Alle gratis musea en attracties om te bezoeken in Chili

Zelfs als je een klein budget hebt, heeft Chili veel voor je te bieden op cultureel gebied, waaronder gratis musea, gratis activiteiten en gratis attracties. 77 musea en attracties in Chili kunnen kosteloos worden bezocht.

Ben je op zoek naar gratis uitjes en dingen om te doen in Chili? Dit zijn de beste plekken om te bezoeken:

 1. National History Museum of Chile1

  National History Museum of Chile

  Santiago
  Het Palacio de la Real Audiencia y Cajas Reales, ook bekend als Palacio de la Real Audiencia of Palacio de las Cajas, of Palacio de la Independencia, is een historisch gebouw gelegen aan de noord-centrale stoep van de Plaza de Armas in Santiago de Chili. Het gebouw, dat dateert uit 1808, is sinds 1982 de thuisbasis van het Nationaal Historisch Museum van Chili. Het bevindt zich op een deel van het land dat ooit toebehoorde aan Pedro de Valdivia, met uitzicht op de Plaza de Armas van Santiago.
 2. Museum of Precolombian Art2

  Museum of Precolombian Art

  Santiago
  Het museum is gevestigd in het oude gebouw van het Koninklijk Douanepaleis van Santiago, gelegen op de hoek van de straten Bandera en Compañía, in het historische centrum van de Chileense hoofdstad. Het is gunstig gelegen nabij het metrostation Plaza de Armas, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen.
 3. Chilean National Zoo3

  Chilean National Zoo

  Providencia
 4. Museo Nacional de Historia Natural de Chile4

  Museo Nacional de Historia Natural de Chile

  Santiago
  Het Chileense Nationaal Museum voor Natuurgeschiedenis, een van de drie nationale musea in Chili, is gelegen in Quinta Normal Park. Dit museum, opgericht in 1830, is een van de oudste natuurhistorische musea in Zuid-Amerika. Het werd opgericht met een focus op de biologie en geografie van Chili, met name de gewassen en minerale bronnen.
 5. San Miguel de Azapa Archeological Museum5

  San Miguel de Azapa Archeological Museum

  Arica
  Een plek voor alle geschiedenisliefhebbers. De grootste attractie zijn de Chinchorro mummies, waarvan wordt gezegd dat ze nog ouder zijn dan de Egyptische.
 6. 6

  Museo de Sitio Casa y Escuela de Gabriela Mistral

  Paihuano
 7. Park for the Peace Villa Grimaldi7

  Park for the Peace Villa Grimaldi

  Peñalolén
 8. Museum of History and Weapon8

  Museum of History and Weapon

  Arica
  Het Historisch en Wapenmuseum van Arica is gelegen in de stad Arica, bovenop de Morro de Arica, in de regio Arica en Parinacota, in het noorden van Chili. Deze locatie biedt een panoramisch uitzicht op de stad en de omliggende gebieden, waardoor het een unieke plek is voor bezoekers.
 9. Mirador Interactive Museum9

  Mirador Interactive Museum

  La Granja
  Het Museo Interactivo Mirador (MIM) is een wetenschapsmuseum gelegen in de gemeente La Granja in Chili. Het maakt deel uit van de Fundación Tiempos Nuevos, die onder het Ministerie van Onderwijs valt. Het museum staat bekend om zijn interactieve tentoonstellingen die wetenschap toegankelijk en boeiend maken voor alle bezoekers.
 10. Museo Artequin10

  Museo Artequin

  Estación Central
  Het geweldige paviljoen heeft een kunstmuseum gericht op kinderen - interactief, amusant, smaakvol. Zo buitengewoon!
 11. Violeta Parra Museum11

  Violeta Parra Museum

  Santiago
  Het Violeta Parra Museum, gelegen in Santiago, Chili, is een kunstmuseum en cultureel centrum gewijd aan het behoud en de promotie van het werk van de gerenommeerde Chileense kunstenaar, Violeta Parra. Het museum werd ingehuldigd op 4 oktober 2015 en bevindt zich op Vicuña Mackenna Avenue 37, met een extra ingang op Ramón Corvalán Street 38.
 12. National Aerospace Museum12

  National Aerospace Museum

  Cerrillos
  Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartmuseum is een belangrijke instelling in Chili, gewijd aan de verspreiding van het luchtvaarterfgoed van het land. Het biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis en ontwikkeling van de luchtvaart in Chili, waardoor het een informatieve en educatieve bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in luchtvaart en ruimteverkenning.
 13. National Center for Contemporary Art Cerrillos13

