Arte Moderno de Buenos Aires of MAMBA, is een museum voor moderne kunst in Buenos Aires, Argentinië.
 9. Kirchner Cultural Centre9

  Kirchner Cultural Centre

  Buenos Aires
  Het Buenos Aires Central Post Office (oorspronkelijke naam: "Palacio de Correos y Telecomunicaciones" of meestal "Correo Central") gebouw, nu het Kirchner Cultureel Centrum , was de zetel van de Correo Argentino (Argentijnse postdienst) tot 2005. Het is gelegen in de wijk San Nicolás, Buenos Aires i
 10. National Museum of Decorative Arts10

  National Museum of Decorative Arts

  Buenos Aires
  Het Nationaal Museum voor Decoratieve Kunsten is een kunstmuseum in Recoleta , Buenos Aires , Argentinië.
 11. Museo del Humor11

  Museo del Humor

  Buenos Aires
 12. Bernardino Rivadavia Natural Sciences Museum12

  Bernardino Rivadavia Natural Sciences Museum

  Buenos Aires
  Het Bernardino Rivadavia Natural Sciences Argentine Museum ( Spaans : Museo Argentino de Ciencias Naturales Bernardino Rivadavia ) is een openbaar museum gelegen in de wijk Caballito in Buenos Aires , Argentinië .
 13. Buenos Aires Eco-Park13

  Buenos Aires Eco-Park

  Buenos Aires
  Het Buenos Aires Eco Park (Spaans: Ecoparque de Buenos Aires) is een park van 18 hectare in de wijk Palermo in Buenos Aires, Argentinië. De voormalige dierentuin, geopend in 1888, bevatte 89 soorten zoogdieren, 49 soorten reptielen en 175 soorten vogels, met in totaal meer dan 2500 dieren. De doelst
 14. Museo Casa de Ricardo Rojas14

  Museo Casa de Ricardo Rojas

  Buenos Aires
 15. Illuminated Block15

  Illuminated Block

  Buenos Aires
  Het verlichte blok ( Spaans: Manzana de las Luces ) is een historisch monument in de wijk Monserrat in Buenos Aires , Argentinië .
 16. National Historical Museum16

  National Historical Museum

  Buenos Aires
  Het Argentijns Nationaal Historisch Museum ( Spaans: Museo Histórico Nacional ) is gevestigd in Buenos Aires , Argentinië , en is een museum gewijd aan de geschiedenis van Argentinië , waar voorwerpen met betrekking tot de Meirevolutie en de Argentijnse Onafhankelijkheidsoorlog worden tentoongesteld
 17. Carlos Gardel House Museum17

  Carlos Gardel House Museum

  Buenos Aires
  Het voormalige huis van de legendarische tangodanser dient nu als een inzichtelijk museum met Gardel-memorabilia.
 18. Mitre Museum18

  Mitre Museum

  Buenos Aires
  Het Museo Mitre ( Spaans ) ( Mitre Museum ) in Buenos Aires , Argentinië , is een museum gewijd aan de Argentijnse geschiedenis , evenals aan de erfenis van president Bartolomé Mitre .
 19. Proa Foundation19

  Proa Foundation

  Buenos Aires
  De Fundación Proa is een particulier kunstcentrum in La Boca , Buenos Aires , Argentinië . Het werd opgericht in 1996 en ontwikkelt educatieve programma's en uitwisseling met culturele instellingen. Zijn focus ligt op de verspreiding van de grote artistieke stromingen van de twintigste eeuw. De stic
 20. Museo Sitio de Memoria ESMA20

  Museo Sitio de Memoria ESMA

  Buenos Aires
 21. Paz Palace21

  Paz Palace

  Buenos Aires
  Het Paz Palace is een voormalig herenhuis in Buenos Aires, Argentinië, waar de Military Officers' Association, een sociale club van de Argentijnse militairen, is gehuisvest.
 22. Hispano-American Museum of Art22

