Ontdek alle musea in Finland en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Finland, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Finland bekijk je onze lijst van beste musea in Finland.

Finland is een laand in het noorden van Europa met meer dan 5 miljoen inwoners. Het land wordt ook wel het 'land van de duizend meren' genoemd, met rond de 190.000 meren die voornamelijk in het zuidoosten van Finland te vinden zijn, gevormd door de ijstijd. De hoofdstad van het land is Helsinki die aan de zuidkust van Finland ligt, aan de Finse Golf tegenover Tallinn, de hoofdstad van Estland.

Het is een land met een rijke cultuur en geschiedenis. Vele bezienswaardigheden getuigen hiervan, met bijvoorbeeld het werelderfgoed Suomenlinna, het Fort van Finland, voor de haven van de hoofdstad. Naast dit fort bezit het land tal van andere plekken die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan: Oud Rauma, de oude kerk van Petäjävesi, de hout- en kartonmolen van Verla, het grafveld van Sammallahdenmäki uit de bronstijd, de Hoge kust / Kvarkenarchipel en de Geodetische boog van Struve.

Lees meer…

Musea in Finland

Dit overzicht bevat alle musea in Finland.
Benieuwd naar welke musea er in Finland zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Finland

Advertentie

Steden in Finland

Vind de mooiste musea in steden in Finland.

Meer populaire steden in Finland

Advertentie

Tentoonstellingen in Finland

Helaas zijn er geen actuele tentoonstellingen in Finland bij ons bekend.

Finland kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Finland en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Finland