  National Center for Contemporary Art Cerrillos

  Cerrillos
  Het Nationaal Centrum voor Hedendaagse Kunst Cerrillos (CNACC) is een relatief nieuwe toevoeging aan het culturele landschap van Chili, opgericht in september 2016. Het fungeert als een museum voor tijdelijke moderne tentoonstellingen en fungeert ook als een opslagplaats voor Chileense kunstwerken vanaf 1967. Dit maakt het een unieke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in hedendaagse Chileense kunst.
 14. 14

  Museo Municipal Fernando Cordero Rusque

  Porvenir
 15. Ralli Museum Santiago15

  Ralli Museum Santiago

  Vitacura
 16. Museum Gabriela Mistral Education16

  Museum Gabriela Mistral Education

  Santiago
  Het Gabriela Mistral Onderwijsmuseum, ook bekend als MEGM, is een historische instelling opgericht op 13 september 1941. Het bevindt zich in de westelijke vleugel van de oude Normale School van Preceptoras, gelegen op het kruispunt van de straten Chacabuco en Compañía de Jesús. Deze locatie bevindt zich in de wijk Yungay, een levendig en cultureel rijk gebied van Santiago, Chili.
 17. Railway Museum17

  Railway Museum

  Santiago
  Het Spoorwegmuseum van Santiago bevindt zich in het Quinta Normal Park, een populair stadspark in de hoofdstad van Chili. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die Santiago bezoeken, en biedt een unieke kans om de rijke spoorweggeschiedenis van het land te verkennen te midden van de rust van een prachtig park.
 18. Museo Regional de Iquique18

  Museo Regional de Iquique

  Iquique
  Het Museo Regional de Iquique werd opgericht in 1960, onder de auspiciën van de Universiteit van het Noorden, en was gevestigd in een gebouw aan de Bolívarstraat. Sinds 1987 is het museum echter gehuisvest in het gebouw dat ooit diende als de Gerechtshoven van Iquique, aan de Baquedano Walk 951. Deze locatie maakt deel uit van de Typische Zone, een erfgoedgebied dat in 1977 werd verklaard.
 19. Museo Naval de Iquique19

  Museo Naval de Iquique

  Iquique
  Het Museo Naval de Iquique, opgericht op 20 mei 1983, bevindt zich in het historische Peruaanse douanegebouw uit 1871, in de stad Iquique, in de regio Tarapacá in Chili. Dit museum speelt een belangrijke rol bij het behouden en tentoonstellen van de historische elementen die verband houden met de belangrijke gebeurtenissen die in de vorige eeuw in de baai plaatsvonden, met name de zeeslag van Iquique tijdens de Oorlog van de Stille Oceaan.
 20. Decorative Arts Museum Rioja Palace20

  Decorative Arts Museum Rioja Palace

  Viña del Mar
  Het Rioja Paleis is een belangrijk historisch gebouw gelegen in de Vergara Population sector van Viña del Mar, in de regio Valparaíso in Chili. Het bevindt zich op de Quillota straat, tussen 3 en 4 Noord. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en is een belangrijk punt van interesse voor toeristen die het gebied bezoeken.
 21. Museo de Historia Natural de Concepción21

  Museo de Historia Natural de Concepción

  Concepcion
  Het Museo de Historia Natural de Concepción, gelegen in de stad Concepción, Chili, biedt een uniek inzicht in de geografische geschiedenis van niet alleen de stad en de regio Biobío, maar ook Chili en Zuid-Amerika. De collectie van het museum is een getuigenis van de rijke en diverse geschiedenis van deze regio's, waardoor het een fascinerende bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geschiedenis.
 22. Regional Museum of Rancagua22

  Regional Museum of Rancagua

  Rancagua
  De collectie van het museum wordt tentoongesteld in verschillende settings die een 19e-eeuws huis nabootsen. Bezoekers kunnen een woonkamer, eetkamer, slaapkamer, studeerkamer en traditionele keuken verkennen, elk gevuld met objecten die passen bij de periode.
 23. Regional Museum of Aysén23

  Regional Museum of Aysén

  Coyhaique
  Het Regionaal Museum van Aysén is een openbare instelling gelegen in de stad Coyhaique, in de regio Aysén van Chileens Patagonië. Het maakt deel uit van de Nationale Dienst voor Cultureel Erfgoed en het Nationaal Systeem van Musea van Chili. Het museum is een belangrijke culturele en historische site die bezoekers de kans biedt om het rijke erfgoed van de regio te verkennen.
 24. Rapa Nui Museum24

