De beste musea in Hartford in december 2023

Dit zijn de top 5 beste musea in Hartford, Verenigde Staten, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Hartford, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Hartford.

Op zoek naar de beste musea in Hartford? Dit zijn de beste:

 1. Harriet Beecher Stowe House1

  Harriet Beecher Stowe House

  Hartford, CT
  Het Harriet Beecher Stowe House, gelegen op 73 Forest Street in Hartford, Connecticut, is een historisch huis museum en Nationaal Historisch Monument. Dit huis was ooit de woning van Harriet Beecher Stowe, de auteur van de invloedrijke roman uit 1852, Uncle Tom's Cabin. Het huis biedt een unieke kans om het leven en werk van deze belangrijke figuur in de Amerikaanse geschiedenis te verkennen.
 2. Wadsworth Atheneum2

  Wadsworth Atheneum

  Hartford, CT
  Het Wadsworth Atheneum, gelegen in Hartford, Connecticut, heeft de eer het oudste openbare kunstmuseum in de Verenigde Staten te zijn. Deze historische instelling werd opgericht door Daniel Wadsworth en gebouwd door de architecten Alexander Jackson Davis en Ithiel Town vanaf 1842. Het museum opende officieel zijn deuren voor het publiek op 31 juli 1844.
 3. Connecticut Science Center3

  Connecticut Science Center

  Hartford, CT
  Het Connecticut Science Center, een negen verdiepingen tellend museum, is gelegen aan de Connecticut River in Hartford, Connecticut. Het museum, ontworpen door César Pelli & Associates, opende zijn deuren voor het publiek op 12 juni 2009. De ligging aan de rivier biedt een schilderachtige achtergrond voor bezoekers, terwijl het architectonische ontwerp bijdraagt aan de algehele aantrekkingskracht van het museum.
 4. Mark Twain House Museum4

  Mark Twain House Museum

  Hartford, CT
  Het Mark Twain House in Hartford, Connecticut, is een historisch belangrijke locatie. Het was de residentie van Samuel Langhorne Clemens, beter bekend onder zijn pseudoniem Mark Twain, van 1874 tot 1891. Tijdens zijn verblijf in dit huis schreef Twain enkele van zijn beroemdste werken.
 5. Connecticut Historical Society Museum & Library5

  Connecticut Historical Society Museum & Library

  Hartford, CT
  De CHS herbergt een onderzoekscentrum dat 270.000 artefacten en afbeeldingen en meer dan 100.000 boeken en pamfletten bevat. Het heeft ook een van de grootste kostuum- en textielcollecties in New England. Deze uitgebreide collecties bieden een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van Connecticut en de Verenigde Staten, waardoor het een waardevolle bron is voor zowel onderzoekers als toeristen.

Alle musea in Hartford