Alle kunstmusea en attracties om te bezoeken in Canberra

Canberra (Australisch Hoofdstedelijk Territorium) heeft veel te bieden voor kunstliefhebbers. Hieronder tonen we je een overzicht van alle 10 kunstmusea die zich in Canberra bevinden.

Houd je van kunst en ben je op zoek naar de beste kunstmusea om te bezoeken in Canberra? Dit zijn ze:

 1. National Gallery of Australia1

  National Gallery of Australia

  Canberra
  De National Gallery of Australia (NGA) is een belangrijk kunstmuseum gelegen in Canberra, de hoofdstad van Australië. Het museum is gespecialiseerd in schilderijen en sculpturen uit de 19e en 20e eeuw. Het is een geweldige plek voor kunstliefhebbers en toeristen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de rijke geschiedenis van de Australische en internationale kunst.
 2. National Library of Australia2

  National Library of Australia

  Canberra
  De National Library of Australia ( NLA ), voorheen de Commonwealth National Library en Commonwealth Parliament Library , is de grootste referentiebibliotheek in Australië, verantwoordelijk onder de voorwaarden van de National Library Act 1960 voor "het onderhouden en ontwikkelen van een nationale co
 3. National Portrait Gallery3

  National Portrait Gallery

  Canberra
  De National Portrait Gallery in Canberra is een openbare kunstgalerie die portretten van bekende Australiërs huisvest. De galerie werd opgericht in 1998 en verhuisde in december 2008 naar haar huidige locatie aan King Edward Terrace. Het biedt bezoekers de kans om de gezichten en verhalen van Australiërs die ons land hebben gevormd en blijven vormen te verkennen.
 4. Canberra Museum and Gallery4

  Canberra Museum and Gallery

  Canberra
  Canberra Museum and Gallery is een kunstgalerij en museum in Canberra, de hoofdstad van Australië. Het is gelegen aan London Circuit, in Civic in het centrum van de stad. De galerij werd geopend op 13 februari 1998. Het museum herbergt een permanente collectie genaamd Reflecting Canberra die op 14 f
 5. National Film and Sound Archive of Australia - NFSA5

  National Film and Sound Archive of Australia - NFSA

  Canberra
  Het National Film and Sound Archive (NFSA) in Canberra is een belangrijke culturele instelling in Australië. Het is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, behoud, onderhoud, promotie en toegang tot een breed scala aan media, waaronder film, televisie, radio en geluidsopnamen, videogames, nieuwe media en gerelateerde documenten en artefacten. Deze uitgebreide collectie beslaat werken vanaf de late 19e eeuw tot heden en biedt een uitgebreid inzicht in de audiovisuele geschiedenis van Australië.
 6. Tuggeranong Arts Centre6

  Tuggeranong Arts Centre

  Canberra
  Het Tuggeranong Arts Centre is een speciaal gebouwd faciliteit gelegen aan de oevers van Lake Tuggeranong. Het bevindt zich in het stadscentrum van Tuggeranong, een zuidelijke buitenwijk van Canberra in het Australian Capital Territory. Deze locatie biedt bezoekers de kans om de schilderachtige schoonheid van het meer te genieten terwijl ze de verschillende kunstactiviteiten verkennen die het centrum te bieden heeft.
 7. Lanyon Homestead7

  Lanyon Homestead

  Canberra
  Lanyon Homestead is een historisch pand gelegen aan de zuidelijke rand van Canberra, in het Australian Capital Territory. Deze site, die voor het eerst werd bewoond na de blanke nederzetting, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1829. Het heeft gediend als weidegrond en is in de loop der jaren het thuis geweest van verschillende opmerkelijke figuren.
 8. 8

  Canberra Contemporary Art Space

  Canberra
  Deze galerie is een bezoek waard als u een liefhebber bent van ongewone, vernieuwende kunst. Jonge kunstenaars presenteren hier hun werk tijdens kortlopende tentoonstellingen.
 9. 9

  Craft Act

  Canberra
  Dit ambachts- en designcentrum presenteert innovatieve tentoonstellingen en steunt tientallen opkomende kunstenaars. Jij, kunstliefhebber - mis deze plek niet!
 10. 10

  Aboriginal Dreamings Gallery

  Canberra
  Deze galerij toont Aboriginal kunst van oude meesters uit alle regio's. Als u geïnteresseerd bent in de Australische geschiedenis, mag u deze plek niet missen.

Alle musea in Canberra