Ontdek alle musea in Bulgarije en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Bulgarije, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Bulgarije bekijk je onze lijst van beste musea in Bulgarije.

Bulgarije is een van de oudste landen van Europa, gelegen op de Balkan, in het zuidoosten van Europa. Bulgarije telt ruim 7 miljoen inwoners. De hoofdstad van het land is Sofia en is veruit de grootste stad van het land.

Toeristen komen vooral af op de stranden aan de Zwarte Zee, skibestemmingen in de bergen en de hoofdstad Sofia. Maar het land kent ook vele andere toeristische plekken met interessante steden en dorpen, kerken en ander erfgoed.

Bulgaarse muziek is de belangrijkste traditionele kunstvorm en is onder liefhebbers van volksmuziek zeer geliefd, vooral vanwege de onregelmatige maatsoorten. Deze muziek heeft dan ook veel invloed gehad op moderne(re) muziekstijlen. Pancho Vladigerov (1899-1978) was de voornaamste componist van het land, maar diverse operazangers, harpisten en kunstenaars hebben de cultuur van Bulgarije populair gemaakt in het buitenland.

Lees meer…

Musea in Bulgarije

Dit overzicht bevat alle musea in Bulgarije.
Benieuwd naar welke musea er in Bulgarije zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Bulgarije

Steden in Bulgarije

Vind de mooiste musea in steden in Bulgarije.

Meer populaire steden in Bulgarije

Tentoonstellingen in Bulgarije

Helaas zijn er geen actuele tentoonstellingen in Bulgarije bij ons bekend.