  Hispano-American Museum of Art

  Buenos Aires
  Het Museo de Arte Hispanoamericano Isaac Fernández Blanco is een kunstmuseum in de wijk Retiro in Buenos Aires , Argentinië.
 23. Palais de Glace23

  Palais de Glace

  Buenos Aires
  Het Palais de Glace is een Belle Époque-gebouw in renaissancestijl in de wijk Recoleta in Buenos Aires, Argentinië. Het ligt aan de Posadas straat 1430 en is gemodelleerd naar het Palais des Glaces in Parijs. Het gebouw werd ontworpen door J. L. Ruiz Basadre en in 1911 ingehuldigd als schaatsbaan en
 24. Sarmiento History Museum24

  Sarmiento History Museum

  Buenos Aires
  Het Sarmiento History Museum ( Spaans : Museo Histórico Sarmiento ), gelegen in de wijk Belgrano in Buenos Aires , is een museum gewijd aan de Argentijnse geschiedenis, en in het bijzonder aan de Generatie van '80 en het leven van president Domingo Faustino Sarmiento , een schrijver en politiek figu
 25. Espacio Memoria y Derechos Humanos25

  Espacio Memoria y Derechos Humanos

  Buenos Aires
 26. Eduardo Sívori Museum26

  Eduardo Sívori Museum

  Buenos Aires
  Het Eduardo Sívori Museum ( Museo de Artes Plásticas Eduardo Sívori ) is een gemeentelijk kunstmuseum in Buenos Aires, Argentinië.
 27. Museo Malvinas e Islas del Atlántico Sur27

  Museo Malvinas e Islas del Atlántico Sur

  Buenos Aires
 28. Museo Casa de Yrurtia28

  Museo Casa de Yrurtia

  Buenos Aires
  Het Museo Casa de Rogelio Yrurtia was het huis van de beeldhouwer Rogelio Yrurtia en ligt in de wijk Belgrano in Buenos Aires.
 29. Juan B. Ambrosetti Ethnographic Museum29

  Juan B. Ambrosetti Ethnographic Museum

  Buenos Aires
  Het Juan B. Ambrosetti Museum voor Etnografie ( Spaans: Museo Etnográfico "Juan B. Ambrosetti" ) is een Argentijns museum onder toezicht van de Faculteit Filosofie en Letteren van de Universiteit van Buenos Aires en gevestigd in Buenos Aires.
 30. Museo de la Inmigración30

  Museo de la Inmigración

  Buenos Aires
 31. ARA Uruguay31

  ARA Uruguay

  Buenos Aires
  De corbeta ( korvet ) ARA Uruguay , gebouwd in Engeland, is het grootste drijvende schip van zijn leeftijd in de Armada de la República Argentina ( Argentijnse marine ), met meer dan 140 jaar verstreken sinds zijn ingebruikname in september 1874. Als laatste van het legendarische eskader van preside
 32. Museo de la Pasión Boquense32

  Museo de la Pasión Boquense

  Buenos Aires
 33. Casa Rosada Museum33

  Casa Rosada Museum

  Buenos Aires
  Het Bicentennial Museum, ook bekend als El Museo del Bicentenario, is een Argentijns museum gelegen in de oude galerijen van de Taylor Customs in Buenos Aires. Het museum werd ingehuldigd op 24 mei 2011 en fungeert als een bijgebouw van de Casa Rosada. Het herbergt ongeveer 10.000 historische stukken die toebehoorden aan vele presidenten van de Argentijnse Republiek, afkomstig uit de collectie van het Presidentieel Museum Casa Rosada.
 34. 34

  Botica del Angel Museum

  Buenos Aires
  Fervente dansers zullen genieten van dit museum dat volledig gewijd is aan tango en tango alleen. Prachtige kostuums tentoongesteld!
 35. ARA Presidente Sarmiento35