  Rapa Nui Museum

  Easter Island
  Het Father Sebastian Englert Anthropological Museum bevindt zich in het stadje Hanga Roa op Rapa Nui, ook bekend als Paaseiland, in Chileens Polynesië. Het museum is vernoemd naar de Beierse missionaris, pater Sebastian Englert, en werd opgericht in 1973. Het is gewijd aan het behoud van het culturele erfgoed van Rapa Nui. Het museum wordt beheerd door de Chileense Nationale Dienst voor Cultureel Erfgoed en herbergt de William Mulloy Bibliotheek.
 25. Museo de La Ligua25

  Museo de La Ligua

  La Ligua
  Het Museo de La Ligua is een culturele instelling gelegen in de provincie Petorca, in de regio Valparaíso in het noorden van Chili. Het valt onder de jurisdictie van de Ilustre Municipalidad de La Ligua. Dit museum is een belangrijk onderdeel van het culturele landschap van de regio en biedt bezoekers de kans om de rijke geschiedenis en het erfgoed van het gebied te verkennen.
 26. Museo y Centro Cultural Presidente Pedro Aguirre Cerda26

  Museo y Centro Cultural Presidente Pedro Aguirre Cerda

  Calle Larga
  Het Museo y Centro Cultural Presidente Pedro Aguirre Cerda is een culturele ruimte en conservatiecentrum gelegen in het stadje Pocuro, in de gemeente Calle Larga, in de regio Valparaíso in Chili. Dit museum en cultureel centrum is gewijd aan het leven en de erfenis van president Pedro Aguirre Cerda en is gevestigd in het gebouw waar hij is geboren.
 27. Museo de Historia Natural e Histórico de San Antonio27

  Museo de Historia Natural e Histórico de San Antonio

  San Antonio
 28. Museo de la Moda28

  Museo de la Moda

  Vitacura
  El Museo de la Moda, gelegen in Vitacura, Santiago, Chili, is een particuliere instelling die gespecialiseerd is in het verzamelen, bewaren en tentoonstellen van kledingstukken. Deze items zijn ofwel gedoneerd of verworven op internationale veilingen, waardoor de collectie van het museum uniek en divers is. Het museum werd in juli 2007 geopend door de Museo de la Moda Foundation, die in 1999 werd opgericht door Jorge Yarur Bascuñán.
 29. 29

  Mineralogical Museum

  Copiapó
  Het Ignacio Domeyko Mineralogisch Museum bevindt zich in de stad La Serena, in de regio Coquimbo in Chili. Deze locatie is belangrijk omdat het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen die de regio bezoeken. Het museum maakt deel uit van de afdeling mijnbouwkunde van de Universiteit van La Serena, wat bijdraagt aan de geloofwaardigheid en authenticiteit.
 30. Jedimar Colection Museum30

  Jedimar Colection Museum

  Estación Central
 31. Museo del Carmen de Maipú31

  Museo del Carmen de Maipú

  Maipú
  Het Museo del Carmen de Maipú is een privémuseum met een historisch, religieus en artistiek karakter. Het bevindt zich in de gemeente Maipú, Santiago de Chili. Het museum is een plek die verschillende goederen van het Chileense culturele erfgoed bewaart, tentoonstelt en communiceert.
 32. Military and Historical Museum of Chile32

  Military and Historical Museum of Chile

  Santiago
  Het Militair en Historisch Museum van Chili, ook bekend als MHM, is een permanente instelling gelegen in Santiago, Chili. Het is open voor het publiek en is gewijd aan het dienen van de samenleving en haar ontwikkeling. De administratie van het museum wordt beheerd door de Garnizoen van het Chileense Leger. Het is opgericht om het publiek te informeren over de militaire geschiedenis van Chili en de waarde ervan als historisch-cultureel erfgoed.
 33. Museo Lircunlauta33

  Museo Lircunlauta

  San Fernando
  Het zuidelijke deel van La Casa Patronal del Fundo de Lircunlauta herbergt de Ilustre Municipalidad de San Fernando en het Museo de Lircunlauta. Dit betekent dat bezoekers van het museum ook de mogelijkheid hebben om het historische gebouw waarin het is gevestigd te verkennen, wat een extra laag van interesse toevoegt aan hun bezoek.
 34. Museo O'Higginiano y de Bellas Artes de Talca34