  ARA Presidente Sarmiento

  Buenos Aires
  De ARA Presidente Sarmiento is een museumschip in Argentinië, oorspronkelijk gebouwd als opleidingsschip voor de Argentijnse marine en genoemd naar Domingo Faustino Sarmiento , de zevende president van Argentinië . Zij wordt beschouwd als het laatste intacte cruisetrainingsschip uit de jaren 1890.
 36. Borges Cultural Centre36

  Borges Cultural Centre

  Buenos Aires
  Dit centrum, dat opgedragen is aan de uitstekende schrijver, organiseert tijdelijke tentoonstellingen en culturele evenementen.
 37. Museo Larreta37

  Museo Larreta

  Buenos Aires
  Het Museo de Arte Español Enrique Larreta is een museum voor Spaanse kunst in de wijk Belgrano in Buenos Aires, Argentinië.
 38. 38

  Museo de Armas de la Nación

  Buenos Aires
 39. San Martín National Institute39

  San Martín National Institute

  Buenos Aires
  Het Nationaal Instituut San Martín ( Instituto Nacional Sanmartiniano ) is een culturele stichting in Buenos Aires gewijd aan de erfenis van Generaal José de San Martín , de bevrijder van Argentinië , Chili , en Perú .
 40. Museo de Arte Popular José Hernández40

  Museo de Arte Popular José Hernández

  Buenos Aires
 41. Historical Museum of Buenos Aires Cornelio Saavedra41

  Historical Museum of Buenos Aires Cornelio Saavedra

  Buenos Aires
 42. Museo Fotográfico Simik42

  Museo Fotográfico Simik

  Buenos Aires
 43. Museo Nacional de Arte Oriental43

  Museo Nacional de Arte Oriental

  Buenos Aires
 44. Museo del Libro y de la Lengua44

  Museo del Libro y de la Lengua

  Buenos Aires
 45. MARQ. Museum of Architecture and Design45

  MARQ. Museum of Architecture and Design

  Buenos Aires
 46. Argentine Puppet Museum46

  Argentine Puppet Museum

  Buenos Aires
 47. MACBA - Museum of Contemporary Art in Buenos Aires47

  MACBA - Museum of Contemporary Art in Buenos Aires

  Buenos Aires
 48. 48

  Museo Judío de Buenos Aires

  Buenos Aires
 49. Casa Nacional del Bicentenario49

  Casa Nacional del Bicentenario

  Buenos Aires
 50. Museo de la Ciudad50

  Museo de la Ciudad

  Buenos Aires
 51. Centro Ana Frank51

  Centro Ana Frank

  Buenos Aires
 52. Immigration Museum52

  Immigration Museum

  Buenos Aires
  Toepasselijk gesitueerd in een oud hotel waar het merendeel van de migranten het nieuwe leven overzee is begonnen. Originele inrichting tentoongesteld.
 53. Benito Quinquela Martín Museum53

  Benito Quinquela Martín Museum

  Buenos Aires
  Dit kleurrijke gebouw - museum voor lokale kunst - is een verborgen juweeltje voor alle kunstliefhebbers. Gratis toegang.
 54. 54

  Children Museum

  Buenos Aires
  Ondanks het feit dat dit museum deel uitmaakt van het winkelcentrum, is het verrassend goed gedaan, amusant en leerzaam tegelijk.
 55. Museo Roca - Instituto de Investigaciones Históricas55

  Museo Roca - Instituto de Investigaciones Históricas

  Buenos Aires
 56. National Railway Museum56

  National Railway Museum

  Buenos Aires
 57. Museo de Esculturas Luis Perlotti57

  Museo de Esculturas Luis Perlotti

  Buenos Aires
 58. Holocaust Museum in Buenos Aires58

  Holocaust Museum in Buenos Aires

  Buenos Aires
 59. Museo de Informática de la República Argentina59

  Museo de Informática de la República Argentina

  Buenos Aires
 60. Museo de la Historia del Traje60

  Museo de la Historia del Traje

  Buenos Aires
 61. 61

  Museo de la Mujer

  Buenos Aires
 62. Museo Histórico y Numismático “Héctor Carlos Janson”62

  Museo Histórico y Numismático “Héctor Carlos Janson”

  Buenos Aires
 63. Museum of Architecture and Design (MARQ)63

  Museum of Architecture and Design (MARQ)

  Buenos Aires
 64. Museum of Foreign Debt64

  Museum of Foreign Debt

  Buenos Aires
 65. Automovil Club Argentino Museum65

  Automovil Club Argentino Museum

  Buenos Aires
  De Automóvil Club Argentino (ACA) is een belangrijke instelling in Argentinië, verantwoordelijk voor het toezicht op en de organisatie van autosport in het land. Naast deze taken biedt de ACA een reeks diensten die interessant kunnen zijn voor toeristen, waaronder reizigersassistentie, mechanische hulp, cartografie en accommodatie. Deze diensten zijn allemaal gerelateerd aan toerisme en bevorderen het gebruik van auto's.
 66. Prison Museum Antonio Ballvé66

  Prison Museum Antonio Ballvé

  Buenos Aires
 67. Isaac Fernández Blanco Museum of Spanish-American art67

  Isaac Fernández Blanco Museum of Spanish-American art

  Buenos Aires
 68. 68

  Museo Nacional del Hombre

  Buenos Aires
 69. 69

  Museo de Gendarmería Nacional

  Buenos Aires
 70. 70

  Museo de Ciencia y Técnica

  Buenos Aires
 71. 71

  Argentine Mint - Museum & Official Archive

  Buenos Aires
 72. 72

  Museo ISER

  Buenos Aires
 73. 73

  Museo Nacional del Grabado

  Buenos Aires
 74. 74

  Museo Barrio de Flores

  Buenos Aires
 75. 75

  Museo Houssay de Historia de la Ciencia y la Tecnología

  Buenos Aires
 76. 76

  Forensic Museum of the Judicial Morgue

  Buenos Aires
 77. 77

  National Institute of Theatre Studies I.N.E.T.

  Buenos Aires
 78. 78

  Museo Parlamentario

  Buenos Aires
 79. 79

  Museo - Policía de la Provincia de Buenos Aires

  Buenos Aires
 80. 80

  Museo de las Escuelas

  Buenos Aires
 81. 81

  Provincia Bank Museum

  Buenos Aires
 82. 82

  Museo de Maquetas FADU-UBA

  Buenos Aires
 83. 83

  Museo Mundial del Tango

  Buenos Aires
 84. 84

  The Franciscan Convent Museum

  Buenos Aires
 85. 85

  Xul Solar Museum

  Buenos Aires
 86. 86

  River Plate Museum

  Buenos Aires
 87. 87

  Museo Tecnológico Eduardo Latzina

  Buenos Aires
 88. 88

  Museo "El Templo del Fútbol"

  Buenos Aires
 89. 89

  Participatory Science Museum

  Buenos Aires
 90. 90

  Museo del Automóvil

  Buenos Aires
 91. 91

  Museum of Pathology at the University of Buenos Aire

  Buenos Aires
 92. 92

  Historical Wax Museum

  Buenos Aires
 93. 93

  Museum Corrales Viejos

  Buenos Aires
 94. 94

  Museo Histórico Municipal "Alfredo Enrique Múlgura"

  Buenos Aires
 95. 95

  Museo Casa de Batato Barea

  Buenos Aires
 96. 96

  Museo de Ciencias Naturales y del Hombre del Colegio La Salle Buenos Aires

  Buenos Aires
 97. 97

  Museo le los Niños Abasto

  Buenos Aires
 98. 98

  Museo Histórico del Regimiento de Granaderos a Caballo General San Martín

  Buenos Aires
 99. 99

  Museo de la Psicología Experimental en Argentina 'Dr. Horacio G. Piñero'

  Buenos Aires
 100. 100

  Museo de Historia de la Medicina y la Cirugía Vicente A. Risolía

  Buenos Aires

Alle musea in Buenos Aires