  Museo O'Higginiano y de Bellas Artes de Talca

  Talca
  Het Museo O'Higginiano y de Bellas Artes de Talca, opgericht op 20 augustus 1964, is sindsdien een bewaarplaats geworden van belangrijke collecties. Deze omvatten Chileense schilderijen, sculpturen, Mapuche-zilverwerk, manuscripten, wapens en numismatiek. Deze collecties bieden een uitgebreid inzicht in het artistieke en historische verleden van de Maule-regio en het land.
 35. Violeta Parra Museum35

  Violeta Parra Museum

  San Carlos
  Het Violeta Parra Museum in San Carlos, Chili, is een culturele instelling gewijd aan het leven en werk van Violeta Parra. Het bevindt zich in de stad San Carlos, in de provincie Punilla, in de regio Ñuble. Het museum heeft als doel de erfenis die de singer-songwriter in de loop der jaren heeft achtergelaten, te delen en te verspreiden.
 36. Casa del Arte José Clemente Orozco36

  Casa del Arte José Clemente Orozco

  Concepcion
  De Casa del Arte José Clemente Orozco, ook bekend als de Casa del Arte of Pinacoteco, is een Chileens kunstmuseum gelegen op de campus van de Universiteit van Concepción, in Concepción. Het bevindt zich op de hoek van Chacabuco en Larenas, tegenover de Plaza Perú. De galerij trekt jaarlijks ongeveer 75.000 bezoekers en herbergt de grootste collectie schilderijen van het land buiten de hoofdstad Santiago, en de meest complete collectie Chileense kunst met zo'n 1.800 werken.
 37. Museo Regional de la Araucanía37

  Museo Regional de la Araucanía

  Temuco
  Het Museo Regional de la Araucania, gelegen in de stad Temuco, is een belangrijke culturele instelling. De missie is om de verschillende culturele erfgoederen die in de regio naast elkaar bestaan te behouden, onderzoeken, verspreiden en waarderen. Dit omvat verschillende perioden en ruimtes, en biedt een uitgebreid overzicht van de rijke culturele geschiedenis van de regio.
 38. Museo Interactivo Claudio Arrau León38

  Museo Interactivo Claudio Arrau León

  Chillán
  Het Museo Interactivo Claudio Arrau León, ook bekend als Mical, bevindt zich in de stad Chillán. Het is gewijd aan het tonen van de artistieke carrière en het leven van de gerenommeerde lokale pianist, Claudio Arrau. Bezoekers kunnen een verscheidenheid aan tentoonstellingen verkennen die een diep inzicht geven in het leven en werk van de muzikant.
 39. Museo Histórico de Purén39

  Museo Histórico de Purén

  Purén
 40. Cousiño Macul40

  Cousiño Macul

  Peñalolén
 41. Museo Histórico-Arqueológico de Quillota41

  Museo Histórico-Arqueológico de Quillota

  Quillota
  Het Museo Histórico-Arqueológico de Quillota (MHAQ) bevindt zich in het hart van Quillota, Valparaíso, Chili. De exacte locatie is San Martínstraat 336. Deze centrale locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken.
 42. Regional Museum of Atacama42

  Regional Museum of Atacama

  Copiapó
  Het Regionaal Museum van Atacama, gelegen in Copiapó, Chili, is een non-profit culturele instelling. De missie is om het cultureel erfgoed dat het bewaakt te redden, vast te leggen, te documenteren, te behouden, te onderzoeken, te waarderen en te verspreiden. Dit omvat collecties die gezamenlijk een significant deel van de regionale culturele identiteit van Atacama vertegenwoordigen.
 43. Museo de Arte y Artesanía de Linares43

  Museo de Arte y Artesanía de Linares

  Linares
  Het Museo de Arte y Artesanía de Linares is een gespecialiseerd museum gelegen in de stad Linares, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, in de VII Regio van Maule, Chili. Het museum richt zich op kunst en ambachten, en biedt een uniek inzicht in de lokale cultuur en erfgoed.
 44. Martin Gusinde Anthropological Museum44

  Martin Gusinde Anthropological Museum

  Puerto Williams
  Het Martin Gusinde Antropologisch Museum, gelegen in Puerto Williams, Isla Navarino, in het zuidelijkste deel van Chili, heeft de onderscheiding het zuidelijkste museum ter wereld te zijn. Deze unieke locatie draagt bij aan de aantrekkingskracht van het museum, waardoor het een bezienswaardigheid is voor toeristen die de regio bezoeken.
 45. 45

  Quinta Vergara

  Viña del Mar
 46. 46

  Museo de Sitio Universidad de Tarapacá

  Arica
 47. 47

  Museo Histórico de Puerto Montt

  Puerto Montt
  Het Museo Histórico de Puerto Montt Juan Pablo II is een belangrijke culturele instelling in de regio Los Lagos in Chili. Het werd opgericht in 1967 en stond oorspronkelijk bekend als het 'Gemeentelijk Museum'. Sinds 1988 bevindt het museum zich aan de waterkant van Puerto Montt, waar bezoekers op een schilderachtige locatie de geschiedenis van de stad kunnen verkennen.
 48. 48

  Museo Municipal de Mejillones

  Mejillones
  Het Museo Municipal de Mejillones is een museum dat zich richt op geschiedenis en natuurhistorie. Het is gelegen in de Chileense gemeente Mejillones, die deel uitmaakt van de regio Antofagasta. Het museum werd ingehuldigd in 1979 en stond oorspronkelijk bekend als het Museo del Mar vanwege de oorspronkelijke focus op het zeeleven. Echter, het staat nu bekend als het Museo Histórico y Natural de Mejillones vanwege de uitbreiding en heroriëntatie van het museografische script in 1997.
 49. 49

  Museo Geológico Profesor Humberto Fuenzalida V.

  Antofagasta
 50. 50

  Museo Augusto Capdeville

  Taltal
 51. 51

  Museo Provincial del Huasco "Alfonso Sanguinetti Mulet"

  Vallenar
 52. 52

  Museo Palmira Romano

  Limache
 53. 53

  Museo del Patrimonio y la Cultura Local de Putaendo

  Putaendo
 54. 54

  Nuevo Museo de la Chilenidad

  Las Condes
 55. 55

  Museo Andino

  Alto Jahuel
 56. 56

  Museo Histórico Religioso y Paleontológico de Curepto

  Curepto
 57. 57

  Museo Escolar Laguna TaguaTagua

  San Vicente de Tagua Tagua
 58. 58

  Villa Cultural Huilquilemu

  Talca
 59. 59

  Museo del Pleistoceno de Osorno

  Osorno
 60. 60

  Museo y Archivo Histórico Municipal de Osorno

  Osorno
  Het Museo Histórico Municipal de Osorno is een museum gelegen in de stad Osorno, in de regio Los Lagos in Chili. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de regio bezoeken en biedt een cultureel en historisch inzicht in het gebied.
 61. 61

  Museo de la Gráfica de Chillán

  Chillán
 62. 62

  Museo Histórico y Arqueológico Municipal de Villarrica

  Villarrica
 63. 63

  Museo Leandro Penchulef

  Villarrica
 64. 64

  Casa de la Cultura Anahuac

  Recoleta
 65. 65

  Museo Municipal de Cochrane

  Cochrane
  Het Museo Municipal de Cochrane is een archeologisch, antropologisch en natuurhistorisch museum. Het is gelegen in de Chileense gemeente Cochrane, in de Aysén-regio van generaal Carlos Ibáñez del Campo. Dit museum biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis en cultuur van de regio te verkennen door middel van zijn diverse collecties.
 66. 66

  Casa de la Cultura Linares

  Linares
 67. 67

  Casa Museo Padre Pancho

  Pucón
 68. 68

  Historical Museum of Lota

  Lota
  Het Historisch Museum van Lota is gelegen in de Chileense stad Lota, in de provincie Concepción. Deze locatie is belangrijk omdat het een rijke historische context biedt voor het museum en zijn tentoonstellingen.
 69. 69

  Museo de Sitio de Chaitén

  Chaitén
 70. 70

  Museo de la Historia de Penco

  Penco
 71. 71

  Museo Tringlo

  Lago Ranco
 72. 72

  History Museum

  Futaleufú
 73. 73

  Museo Histórico y Arqueológico Arturo Möller Sandrock

  Río Bueno
 74. 74

  Museo Antropológico Municipal Rosa Sandoval Grandón

  Cunco
 75. 75

  Casa Museo Francisco Coloane

  Quemchi
 76. 76

  Museo Puerto Río Tranquilo

  Puerto Río Tranquilo
 77. 77

  Museo Comunitario Despierta Hermano de Malalhue

  Malalhue

Alle musea in Chili